آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۹۵۶۱
روحانی در مراسم رونمایی از منشور حقوق شهروندی:

چرخ کارخانجات به حرکت درآمده‌است/ منشور حقوق شهروندی بی‌ایراد نیست

رئیس‌جمهور گفت: در هشت ماهه اول امسال بیش از ۱۵ هزار و ۶۰۰ کارگاه متوسط یا راکد بوده و یا با ظرفیت عمل نمی‌کرده، تا پایان ماه ۸ کاملاً فعال شده، آن هم با تسهیلات بانکی بالای ۱۱ هزار میلیارد تومان. پس چرخ کارخانه‌ها به حرکت درآمده است. 

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان صبح امروز با حضور در همایش «قانون اساسی و حقوق ملت» که به منظور رونمایی از منشور حقوق شهروندی در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: ماه آذر، ماه همه‌پرسی قانون اساسی و ماه فرمان هشت ماده‌ای امام راحل است. 

 

وی در ادامه گفت: امروز با رونمایی از منشور حقوق شهروندی به یکی از وعده‌های مهم به ملت ایران جامه عمل پوشانده می‌شود و هم به یکی از آرزوهای دیرینم می‌رسم. ملت ایران بیش از یکصد سال پیش بر استقرار قانون در این کشور تلاش بی‌وقفه انجام داده است و همه ایستادگی‌ها برای تدوین قانون اساسی و تشکیل مجلس شورای ملی آن زمان، ثمره حرکت و انقلاب مشروطه بود و مردم ایران اولین گام در قانونی شدن کشور را برداشت و بنده می‌خواهم این را به اسلامی شدن واقعی کشور تعبیر کنم.

 

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اسلام حکومت اسلام چیزی جز حکومت قانون نیست. حکومت پیامبر، حکومت قانون بود. حکومتی بود که پیامبر به عنوان بالاترین مقام حق نداشتند ذره‌ای از قانون الهی تخلف کنند. هیچ کس از قانون مستثنا نیست. همه باید در چارچوب قانون حرکت کنیم. تمام اتباع کشور در برابر اجرای قانون مساوی هستند.

 

روحانی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم کشور قانون و حکومت قانون داشته باشیم، هیچ فرد و نهاد، حزب و رسانه‌ای نباید حاشیه امنی داشته باشد. در قانون استثنا نداریم. در قانون نورچشمی نداریم. در قانون فرد و وابسته به این جناح و آن جناح نداریم. می‌پذیرم و درست است که انقلاب اسلامی تمام نشده است، اگر تمام شده بود، و امروز شرایط دیگری و شرایط بهتری را در همه قوای حاکم در این سرزمین می‌دیدیم. 

 

وی ادامه داد: تا تبعیض هست، انقلاب تمام نشده است، تا فساد هست، انقلاب تمام نشده است، تا گردنکشی‌ها هست، انقلاب تمام نشده است، ما باید به روزی برسیم که شاهد حکومت عدل اسلام در سراسر سرزمین باشیم. 

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه پای همه وعده‌هایم تا آخرین روز مسئولیتم خواهم ایستاد، گفت: از آغاز، یکی از وعده‌هایم  تدوین منشور حقوق شهروندی بود. من راجع به حقوق جوانان و بانوان وعده دادم و پای این وعده‌ام ایستاده‌ام. من برای حقوق اقلیت‌های دینی، مذهبی و اقوام وعده دادم و پای وعده ایستاده‌ام.

 

روحانی با تأکید بر اینکه من به مردم وعده دادم و گفتم اقتصاد ایران را نجات خواهم داد، گفت: امروز در آخرین سال دولت یازدهم خوشحالم که مردم ما هم شاهد تورم تک‌رقمی هستند و هم شاهد رشد اقتصادی شش ماهه اول امسال در مقایسه شش ماهه سال پیش با رشد 7.4 هستند. همچنین از تابستان امسال نسبت به سال گذشته شاهد اشتغال خالص بیش از 700 هزار نفر در کشور هستند. تورم و رکود و بیکاری به عنوان مهمترین مسئله در اقتصاد و بعد آن، سرمایه‌گذاری خارجی، رشد صادرات و بقیه بخش‌ها بدانیم، توازن در صادرات و واردات، بخش کشاورزی و حرکت در مسیر خودکفایی، خودکفایی در تولید گندم در کشور و ده‌ها نمونه دیگر است. 

