متوليان فرهنگي دانشگاه ها از تخصص لازم برخوردار نيستند
محمد اصغري در گفت و گو با خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» در اروميه، يكي از اهداف اصلي به وقوع پيوستن انقلاب را احياي فرهنگ اصيل اسلامي برشمرد و اظهار داشت: در سول 30 سال گذشته انقلاب اسلامي توانسته است در نظام سياسي به پيروزي هايي دست يابد، ولي در بقيه عرصه ها به خصوص در بخش فرهنگ و انقلاب فرهنگي راه بسياري را بايد طي كنيم تا به پيرزي نهايي و انقلابي كامل در آن زمينه نائل آييم.
وي با اشاره به نقش دانشگاه ها در نهادينه كردن فرهنگ اصيل اسلامي در جامعه، افزود: اصولا بايد دانشگاه نه تنها زمينه ساز شرايط براي رسيدن به انقلاب كامل فرهنگي بوده، بكله خود بايد پيشرو و پيش قراول اين حركت باشد.
اصغري ادامه داد: اگر بخواهيم بر اساس واقعيات بحث كنيم، بايد بدانيم كه در حال حاضر حداقل در زمينه مسائل فرهنگي در دانشگاه ها با مشكلات عديده جدي و ريشه اي درگير بوده و با آن دست و پنجه نرم مي كنيم.
مسئول سياسي بسيج دانشجويي دانشگاه اروميه اضافه كرد: با يك مراجعه كوتاه چند ساعته به يك دانشگاه، صحبتي كوتاه با دانشجويان آن، تماشاي وضع ظاهري دانشجويان، بررسي پانل هاي دانشجويان و يك تحقيق كوتاه در مورد ليست فعاليت هاي فرهنگي انجام گرفته توسط معاونت هاي فرهنگي دانشگاه به اين نكته خواهيم رسيد كه هر چند كارهاي به ظاهر زيادي صورت مي گيرد، ليكن فرسنگ ها با آنچه كه بايد صورت مي گرفت و جايگاهي كه بعد از گذشت 30 سال از انقلاب شكوهمند اسلامي بايد به آن مي رسيديم، فاصله داريم.
وي اظهار داشت: دانشگاهي كه بايد محل تئوريزه و مستدل كردن اصول اعتقادات سست دانشجويان باشد، تبديل به محل شستشوي اعتقادات آنان و جايگزيني اعتقادات التقاطي و منحرف شده است.
اصغري اجراي برنامه هاي روتين و مناسبتي را يكي از چالش ها و نقاط ضعف برنامه هاي فرهنگي دانشگاه ها دانست و تصريح كرد: غافل از آرمان هاي انقلاب، برنامه هاي فرهنگي دانشگاه برنامه هايي تكراري و مناسبتي شده و به جرات مي توان ادعا كرد كه هيچ كونه نيازسنجي در مورد اجراي آن و بخش هاي مختلف گنجانده شده در آن صورت نگرفته و در واقع هيچ گونه هدف مشخصي را دنبال نمي كند.
مسئول سياسي بسيج دانشجويي دانشگاه اروميه نبود عناصر متخصص فرهنگي در راس فعاليت هاي فرهنگي دانشگاه ها را عامل اساسي عدم تاثير گذراي برنامه هاي فرهنگي دانشگاه ها عنوان كرد و اظهار داشت: متاسفانه در مقطعي از تاريخ انقلاب اسلامي به دليل عدم احساس تكليف مسئولان مربوطه در زمينه تربيت كادر فرهنگي مناسب براي آينده، امروز با وجود داشتن امكانات بالقوه وسيع نيروي انساني غير متخصص با مشكل كمبود نيروي فرهنگي كار آمد و كار آزموده مواجهيم.
وي خاطر نشان كرد: متولي امور فرهنگي بايد نه تنها تعريفي درست از فرهنگي اسلامي داشته باشد بلكه زمينه كاري خود و قشر طرف حساب خود را با تمام خصوصيات و نيازهاي آن بشناسد، همچنين خود نمونه بارزي از يك فرد آشنا به مسائل فرهنگي اسلامي باشد، چنين فردي در وهله اول، خود الگويي مناسب براي دانشجو خواهد بود كه حداقل در ناخودآگاه دانشجو تاثيري مثبت خواهد داشت و در مرحله بعدي و مهمتر، حركتي آگاهانه و هوشمندانه و نه فله اي در انتخاب نوع برنامه ها و نحوه اجراي آنها خواهد داشت./انتهاي پيام/