به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد شریعتمداری معاون اول رئیس جمهور امروز در بیست و یکمین جلسه هیات نمایندگان گفت: 20 نماینده دولتی در اتاق تهران حضور دارند، اما هنوز این ساز و کار جا نیفتاده که باید این نمایندگان مشکلات بخش خصوصی را در هیات دولت مطرح کنند.
معاون اجرایی رئیس جمهور تصریح کرد: باید اصلاحیهای در قانون اتاق بازرگانی صورت گیرد، تا از حضور نمایندگان دولتی به صورت بهینه استفاده شود.
وی در ادامه با اشاره به نقش علی نقی خاموشی در پیگیری مطالبات بخش خصوصی در سالهای قبل اظهار داشت: در آن دوره اتاق بازرگانی عملکرد بهتری داشت و خاموشی به صورت مردانه از منافع این بخش دفاع میکرد.
شریعتمداری با بیان اینکه در آن زمان بخش خصوصی فشار زیادی به دولت میآورد، گفت: اما اکنون بخش خصوصی فشار کمتری به دولت میآورد در حالی که شما باید از دولت سوال کننده باشید و از دولت پاسخ بخواهید.
وی با بیان اینکه من به عنوان یک نفر نمیتوانم تحولی ایجاد کنم، اظهار داشت: درست است که من از ساز و کار دولت راضی نیستم و حتی فکر میکنم رئیسجمهور از این ساز و کار راضی نباشد، اما شما باید بدانید ایران با سه قوه اداره میشود که این موضوع فراموش شده است.
وی تصریح کرد: کشور با مشارکت یکدیگر اداره میشود، اما ما نمیتوانیم حتی یک تصمیم را بدون نظارت سه قوه اتخاذ کنیم.
معاون اجرایی رئیس جمهور بیان داشت: دیوان محاسبات در جلسات ما حضور مستمری دارد و حضور آنها هم قانونی است، اما میگویم که دولت با مشارکت سایر قوا اداره میشود.
وی بیان داشت: آنها قبل از بروز تخلف میگویند که در صورت بروز آن چه عواقبی در انتظار دولت است و ظاهرا به پیشگیری قبل از عمل اعتقاد دارند، در حالی که باید وقتی جرمی اتفاق میافتد، با آن مقابله شود.
وی بیان داشت: مسئولیت اتاق بازرگانی بیشتر از آن چیزی است که الان به آن پرداخته میشود.
وی همچنین به دوران ریاست جمهوری اصلاحات اشاره کرد و گفت: شاخصهای اقتصادی دوره ریاست جمهوری اصلاحات را وقتی با این دوره مقایسه میکنیم، میبینیم که در حوزه اقتصادی شرایط معقولتری حاکم بود و فرصت بیشتری دولت به بخش خصوصی برای حل مشکلات در حوزه اقتصاد میداد.
وی بیان داشت: واقعا در مقایسه با آن ایام حضور بخش خصوصی و فشار بخش خصوصی در اتخاذ تصمیمات بیشتر از حالا بود.
وی همچنین با اشاره به بازدید جهانگیری از یکی از قرارگاههای سازندگی کشور اشاره کرد و گفت: در آنجا رئیس قرارگاه نامهای به رئیس جمهور ارائه کرده که قرارداد ساخت شرکتی کشتیرانی جمهوری اسلامی با شرکت کرهای باید لغو شود.
شریعتمداری بیان داشت: در گزارش آمده است که 120 هزار میلیارد تومان پروژه در اختیار ما است که این سوال برای من پیش آمد که آیا واقعا بخش خصوصی ما زنده است و شماها چرا جمع نمیشوید که چند کارخانه بزرگ درست کنید.
وی بیان داشت: اگر اتصال دولت با خارج سخت است، آیا اتصال بخش خصوصی هم با خارج سخت است.