 

وی در ادامه گفت: اقتصاد امروز کشور نسبت به سال 91 سالی که رشد اقتصادی ما منفی 6.8 بود و اوایل سال 92 که تورم ما 45 درصد بود و پنج ساله 85 و سال‌های بعد تا 90 و 91، در این سال‌ها اشتغال خالص ما تقریباً صفر بوده است. وعده من نجات اقتصاد کشور از سراشیبی سقوط بود. وعده من به مردم این بود که سانتریفیوژ می‌چرخد، کارخانه‌ها هم به حرکت خود ادامه خواهند داد. 

 

رئیس‌جمهور در همین خصوص گفت: در هشت ماهه اول امسال بیش از 15 هزار و 600 کارگاه متوسط یا راکد بوده و یا با ظرفیت عمل نمی‌کرده، تا پایان ماه 8 کاملاً فعال شده، آن هم با تسهیلات بانکی بالای 11 هزار میلیارد تومان. پس چرخ کارخانه‌ها به حرکت درآمده است. چرخ کارخانه‌های مشترک ایران با کمپانی‌های خارجی هم به حرکت درآمده است. 

 

روحانی در ادامه با اشاره به تولید مشترک خودروی ایران و فرانسه گفت: اسفند امسال اولین خودروی مشترک ایران و فرانسه که 30 درصد آن صادراتی خواهد بود، به نمایش ملت ایران درخواهد آمد و مردم خواهند دید که چرخ اقتصاد ما به حرکت درآمده است. 

 

وی افزود: سانتریفیوژهایی که IR1 آن فقط فعال بود، امروز ایران به IR8 که مدرن‌ترین سانتریفیوژ است دست یافته و این سانتریفیوژ امروز به حرکت درآمده است. فرمان شروع فعالیت پیشران هسته‌ای به عنوان یک حرکت بزرگ در زمینه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای  از طرف رئیس‌جمهور نیز صادر شده است. 

 

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: دیروز به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کردم که در ساخت پیشران هسته‌ای باید آژانس از لحاظ فنی به ایران کمک کند. تنها سانتریفیوژها به حرکت نیست، به زودی پیشران هسته‌ای هم به حرکت درخواهد آمد.

 

روحانی در ادامه پیرامون منشور حقوق شهروندی گفت: منشور حقوق شهروندی، قانون اساسی نیست، اما این منشور راه را برای اجرایی کردن قانون اساسی تسهیل می‌کند. منشور حقوق شهروندی، قانون موضوعه کشور نیست، اما تضادی هم با این قوانین ندارد. منشور حقوق شهروندی در اجرای اصل 113 و 134 و 121 قانون اساسی است.

 

وی تصریح کرد: قانون اساسی در اصل 113 به رئیس‌جمهور دستور می‌دهد که او مسئول اجرای قانون اساسی باشد و چرا این وظیفه به دوش رئیس‌جمهور آمده است؟ به دلیل اینکه تنها فردی که در کشور با رأی عموم مردم در سطح ملی انتخاب می‌شود، فقط رئیس‌جمهور کشور است. بسیاری از افراد منتخب با رأی حوزه انتخابیه خودشان انتخاب می‌شوند. برخی منتخبین با رأی مردم و استان خودشان مثل خبرگان انتخاب می‌شوند، برخی غیرمستقیم با رأی نمایندگان انتخاب می‌شوند، مثل رهبری نظام که با رأی خبرگان انتخاب می‌شوند و یا مثل وزرا که از نمایندگان رأی اعتماد می‌گیرند.

 

رئیس‌جمهور افزود: فقط یک نفر هست که با رأی مستقیم آن هم ملی در سراسر کشور با رأی مردم برگزیده می‌شود و لذا قانون اساسی این وظیفه را بر دوش رئیس‌جمهور گذاشته است و چقدر وظیفه سخت و سنگینی است. برخی تحمل ندارند بعضی از اصول قانون اساسی را ببینند و بشنوند. فصل سوم قانون اساسی، حقوق ملت و از اصل نوزدهم تا 42 که آن فصل را اصلاً باید قایم کنیم.

 

روحانی با تأکید بر اینکه بزرگترین وظیفه‌ای که بر دوش رئیس‌جمهور وجود دارد، مسئولیت اجرای قانون اساسی است، گفت: ما باید به قانون اساسی‌مان به عنوان مهمترین منشور ملی بنگریم. رئیس‌جمهور قسم یاد می‌کند تا حامی حقوق ملت، در پی آزادی مردم و سایر حقوق اساسی ملت باشد. همین قانون اساسی به رئیس‌جمهور اختیار می‌دهد تا با مشورت وزیران برنامه و خطی مشی برای دولت تعیین کند.

