به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه اصلاحطلب شرق درباره دستورالعمل جديد آمريكاييها براي تسهيل تجارت با ايران نوشته است:ميگويند دستوري جديد است؛ دستورالعملي تازه براي آسانسازي برخي روابط تجاري ايران با ايالات متحده آمريكا؛ روابطي مانند فروش محصولات كشاورزي، دارويي و پزشكي به ايران و فرستادن كارشناسهاي آمريكايي به ايران. اين تصميم، ادامه اجازهنامه پيشين اداره کنترل خزانهداری آمریکا، براي تجارت دلاري ايران با بانكهاي غيرآمريكايي است....
اداره کنتــرل خزانــهداری آمــریــکا (OFAC) دستورالعملي را «جديد» توصيف كرده كه اعضاي اتاق بازرگاني ايران به «شرق» ميگويند حرف جديدي ندارد....
ماجرا از اين قرار است كه اوفك، از مقررات جدیدی خبر داده است که با آن، فروش خدمات بخشهای مرتبط با دارو، پزشکی و کشاورزی به ايران آسانتر ميشود. براين اساس اداره کنترل داراییهای خارجی خزانهداری آمریکا در حال اجازهدادن به شرکتهای مربوطه برای اعزام کارشناسان در حوزههای مختلف به ایران و ارائه کمک به کارشناسان ایرانی براي راهاندازی تجهیزات و نحوه نگهداری آنهاست.
براساس مقررات جدید اوفک، توسعه مجوزهای عمومی به منظور اجازه به شرکتهای نامبرده برای آموزش در زمینه راهاندازی ایمن و کارآمد کالاهای کشاورزی و وسایل پزشکی و دارویی در دستور کار قرار گرفته است...
اسدالله عسگراولادی، بازرگان عضو اتاق تهران، به «شرق» میگوید: این دستورالعمل از پیش وجود داشته است و نکته جدیدی در آن وجود ندارد. تنها برای تبلیغات است که چنین خبری منتشر میشود. او معتقد است که موضوع اصلی، اجازه فروش ایرباس با موتورهای آمریکایی به ایران بود که رخ داد؛ شاید آمریکا تنها برای تبلیغات دوباره این خبر را منتشر کرده است. به گفته عسگراولادی، فروش ایرباس به ایران بهراستی نتیجه برجام است و باعث خوشحالی ما؛ بقیهاش همه جاروجنجالهای تبلیغاتی آمریکاست.
این بازرگان میگوید: واردات گندم، برنج، دارو و تجهیزات دارویی از آمریکا، پیشتر هم همواره انجام میشده است؛ از سوی ایران هم مواد غذایی فراوانی به ایالات متحده صادر میشد که البته زعفران به دلیل تعرفه ٣٠٠درصدی صادرات، از این کالاها مستثنا بود. عسگراولادی ادامه میدهد: ماشینآلات بستهبندی دارو که تولید آمریکاست، هماکنون به ایران وارد شده و پیش از این هم در ایران بود.
پس گمان میکنید این تجارت ٤٠٠ تا ٥٠٠ میلیوندلاری در سال که بین ایران و آمریکا وجود دارد، شامل چه محصولاتی میشود؟ او ادامه میدهد که به کارشناسان آمریکایی هم نیازی نداریم؛ چراکه آنها معتقدند اگر میخواهند از ایران نفت بخرند، نیاز است که کارشناسانشان به ایران بیایند و نظارت مستقیم کنند. در زمینه دارو، مواد غذایی و کشاورزی هم خودمان در موقعیت مناسبی قرار داریم و نیازی به کارشناسهای آمریکایی نیست.
این فعال اقتصادی تأکید میکند: به گمان من مواردی مانند ارسال کارشناس، تنها مسائلی سیاسی است؛ البته اگر کل بازرگانی ایران و آمریکا آزاد شود، تبادل کارشناس هم بخشی از آن است؛ اما در شرایط فعلی به گمان من تنها رنگوبوی سیاسی دارد. عسگراولادی همچنین تأکید میکند که این خبر تنها جنبه تبلیغاتی داشته و موضوع جدیدی نیست؛ برعکس تصمیمی که اوفک چندی پیش درباره مبادلات دلاری ایران گرفت.
مسعود دانشمند، از دیگر اعضای اتاق بازرگانی، است که به «شرق» خبر میدهد: اینکه کالای کشاورزی و دارویی به ایران صادر شود، موضوع جدیدی نیست.