به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، الیاس حضرتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما درباره اهمیت شفافیت و مبارزه با فساد اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی با رای و اعتبار مردم شکل گرفته و لازمه حفظ این اعتماد صداقت و شفافیت است.
وی با بیان این که کلید واژه بقای حکومتها حفظ اعتماد مردم است، گفت: اگر اعتماد بین جامعه و حکومت حفظ شود نشاط و پویایی در جامعه رشد خواهد کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان این که اگر میخواهیم اعتماد مردم را حفظ کنیم باید دیوارهای شیشهای شفافیت را ایجاد کنیم، تصریح کرد: هر اندازه این شفافیت ظریفتر باشد مردم راحتترند و اعتماد آنها بهتر حفظ میشود.
حضرتی با بیان این که متاسفانه در کشور یک سیستم منسجم برای ایجاد شفافیت نداریم، اظهار کرد: در تمامی دورهها دولتهای مختلف شعارهایی را در این باره دادهاند ولی توفیقی در تنظیم یک ساختار منسجم که بتواند پشتوانه شفافیت باشد نداشتهاند و بنده به عنوان یک سرباز این نظام اعتراف میکنم نتوانستهایم سیستمی را برای ایجاد شفافیت در کشور فراهم کنیم.
وی با اشاره به بررسی لایحه برنامه ششم در مجلس گفت: متاسفانه این برنامه از یک انسجام سیستماتیک برخوردار نیست.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان این که ما پس از انقلاب اسلامی تجربه کافی برای اداره کشور را نداشتیم، اظهار کرد: متاسفانه ما تصمیم گرفتهایم از تجارب دیگر کشورها در دنیا استفاده نکنیم و میخواهیم همه چیز را از صفر شروع کنیم در حالی که ما اولین کشوری نیستیم که میخواهیم با فساد مبارزه کنیم.
حضرتی سیاسی کاری و نگاه جناحی به مسئله مبارزه با فساد را یکی از آفتهای مهم این حوزه دانست و خاطر نشان کرد: اگر قرار است شفافیت وجود داشته باشد، باید در تمام بخشهای مختلف کشور بروز و ظهور پیدا کند و ما باید از جزئینگری در قضایا بپرهیزیم. برای مثال این طور نباشد که هر کسی را که برای نمایندگی مجلس معرفی میکنند رد صلاحیت بشود و بعد افراد دسته چندم وارد مجلس بشوند.
وی در ادامه با اشاره به موضوع فیشهای نجومی، گفت: امروز این موضوع تبدیل به یک موضوع سیاسی و جناحی شده که احزاب مختلف از آن برای استفاده علیه یکدیگر بهره میبرند.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: عملکرد دولت در موضوع حقوقهای نجومی بسیار خوب بوده و تاکنون توانسته است بخشهای زیادی از این حقوقها را به بیتالمال برگرداند، عدهای از مدیران متخلف را اخراج کند و مقداری از این اموال را نیز در حال پیگیری برای بازگشت به بیتالمال در دستور کار دارد.
عضو فراکسیون امید مجلس با بیان این که مجموع مبلغ فیشهای نجومی بین 20 تا 23 میلیارد تومان گزارش شده است اظهار کرد: تمام معضلات فساد در کشور در موضوع حقوقهای نجومی نیست که البته این موضوع براساس دستورالعملهای ناقصی که در سیستم حقوق و مزایای کشور موجود بوده است به وجود آمده است. البته باید یادآور شد که در موضوع بابک زنجانی بین 9 تا 12 هزار میلیارد تومان فساد گزارش شده است.
حضرتی با بیان این که در دولتهای مختلف افرادی بودهاند که خیلی علاقمند به شفافیت نبودند تاکید کرد: تنها در فضای شفاف و عادلانه است که افراد در جایگاه درست خود قرار میگیرند.
وی با اشاره به موضوع نقص قوانین در برخورد با فسادهای مالی تصریح کرد: سیستمی که امروز ما داریم درست کار نمیکند. مثلا در بحث پولشویی قانون مبارزه با پولشویی را داریم اما سامانه اجرایی آن را نداریم.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان این که در گذشته دولتهایی بودهاند که گاهاً قانون را اجرا نمیکردند، گفت: دولت فعلی در بحث فیشهای نجومی داوطلبانه ورود پیدا کرد و اگر غدهای هم در بدنهاش وجود داشت خودش دست به جراحی آن زد. البته من شک ندارم که در موضوع حقوقهای نجومی به مردم ظلم شده است.
حضرتی در ادامه آزادی رسانهها را یکی از راههای مهم ایجاد شفافیت دانست و خاطر نشان کرد: رسانهها و خبرنگاران باید در بحث مبارزه با فساد آزادی و امنیت داشته باشند.
وی با اشاره به تصویب ماده 35 برنامه ششم توسعه درباره طراحی سامانه انتشار حقوق مدیران، گفت: یکی از نقاط ضعف این قانون آن است که علاوه بر مدیران و مسئولان تمامی کارمندان دستگاههای اجرایی هم باید حقوق و مزایای خود را در این سامانه منتشر کنند، در حالی که نیازی به این کار نیست.
نماینده مردم تهران در پایان با بیان این که نباید طوری عمل کنیم که شاهزاده سعودی بگوید جمهوری اسلامی مدیرانش دزد و مردمش بیکارند، اظهار کرد: ضمانت اجرایی قوانین مجلس این است که دقیق و محکم باشد تا بتواند به خوبی جلوی فساد را بگیرد و همچنین ما نباید با وضع قوانین اشتباه و توقع بیجا در مردم زمینه ایجاد فساد را محیا کنیم.