 

وی افزود: منشور حقوق شهروندی، برنامه و خط مشی دولت یازدهم است. دولت یازدهم با رونمایی از حقوق شهروندی می‌خواهد عزم خود را برای اجرای حقوق شهروندی به نمایش بگذارد. دولت یازدهم از آغاز فعالیت حقوق شهروندی را حائز اهمیت می‌دانست، پس کسی نگوید که در این سه سال چه شده است! 

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت از آغازین روز فعالیتش مقید به اجرای قانون بوده است، گفت: حتی لوایح بودجه که تقدیم مجلس می‌کنیم در ماه آذر است. در سال‌های پیش چه زمانی را سراغ دارید که دولت بودجه را در ماه آذر تقدیم کند؟ دولت یازدهم جزء سال گذشته که به خاطر برجام،‌ ارائه لایحه بودجه را عقب انداخت تا ارقام بودجه مشخص شود، در دیگر سال‌ها به موقع ارائه داد. 

 

روحانی افزود: در هیأت تطبیق قوانین، اختلاف بین ما و آنها حدود یک درصد است،‌این در حالی است که در دولت قبل حدود 30 درصد بود. دولت تلاش می‌کند به قانون عمل و آن را اجرا کند و در تمام مراحل برای دولت اجرای قانون اصل بوده است. منشور حقوق شهروندی نیز در صد روز اول انجام شد و در سایت دولت دراختیار مردم قرار گرفت تا همگان نظر دهند. امروز که حقوق شهروندی 120 ماده دارد، بدین معنا نیست که بی‌اشکال است، شاید حقوق شهروندی با تکامل زمان، خود نیز تکامل یابد. 

 

وی خاطرنشان کرد: ما به عنوان قوه مجریه و کارگزاران نظام، خودمان را موظف به اجرای تک تک ماده‌های منشور حقوق شهروندی می‌دانیم. ممکن است کسی بگوید آیا برای مردم الزام آور است؟ بنده می‌گویم برای ما و دولت الزام‌آور است. این منشور چون مقتبس از قانون اساسی است، عملاً باید مورد اجرای همگان قرار گیرد و لذا از دو قوه دیگر درخواست می‌کنیم که دولت را در اجرای حقوق شهروندی کمک کند. 

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اجرای حقوق شهروندی به نفع همه ما است، گفت: اجرای حقوق شهروندی، پایداری برای امنیت کشور ما، برای انسجام و وحدت ملی است، پایه اصلی برای توسعه کشور است. تمام اتباع این کشور در برابر حقوق شهروندی مساوی هستند. این حقوق شهروندی، ایجاد وحدت می‌کند، انسجام ما را بیشتر می‌کند و طنین ندایی است از ملت ایران برای برخی کشورهای غربی پرادعا که فکر می‌کنند در حقوق بشر و شهروندی از ملت‌های جهان سوم پیشی گرفته‌اند. 

 

روحانی خاطرنشان کرد: این حقوق شهروندی به دنیا اعلام می‌کند که جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران این ظرفیت را دارد که از تمام ویژگی‌های حقوقی نوین دنیای امروز در چارچوب فرهنگ اسلامی ـ ایرانی خود به خوبی استفاده کند. 

 

وی پیرامون اجرای حقوق شهروندی گفت: اولویت در حقوق شهروندی از دولت و کارمندان دولت در سراسر کشور است. از اساتید، فرهیختگان، دانشگاهیان، احزاب و رسانه می‌خواهم که همه بدانند حقوق شهروندی چیست؟ در واقع حقوق شهروندی در ابتدا دانستنی است. درست است که حقوق گرفتنی است، اما ابتدا دانستی است، بعد خواستنی است. باید هر رئیس‌جمهور، وزیر و مسئولی بداند که یکی از مطالبات مهم مردم، حقوق شهروندی است. وقتی این حقوق دانستی شد، خواستنی شد، اجرایی و علمیاتی نیز خواهد شد. 

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه قرآن می‌فرماید؛ مبادا عداوت و دشمنی ما را وادار کند که عدل و انصاف را فراموش کنیم، گفت: عدل حتی نسبت به دشمن و آنانی که کینه آنها را بر دل دارید، باید باشد. قرآن به ما دستور عدل، قسط، احسان و نیکوکاری می‌دهد. اگر عده‌ای شما را از مکه و عبادت خدا بازداشته‌اند نیز باز حق ندارید تجاوز و ظلم کنید.

