به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بهمن حیدری، مدیر عامل شرکت ملی حفاری جنوب در حاشیه نمایشگاه صنایع حفاری اهواز در جمع خبرنگاران گفت: شرکت ملی حفاری نفت ایران یک رقیب جدی برای شرکتهای بزرگ خارجی است.
وی ادامه داد: صنعت حفاری صنعت استراتژیک است. یقین بدانید خارجیها مخالف حضور این شرکت هستند. منافع خیلیها در نابود شدن این شرکت است. اگر شرکت ملی حفاری نبود، ما باید امروز برای هر دکل 50 هزار دلار میدادید. امروز ما نه تنها در ایران بلکه در خلیج فارس هم تعیین قیمت میکنیم.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ضمن درخواست از رسانهها برای حمایت از این صنعت ملی اظهار داشت: 70 درصد هزینه استخراج در بخش حفاری است. مخالفتها با صنعت حفاری کشور بیحساب کتاب نیست. پول زیادی در این بخش وجود دارد.
حیدری اضافه کرد: ما قبل انتقلاب یک پیچ و مهره هم نمیتوانستیم تولید کنیم. الآن قویترین بخش مهندسی را خاورمیانه داریم. به خاطر جایگاه و حزب و دسته و گروه این دستآوردها را نادیده نگیریم. الآن 20 هزار قطعه را ما در ایران تولید میکنیم. این که با شرکت حفاری مخالفت میشود ریشه دارد.
وی در پاسخ به این سوال که «آیا توقف خصوصیسازی شرکت ملی حفاری نفت، آیا برنامهای برای حمایت از شرکتهای خصوصی دارید یا خیر؟» گفت: ما به دنبال بومیسازی صنعت حفاری در کشور هستیم. هرچقدر جلوتر میرویم سعی میکنیم کار را به شرکتهای خصوصی واگذار کردیم. ما میخواهیم کار دست ایرانیها باشد. برخی تصور نکنند ما مخالف خصوصیسازی هستیم. خواهش میکنم به این مسائل خوب فکر کنید. اگر ملی حفاری برود چه کسانی خواهند آمد؟
مدیر عامل شرکت ملی حفاری درباره توانمندی این شرکت اضافه کرد: الآن ما در کشور هیچ نیازی به خارجیها نداریم. ما در سایه تحریم و جنگ نیاز نفت کشور را تأمین کردیم. جوانان ما هم در بخش تولید قطعات و هم در بخش مهندسی حفاری کاملاً خودکفا هستیم. قبل از انقلاب کلاً در ایران 1100 حلقه چاه حفاری شده است. ما در این 37 سال حدود 4200 حلقه چاه حفاری کردیم. ما در ترکمنستان و لیبی پروژه انجام میدهیم.
بهمنی افزود: وقتی من میگویم ما نیاز به ورادات یک دکل حفاری هم نداریم؛ بعضی از دوستان ناراحت میشوند. ما برای رسیدن به این نقطه 50 شهید دادیم. قبل از من 46 تا مدیر عامل داشتیم. این همه آدم زحمت کشیدند.
وی درباره تعامل با شرکتهای خارجی گفت: همه سرکتها زمان تحریم ایران را رها کردند و رفتند. همه کارهای آنها را ما انجام دادیم. ما معتقدیم همه نیازهای کشور را شرکت ملی در کنار شرکتهای خصوصی میتوانند انجام دهند و هیچ نیازی به خارجیها نداریم. اگر تکنولوژی جدیدی هم در دنیا آمده خب پول میدهیم میخریم. مهم داشتن دانش فنی است که ما داریم.
بهمنی اضافه کرد: ما از مسئولان میخواهیم هیچ پروژه انحصاری به ما ندهند. ما را رقابت با شرکتهای بزرگ دنیا بسنجید. صراحتاً میگویم دوستان من حتی بالاتر از سطح شرکتهای خارجی کار میکنند. برای نمونه قبلاً 2تا چاه را آمریکاییها در اهواز و مارون حفاری کردند. هر دو چاه آتش گرفتند و آمریکاییها ول کردند و رفتند. ما در همین منطقه چندین حفاری موفق انجام دادیم. ما در چنگوله که پیچیدهترین مخزن دنیا است، داریم حفاری میکنیم.
وی اضافه کرد: اگر مسئولان کشور هدفشان خودکفایی کشور باشد و صاحبان سرمایه ایرانی حمایت کنند ما در طول 10 سال میتوانیم کل بازار خلیج را در دست بگیریم.
مدیر عامل شرکت ملی حفاری در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو درباره چرایی عقب ماندگی ایران در تولید نفت در میادین مشترک نسبت به کشورهای رقیب اظهار داشت: کجا به ما دستور دادند و ما انجام ندادیم. این را باید از سیاستگذاران بپرسید. میدان آزادگان را به ما دادند الآن 60 حلقه چاه در آزادگان و یاران حفاری کردیم. در پارس جنوبی همینطور. کدام مأموریت ما روی زمین مانده است؟ اگر بهانه میگیرید خارجیها بیارید حرف دیگری است و الا الآن بگویید 50 دکل روی مخازن مشترک ردیف کن، انجام میدهیم. امکانات و متخصصش را داریم.
بهمنی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که «آیا از طرف دولت مورد بیمهری قرار گرفتهاید؟» گفت: من را درگیر مسائل سیاسی نکنید. من دارم میگویم ما توانمندی داریم. ما چاه «اهواز 50» را خاموش کردیم. «Red Adair» اعلام کرد کسی که این چاه را خاموش کرده رقیب ما است. آنها ما را قبول دارند. بعضیها میخواهند خارجیها را بیاورند مدام ایراد میگیرند. آمریکاییها میگویند هرکس بتواند در ایران حفاری کند در همه جای دنیا میتواند حفاری کند.
مدیر عامل شرکت ملی حفار در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاری دانشجو درباره سطح علمی دانشجویان دانشگاه صنعت نفت اظهار داشت: اگر از من میپرسید باید همه دانشکدههای نفت را تعطیل کنند و به این دانشگاه برسند. بهترین نیروهای ما از این دانشگاه هستند. رفتند هر ده کورهای رشته نفت آوردند. ممکن است مدتی کوتاهی در حق این دانشگاه شده باشد ولی باز هم سطح علمی آن از بقیه بالاتر است.
مرد مؤمن دست بردار ديگه امروز را بايد با ديروز مقايسه كرد
نه چهل سال پيش !