به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ ویلیام پیتر بلتی، نویسنده و فیلمساز آمریکایی در 12 ژانویه 2017 در نیویورک درگذشت.
بلتی در 7 ژانویه 1928 در نیویورک متولد شد. پدرش در شش سالگی او را ترک کرد و دوران کودکی او با 28 بار جابهجایی منزل همراه بود. مدرسه را در یک مدرسه یسوعی گذراند. با داشتن بورسی تحصیلی به دانشگه جوجتاون پیوست و برای دریافت مدرک ارشد ادبیات خود به دانشگاه جورج واشینگتون رفت و از پایاننامه خود با عنوان «نقادی شکسپیری تی. اس. الیوت» دفاع کرد.
این نویسنده در اوایل دهه پنجاه به مشاغل کوتاه مدت مختلفی چون فروشنده جاروبرقی، راننده تانکر مشغول بود تا آنکه به استخدام نیروی هوایی آمریکا درآمد. او بعدتر به سازمان اطلاعات آمریکا رفت و در بیروت به مقام سردبیری رسید.
اولین رمانش را با عنوان «کدام راه به مکه، جک؟» را در 1959 نوشت. کتاب خودزندگینامه طنازانه بود. برنده شدن جایزه 10 هزار دلار در مسابقه تلویزیونی «روی زندگیت شرط ببند» باعث شد کار تماموقت خود را رها کند و به نوشتم تماموقت مشغول شود. او تا آخر زندگی هیچ شغل ثابتی دیگری را تجربه نکرد.
سهگانه کمیکش را با عناوین «جان گلدفرب، لطفاً بیا خونه!» (1963)، «من، بیلی شکسپیر» (1965) و «چشمک بزن، چشمک بزن، قاتل» (1966) مورد توجه منتقدان قرار گرفت و شرایط همکاریش با بلیک ادواردزف کارگردان شهیر هالیوودی مهیا شد. او با همراه ادواردز فیلمنامههای «تیری در تاریکی»، «تو در جنگ چه کردی، بابا؟»، «گان» و «لیلی عزیز» را نگاشت.
وی همچنین فیلمنامه آثاری چون «مردی از باشگاه شام» فرانک تاشلین و «به او قول هر چیزی را بده» آرتور هیلر، اقتباسی از «جان گلدفرب، لطفاً بیا خونه!» و «دزدی بزرگ بانک» را نوشت.
پس از نگارش آثار کمدی سینمایی به نوشتن رمان رجعت کرد تا مشهورترین اثر خود، «جنگیر» را در 1971 بنویسد و 17 هفته در صدر پرفروشهای نیویورک تایمز قرار داشت. 13 میلیون نسخه از این کتاب در سراسر جهان به فروش رفته است و اقتباسی سینمایی آن برای بتلی جایزه اسکار و گلدن کلوب فیلمنامه اقتباسی را به ارمغان آورد.
در 1978 «چشمک بزن، چشمک بزن، قاتل» را برای فیلم «نهمین شکل» اقتباس کرد و خود آن را کارگردانی کرد. فیلم با وجود توجه منتقدان، شکستی تجاری برای بتلی رقم زد. در 1983 «لژیون» را به عنوان دنباله جنگیر نگاشت تا اساس نسخه سوم فیلم شود. قسمت دوم این کتاب با عنوان «جنگیر دو: مرتد» منتشر شد که هر دو از لحاظ تجاری و منتقدی شکست محسوب میشوند.
از آثار اخیر بتلی میتوان به «جایی دیگر» (2009)، «دیمیتر» (2010)، «دیوانه» (2010) و «جنگیر برای قرن 21» (2016) اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ بر اساس رمان «جن گیر» فیلمی آمریکایی در سال ۱۹۷۳ به کارگردانی ویلیام فریدکین، ساختهشده و یکی از موفقترین فیلمهای ژانر وحشت بهشمار میرود.
گفتنی است این کتاب مطابق باور مسیحیان مبنی بر توانایی فوقالعاده شیطان در مقابل خداوند نوشته شده است که توانایی او را مستقل از خدا میانگارند، در حالیکه به اعتقاد مسلمانان همه مخلوقات از جمله جن و شیطان آفریده خدا بوده و هرگز توانایی ایستادگی در مقابل قدرت او را ندارند.
مطابق آیات قرآنی و روایات، شیطان تنها از طریق وسوسههای درونی انسانها را فریب میدهد، نه اینکه در بدن آنها حلول کند تا اختیارشان را از آنها سلب کند و نه به صورت انسان برای فریب آنها ظاهر شود.