به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مریم ایرانزاد اصل ــ درباره رژیم غذایی برای رفع چاقی اظهار داشت: انتخاب غذای مناسب و طراحی وعدههای غذایی برای بیمار، یکی از مهمترین مراحل درمان چاقی است.
بهگفته وی در درمان چاقی بهطور منطقی باید غذاهای لطیف با مزاج گرم و خشک و با میزان غذارسانی اندک (کمکالری) انتخاب شود.
عضو انجمن علمی طب سنتی بیان داشت: فراد با چاقی لحیم (عضلانی) باید از غذاهایی که خلط دم زیادی تولید میکنند و افراد شحیم (پرچربی) از غذاهای بلغمزا پرهیز کنند.
بهتعداد افراد کره زمین تنوع مزاجی داریم
ایرانزاد افزود: اما از آنجایی که هیچ دو نفری مزاج مشابه ندارند، این مسئله نمیتواند عمومیت داشته باشد. بهتعداد افراد کره زمین تنوع مزاجی داریم، در نتیجه رژیم غذایی هیچ دو نفری عیناً مشابه نیست.
یک فرد نیز نمیتواند رژیم غذایی یکنواختی داشته باشد
وی عنوان کرد: از سویی یک فرد نیز نمیتواند رژیم غذایی یکنواختی داشته باشد و بهطور متوسط هر دو هفته نیازمند تغییر رژیم غذایی است، همچنین در نظر گرفتن عادات غذایی و علایق بیمار نیز بسیار مهم است.
عضو انجمن علمی طب سنتی اضافه کرد: طراحی رژیم غذایی باید از سوی پزشک صورت پذیرد مگر اینکه بیماران در خصوص شناخت انواع غذا در طب ایرانی و مزاج غذاها و مهمتر از آن، شناخت حالات مزاجی خودشان، آموزش کافی دیده باشند.
ایرانزاد اصل خاطرنشان کرد: البته پزشک تلاش میکند این آموزشها طی جلسات ویزیت و پیگیری بیمار انجام شود بهطوری که پس از دستیابی به وزن سلامتی، بیماران مهارت کافی برای طراحی رژیمهای نگهدارنده ویژه خودشان پیدا میکنند.