 

وی در ادامه با قرائت بند 6 فرمان 8 ماده‌ای امام خمینی(ره) گفت: در این بند آمده است «هیچکس حق ندارد به خانه یا مغازه و یا محل کار شخصی بدون اذن صاحب آن وارد شود و یا کسی را جلب کند و یا به نام کشف جرم و یا ارتکاب به گناه تعقیب کند و یا نسبت به فردی اهانت نموده و اعمال غیرانسانی و اسلامی مرتکب شود و یا به تلفن و یا نوار ضبط صوت دیگری به نام کشف جرم یا گناه گوش کند.» این‌ها برای همین انقلاب اسلامی است!

 

رئیس‌جمهور بیان داشت: در ادامه این بند آمده است «و یا برای کشف گناه و جرم هر چند گناه بزرگ باشد شنود بگذارد و یا دنبال اسرار مردم باشد و تجسس از گناهان غیر نماید و یا اسراری که از غیب رسیده ولو برای یک نفر فاش کند»، حال سایت، روزنامه و جلسات جناحی که هیچ. امام(ره) در ادامه می‌فرمایند «تمام این‌ها جرم و گناه است و بعضی از آنها چون اشاعه فحشا است از کبائر بسیار بزرگی است و مرتکبین هر یک از امور فوق مجرم و مستحق تعزیر شرعی هستند و بعضی از آنها موجب حد شرعی.

 

روحانی در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم گاهی صدا و سیما و گاهی روزنامه‌های ما سخنان و پیام امام را پخش و بیان کنند راه انقلاب اسلامی راه امام است، راه رهبری است، راه  عدالت و اخلاق است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ش
Iran, Islamic Republic of
۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۰
درعرض چهار سال فقط یک وعده تحقق یافته؟؟؟؟؟
37
2
ناشناس
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۶
تازه این وعده هم در قانون هست واقا تازه از خواب زمستانی بیدار شده چون گدای رای بی سوادها وجیگرکی هاست
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۸
حقوق شهروندی چیز خوبیست ،اماشما به ما برچسب (به جهنم رفته ،بی سواد و.... ) نزن نیازی به اجرای حقوق شهروندیت نداریم.
25
2
ali
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۹
مردم هم که خ................
14
2
وحید فرهاد
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۵
کارخانه بابای بنده که لوازم خانگی با مارک جنرال تکنیک تولید میکرد بعد از 50 سال تعطیل شده . بس کن این حرفا رو . آدم به قرآن اینا رو میشنوه زورش میگیره . مردمو چی فرض کرده این آقا ؟
22
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۴
آقای رئیس جمهور! شما که خود را منتخب رآی مستقیم مردم و مجری قانون اساسی می دانید، خبر دارید که طبق قانون اساسی آموزش و پرورش باید در کشور رایگان باشد؟ این در حالی است که دولت حضرت عالی به طور افسارگسیخته نظام آموزش و پرورش را به سمت پولی شدن سوق داده است!!! لطفاً این فصل از قانون اساسی را به قول خودتان از مردم پنهان نکنید!!!
19
2
موسوی نژاد
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۸
بچه من میگه مدیر مدرسه مثل گداها میاد به هرکی کار اشتباهی کرده میگه: باید برای مدرسه پول بده و اگر نداشت میگه ، فردا باید برای مدرسه پول بیاری
این گدا خانه را .... راه انداخته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۴
انقدری که این چرخا داره سریع کار می کنه می ترسم از جا در ره بخوره یه چند ده میلیون نفری رو لت و پار کنه ... لطفا یه ذره ترمزش رو بگیرید و گرنه داغ می کنه کار دستمون میده هااااا....
یادمه قدیمیا می گفتن دروغ که حناق نیست ... الان که دم انتخاباته و سخنان دولتمردا رو می شنوم به کنه این ضرب المثل پی می برم ...
18
2
سربدار
Germany
۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۱
برجام چی شددر بند 4 از فصل تصمیمات کمیسیون مشترک، آمده است تصمیمات کمیسیون با اجماع و یا 5 رای مثبت اعضاء اتخاذ خواهد شد. در این جمله که با زیرکی حریف - بخوانید با شیادی و شارلاتان‌بازی حریف - گنجانده شده است، دقت کنید. «اجماع یا 5 رای مثبت»! اگر اجماع مورد‌نظر بوده است، دیگر 5 رای مثبت غیر از کلاهبرداری چه مفهوم و معنایی می‌تواند داشته باشد؟! «اجماع» و «5 رای از 8 رای» با یکدیگر در تناقض هستند. اجماع در فرهنگ حقوقی به معنای رأی مثبت یا منفی تمامی اعضاء است، بنابراین چرا بعد از قید «با اجماع»، عبارت «یا 5 رأی مثبت آمده است»؟!

