به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا نعمتزاده در جشنواره پژوهش اظهار داشت: پژوهش در همه بخشها جریان دارد به طوری که حتی میتوان مسائلی مانند دروغگویی را از طریق پژوهش اصلاح کرد.
وی با طرح این سؤال که کدام جامعه را سراغ دارید که در آن دروغگویی موضوع پسندیدهای باشد، اظهار داشت: دروغگویی مسأله قابل قبولی نیست ولی بالاخره در جامعه ما نیز از خود من گرفته تا بقیه، چقدر مقید هستیم که همیشه صداقت داشته باشیم و دروغ نگوییم.
وی تأکید کرد: به نظر من این مشکل از طریق پژوهش قابل ابلاغ است.
وزیر صنعت با بیان اینکه پژوهش در تمام زمینهها حتی در یک واحد کوچک خانواده اثرگذار است، گفت: باید تلاش کنیم که تحقیقات بیشتر به سمت تحقیقات کاربردی حرکت کند.
ن
عمتزاده با تأکید بر لزوم برقراری ارتباط تنگاتنگ بین دانشگاه و صنعت، گفت: در این ارتباط، صنعت بیشتر از دانشگاه سود خواهد برد زیرا خرج کردن در تحقیقات هزینه نیست بلکه درآمد است.
به گفته وی، در کشورهای پیشرفته سهم تحقیقات پایهای در کل تحقیقات حدود 30 تا 40 درصد است و بقیه تحقیقات در واقع کاربردی و توسعهای هستند اما در ایران تحقیقات پایهای سهم بیشتری را دارد و تحقیقات کاربردی که بر عهده فعالان اقتصادی است، سهم کمتری را دارا است.
وزیر صنعت با بیان اینکه ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه حتی در واحدهای کوچک و متوسط صنعتی ضروری است، گفت: واحدهای کوچک صنعتی میتوانند با مشارکت یکدیگر نسبت به ایجاد یک واحد تحقیق و توسعه مشترک اقدام کنند. زیرا واحد تحقیق و توسعه مانند واحد کارگزینی یک شرکت جزو الزامات به حساب میآید.
وی در ادامه با اشاره به 5 رویکرد اقتصاد مقاومتی، گفت: رویکرد مردمی، رویکرد دانشگاهیان بودن، رویکرد عدالتخواهی، رویکرد استفاده از توانمندیهای درونی و همچنین رویکرد برونگرایی و ارتباط با دنیا به عنوان این 5 رویکرد اقتصاد مقاومتی مدنظر قرار دارد.
نعمتزاده با بیان اینکه وزارت صنعت هماهنگکننده برنامه اقتصاد دانشبنیان است، گفت: اگر یک واحد صنعتی به یک واحد دانشبنیان تبدیل شود، اثرات اقتصادی چند برابری به همراه خواهد داشت.