به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسن روحانی روز پنجشنبه و در آستانه؛ در مذاکرات مشترک هیات های عالی رتبه ایران و قزاقستان با تبریک بیست و پنجمین سالگرد استقلال جمهوری قزاقستان به دولت و ملت این کشور، گفت: جمهوری اسلامی ایران بلافاصله استقلال قزاقستان را به رسمیت شناخت و از استمرار، توسعه و تقویت همه جانبه مناسبات و همکاری های صمیمانه با کشور دوست و همسایه خود استقبال می کند.
رییس جمهوری، ایران و قزاقستان را دو کشور اسلامی، دوست و دارای روابط تاریخی برشمرد و افزود: مصمم به گسترش سطح روابط و همکاری ها در تمام زمینه های مورد علاقه دو کشور با قزاقستان هستیم.
روحانی با بیان اینکه با سفر متقابل روسای جمهوری دو کشور شاهد تحرک خوبی در روابط دو جانبه بودیم که باید آن را ادامه دهیم، اظهار داشت: آخرین اجلاس کمیسیون مشترک دو کشور در تهران توانسته قدم های مثبت بزرگی در راستای توسعه و تقویت مناسبات فی ما بین بردارد و این مسیر باید با تسهیلات در حوزه مناسبات تجاری، همکاریهای بانکی و صدور روادید ادامه یابد.
رییس جمهوری با تقدیر از نقش آفرینی مثبت قزاقستان در جریان مذاکرات و توافق هسته ای، گفت: قزاقستان و ایران همواره دوست و حامی یکدیگر در مجامع بین المللی بوده اند و باید همچنان در جهت ارتقا همکاری های منطقه ای و بین المللی دو کشور تلاش کنیم.
روحانی با اشاره به کرویدور جاده ای و ریلی جنوب و شمال، همکاری های ترانزیتی ایران و قزاقستان و بویژه اتصال راه آهن قزاقستان به ایران از طریق اینچه برون را برای توسعه روابط دو کشور و مناسبات منطقه ای حائز اهمیت دانست و بر ضرورت ادامه این همکاریها تاکید کرد.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: شرکتهای بخش خصوصی ایران علاقه مند به حضور و همکاری در زمینه های مختلف انرژی، کشاورزی، راه سازی و خدمات فنی -مهندسی در قزاقستان هستند و ارائه ویزاهای جمعی در اولین گام برای گردشگران و بزودی برای تجار، کمک بسیار بزرگی به تحرک در روابط دو کشور خواهد بود.
روسای جمهوری دو کشور توافق کردند که بزودی و در جلسه ای مشترک با حضور مسوولان بانک های مرکزی دو کشور، دور جدیدی از روابط بانکی دو کشور، از جمله افتتاح سریعتر شعب و آغاز مبادلات گسترده بانکی آغاز شود.
نورسلطان نظربایف رییس جمهوری قزاقستان نیز در این نشست روابط ایران و قزاقستان را دوستانه و رو به گسترش دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران مهمترین کشور دوست برای قزاقستان در جهان اسلام به شمار می رود.
رییس جمهوری قزاقستان با تاکید بر اینکه تدابیر و سیاست های جمهوری اسلامی ایران در منطقه و از جمله حوزه خزر تاثیر گذار است، گفت: امروز اسناد و موافقت نامه های امضا شده از سوی مسوولان دو کشور در حال اجرا است اما ظرفیت ها و توانمندی های فراوان بیشتری در ایران و قزاقستان وجود دارد که باید هر چه کاملتر از آنها در راستای گسترش همه جانبه مناسبات فی مابین استفاده کنیم.
نظربایف تاکید کرد که قزاقستان از فعالیت و همکاری بخش خصوصی دو کشور در بخش های مختلف از جمله انرژی، کشاورزی، نفت و گاز و معدن استقبال و حمایت می کند و در این زمینه مصمم است.
رییس جمهور قزاقستان همچنین از حمایت خود برای راه اندازی پرواز مستقیم تهران آستانه برای توسعه مناسبات گردشگری خبر داد.
طی سالهای اخیر، شرکتهای ایرانی با قراردادهای اجاره بلند مدت و در سطح 700 هزار هکتار در حوزه کشت فراسرزمینی در استانهای مختلف قزاقستان فعالیت دارند.