حریف کهنه‌کار عدد 5 را کاملا حساب شده انتخاب کرده و در متن گنجانده است. چرا؟! زیرا، اگر قرار بر اجماع بود، رأی منفی ایران یا چین و روسیه می‌توانست مانع از رسیدن به ن
8
2
سربدار
Germany
۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۱
حریف کهنه‌کار عدد 5 را کاملا حساب شده انتخاب کرده و در متن گنجانده است. چرا؟! زیرا، اگر قرار بر اجماع بود، رأی منفی ایران یا چین و روسیه می‌توانست مانع از رسیدن به نتیجه‌ای باشد که علیه کشورمان است ولی غربی‌های شارلاتان 5 رأی مثبت را ملاک قرار داده‌اند. از این روی، اگر مصوبه‌ای علیه کشورمان باشد، کافی است، 5 عضو کمیسیون مشترک یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و نماینده اتحادیه اروپا، به آن رأی مثبت بدهند! در این حالت، رأی منفی ایران و یا رأی منفی احتمالی چین و روسیه نیز در جلوگیری از تصویب آن بی‌تاثیر خواهد بود.
8
2
سربدار
Germany
۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۲
: باید به این نکته نیز توجه داشت که در تمامی طول مذاکرات هسته‌ای، آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا در مخالفت با جمهوری اسلامی ایران و خصومت علیه کشورمان، اشتراک نظر داشته‌اند، به بیان دیگر؛ در بند مورد اشاره (بند 4 از فصل مربوط به تصمیمات)، حریف عبارت «یا 5 رأی مثبت اعضاء برجام» را با دقت و به گونه‌ای کاملا حساب شده جای داده و با این ترفند واژه «اجماع» را خنثی و بی‌اثر ساخته است. به بیان دیگر، واژه «اجماع» فقط یک ترفند برای فریب بوده است که این فریبکاری متاسفانه موثر نیز واقع شده است!
13
2
ناصر
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۰
من ماندم که حسن روحانی رئیس قوه مجریه است یا مقننه!!!
مملکت قانون داره حقوق اجتماعی و فردی هم در آن مشخص شده جناب رئیس جمهور باید اجراش بکنه، حال یک قانون من در آوردی داره برای فریب مردم کنارش درست میکنه!
خدایا به خیر کن
4
1
نادر
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۶
حسن روحانی میدانید مجازات 4 سال عقب نگه داشتن 80 میلیون نفر یعنی چی؟
کسی که انرژی هسته ای را عقب انداخت چگونه باید مجازات شود؟
مجازات دروغگو - که گناه کبیره - است در اسلام چیست؟
خواهشا با این منشورسازی ها افکار مردم را از قضیه نقض برجام و گندی که بالا آمده منحرف نکنید که این مردم دیگر فریب نمیخورند.
6
1
نادی
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۰
حق شهروند مدیر، حقوق نجومی 20 میلیون به بالا در ماه + مزایا
حق شهروند کارگر 1 میلیون در ماه
حق مدیران پنهان کردن تمام معاملات و حق مردم فقط چشم قربان گوئی!
5
1
علیرضا انباز
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۴
من فکر می کنم آقای ریس جمهور که میاد سخنرانی کنه پشت این شیشه ها هست دور اتاق بازجویی گذاشتن که توفیلما نشون می ده آفرین همونا ریس جمهور ما فکر می کنه پشت اون شیشه ها داره تمرین سخنرانی ولاف می زنه
6
1
علیرضا انباز
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۷
جناب رئیس جمهور یه بار رفتی آبادان ها ببین جنبه نداری
11
1
حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۰
من فقط موندم که دخترحاج صفدر وبرادرحاج حسن چرا کف میزدن؟!
22
1
سربدار
Germany
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۱
خودمونیم حقوق شهر وندی در حقوقهای نجومی نهفته است و برجام در کجا نهفته است که نه بعیدی نژاد است(سفیر ایران در انگلستان) نه عراقچی (آن هم سفیر در گجا آقای رئیس جمهور چرا حرف را عوض می کنی نجومی چه شد
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار