کد خبر:۵۷۴۴۰۶
رئیس اتاق بازرگانی ایران:

گلستان نقش مهمی در احیای راه ابریشم دارد / دیپلماسی تجاری در استان‌های مرزی فعال شود

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد استان گلستان در حوزه اقتصاد و صنعت، گفت: گلستان نقش مهمی در احیای راه ابریشم خواهد داشت.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین شافعی امشب و در همایش تجلیل از صادرکنندگان برتر استان گلستان که در سالن همایش‌های موسسه آموزش عالی شمس گنبدکاووس برگزار شد، با اشاره به اینکه گلستان به نوعی ایران کوچک است، اظهار کرد: امروز بنده با حضور در میان مردم خوب و باصفای استان گلستان و به ویژه در شهرستان گنبدکاووس الگوی همزیستی و همنشینی در صفا و صمیمت را بر محور وطن دوستی تجربه کردم.

 

وی با بیان اینکه صادرات را باید به عنوان نوک پیکان پیشرفت و توسعه اقتصادی در دنیا بدانیم، افزود: صادرات زمانی می تواند موفق باشد که از پشتوانه یک تولید قوی و با ثبات برخوردار باشد در غیر این صورت برای صادرات سرنوشتی جز شکست و اضمحلال را نمی‌توان انتظار کشید.

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه برای اولین بار در کشور تراز تجاری مثبت شده است، خاطرنشان کرد: در سال گذشته برای اولین بار صادرات از واردات در کشور پیشی گرفته است اما این اتفاق نباید ما را به خواب غفلت ببرد زیرا سطح صادرات حدود 40 میلیارد دلار در سال اصلا شایسته کشوری همچون ایران با ظرفیت‌های بی‌نظیر اقتصادی و تجاری نیست.

 

صادرات ایران در حد و اندازه ظرفیت‌های آن نیست

شافعی آمار صادرات کشور مالزی را که حدود 30 میلیون نفر جمعیت دارد بالغ بر 200 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: حال شما اگر این آمار را با آمار صادرات کشور ایران اسلامی که با 80 میلیون نفر جمعیت تنها حدود 40 میلیارد دلار صادرات دارد مقایسه کنید، متوجه می‌شوید که کشور ما با برتری های فوق‌العاده جغرافیایی و ذخایر عظیم معدنی و نفتی و توان بی‌نظیر صنعتگران سطح صادرات بسیار پائینی را دارد.

 

وی با تاکید بر اینکه امروز با شکسته شدن دیوار بلند تحریم هنوز زخم‌های عمیق حاصل از تحریم بر صنعت و صادرات ما برجای مانده است، ادامه داد: اینکه انتظار داشته باشیم این زخم‌های عمیق به زودی و بلافاصله ترمیم شوند انتظار منطقی نیست و باید برای ترمیم آن اقدامات اورژانسی در اقتصاد صورت بگیرد.

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه این اقدامات اورژانسی نباید ما را از برنامه‌ریزی بلندمدت و دقیق در عرصه اقتصاد بازدارد، تصریح کرد: امروز کشور نیازمند دیپلماسی تجاری است که له لطف خدا با تلاش دولت یازدهم این امر در حال تحقق است که امیدواریم سرعت بیشتری به خود بگیرد.

 

دیپلماسی تجاری در استان‌های مرزی فعال شود

شافعی دیپلماسی تجاری ر پیش نیاز اقتصاد موفق بین‌المللی دانست و تاکید کرد: امیدواریم با افزایش دیپلماسی تجاری به ویژه در استان‌های مرزی کشور بتوانیم شاهد رونق و توسعه روزافزون در این استان‌ها به ویژه استان گلستان با حجم انبوه ظرفیت‌های صنعتی و تجاری باشیم و در بلند مدت نیز با راه‌اندازی اتحادیه اقتصادی اوراسیا این وضعیت را در کل کشور بهبود بخشیم.

 

وی لیست کردن مشکلات، بیان و تکرار آن را لازم دانست و افزود: اما این موارد به تنهایی نمی‌تواند به وضعیت اقتصاد و تجارت کشور کمکی کند زیرا اقتصاد امروز بیشتر از بیان و بزرگ‌نمایی مشکلات به برنامه‌ریزی دقیق و یافتن راه حل‌های مناسب و پایدار نیازمند است تا در نهایت نتایج مطلوب و مفیدی را برای اقتصاد به ارمغان بیاورد.

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران ایجاد هولدینگ منطقه‌ای را در استان گلستان بسیار مفید و راهگشا دانست و خاطرنشان کرد: به نظر بنده استان‌های گلستان، مازندران، خراسان شمالی و رضوی در صورت تشکیل نشست‌های مشترک و ایجاد هولدینگ منطقه‌ای می‌توانند بازار آسیای میانه را به خود اختصاص دهند و صادرات بسیار خوبی را به این منطقه داشته باشند.

 

شافعی نقش استان گلستان را در احیای راه ابریشم نیز بسیار مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: امیدواریم مسوولان دولت با ارائه اختیارات بیشتر به استانداران و مدیران استانی و تفویض برخی از اختیارات به آنها زمینه‌های توسعه را در کشور مهیا کنند زیرا تمام کارشناسان اقتصادی معتقد هستند که توسعه از پائین به بالا یعنی از روستا به شهر و استان و سپس به کشور رخ خواهد داد.

 

گفتنی است در پایان این مراسم مردم و مسوولان شهرستان گنبدکاووس یک دست لباس ترکمنی را به رئیس اتاق بازرگانی کشور اهدا کرده و آن را بر تن او پوشانیدند.

منبع:‌فارس

 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار