به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، شب گذشته برنامه ثریا به نقد عملکرد نظام سلامت و میزان پرداختی پزشکان پرداخت. برنامه ای که خیلی زود به دلیل حضور وزیر بهداشت و دفاع از عملکرد صاحبان فیش های نجومی به سوژه رسانه ها تبدیل شد.
در این برنامه حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مهمان بود و برنامه به بررسی موضوع طرح تحول سلامت اختصاص داشت. برنامه ای که هاشمی قبل از آن هم به شرط عدم حضور منتقد و کارشناس حضور در آن را پذیرفته بود. هرچند کسانی مثل پزشکیان و طریقت و شریفی مقدم و البته احمد توکلی از بزرگترین منتقدین به طرح تحول سلامت هستند اما نه تنها این حضور واقع نشد، بلکه حواشی رخ داده در این برنامه نشان داد جناب وزیر تحمل پاسخگویی به مجری تلویزیونی را نیز ندارد.
اظهارات مجری و پاسخ های وزیر که حاکی از عصبانیت وی بود سبب شد امروز سایت رسمی وزارت بهداشت از برنامه ثریا به عنوان تقابل با سیاستهای حمایتی رسانه ملی یاد کند! حال باید دید این سیاست در رسانه ملی چطور ایجاد شده که اجازه نقد از یک طرح دولتی را نمیدهد.
پرداخت زیرمیزی مستقیم از جیب مردم/ پرداخت رومیزی غیر مستقیم از جیب مردم
وزیر بهداشت در پاسخ به این سوال که چرا علی رغم مخالفت با کلمه فساد حقوقهای نجومی پزشکان را نجومی نمیدانید گفت: هفت تا ده هزار میلیارد تومان زیرمیزی در تعرفهها توزیع شده است؛ بیتوجهی دولت و مجلسهای گذشته نسبت به این موضوع بوده است، اگر درآمد پزشکی بالاست باید مالیات بیشتری برای او در نظر گرفت.
وی افزود: یکی از افتخارات این دولت از بین بردن دریافتیهای غیر متعارف یا به اصطلاح زیر میزی است که مبلغی حدود هفت تا ده هزار میلیارد تومان را در بر میگرفت، به طوری که دولت با اصلاح تعرفهها کارانهها نابرابری بین رشتهها که نسبت 1 به یازده داشته را به 1 به 5/5 کاهش داده و زیر میزی را به رو میزی تبدیل کرده است.
وزیر بهداشت با واکنش شدید نسبت به ابن سوال مجری برنامه که چرا که در یک لایه کوچک پزشکان متخصص حقوقهای زیادی دارند گفت: کارانه پزشکان حقوق نجومی نیست بلکه پزشکان به ازای خدمتی که ارائه میدهند حقوقی را دریافت میکنند، به طوری که اگر یک پزشک آن خدمت را ارائه ندهد نه تنها کارانه ای به او تعلق نمیگیرد بلکه درآمدی هم برای دولت ایجاد نمیکند، تا قبل از اجرای طرح تحول سلامت هیچ پزشکی حاضر نبود در بیمارستان های دولتی مشغول به فعالیت شود اما اکنون حتی یک پزشک طرح در بیمارستان خصوصی نداریم.
عصبانیت هاشمی از سوالات پیامکی مردم
هاشمی با عصبانیت از مجری برنامه ثریا انتقاد کرد و گفت: شما هر جا حضور دارید علیه پزشکان صحبت میکنید چه در ثریا چه در برنامه های دیگری مثل مناظره، باید به جای سرکوب کردن بخش خصوصی باید به شعارها عمل کرد.
باید توزیع پزشک و تخت بیمارستانی را در کشور اصلاح کنیم، ما از ابتدای شروع دولت 12000 تخت بیمارستانی ایجاد کردهایم که تا پایان دولت به 21000 تخت خواهد رسید. وی در ادامه با تشریح برنامه های طرح تحول سلامت افزود: 2200 پزشک عمومی و متخصص در مناطق محروم در قبل از طرح تحول سلامت به 5749 نفر افزایش یافت که در 338 بیمارستان و 331 شهر محروم حضور دارند. قبل از طرح تحول فقط 5 درصد از پزشکان طرحی در بیمارستان ها می ماندند و بقیه مطب می زدند زیرا پول مناسبی به آنها پرداخت نمی شد و آنها از مردم می گرفتند.
دادن حقوق پزشک ها اسمش فساد نیست!
در ادامه هاشمی با اشتباه خواندن نمودارها و آمارهای اعلام شده توسط مجری برنامه گفت: تردید ندارم این نمودارها اشتباه رسم شده است، نرخ تورم در حوزه سلامت نسبت به سایر بخش ها بیشتر است و این که حق یک پزشک را به او بدهیم اسمش فساد نیست.
وی در خصوص حساب های ملی سلامت گفت: حساب های ملی سلامت را باید از آقای نوبخت پیگیری کنید، ما سه هفته قبل مبنای پرداخت کارانه و حقوق پزشکان را به شورای حقوق و دستمزد اعلام کرده ایم که طبق نظرات کارشناسان سقف کارانه و مالیات برای پزشکان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: افراد زیاده طلب در هر قشری هستند و پزشکی نیز از این امر مستثنی نیست، ما ادعا نداریم که زیر میزی را از بین برده ایم اما تا حد قابل توجهی آن را کاهش داده ایم.
ثریا بهانه گیری می کند!
هاشمی انتقادهای مطرح شده به طرح تحول سلامت را بهانه گیری دانست و گفت: با بهانه گیری مشکلات حل نمی شود و تعداد ما کم، اما مشکلات و دشمنان ما زیاد است، در حال حاضر هفته وحدت است و باید منافع ملی را در نظر گرفت و مشکلات مردم را با تدبیر حل کرد. زیرا، پیشرفت کشور با گفتن نقطه ضعف ها میسر نیست و باید نقاط قوت دولت ها را بنا به فرموده های مقام معظم رهبری و امام راحل بگوییم.
وزیر بهداشت در پایان با انتقاد مجدد از ارائه فیش های نجومی در برنامه عنوان کرد: عینک بدبینی را بردارید، چون مردم این حرف ها را قبول نمی کنند، زیرا آنها از اجرای طرح تحول سلامت رضایتمندی دارند.
وزیربهداشت، در خصوص چندین فیش حقوقی میلیونی که در این برنامه نشان داده شد، اظهار کرد: یکی از این فیشها که اعلام شد متعلق به یکی ازافراد ستاد وزارت بهداشت و از معاونان من است. ایشان ماهی 340 میلیون تومان کار کرده و 68 میلیون تومان دربافت داشته است . اگر کار نمی کرد که این رقم حاصل نمی شد .
در انتهای این برنامه آمار نظر سنجی انجام شده از سوی مخاطبان رسانه ملی در برنامه ثریا اعلام شد که بیش از نیمی از مخاطبان نمره قبولی به این طرح ندادند.
البته این نتایج نیز با واکنش وزیر بهداشت روبه رو شد و آنها را دروغ خواند.