به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس آخوندی پنجشنبه شب در نشست حمل و نقل و مسکن بوشهر افزود: براساس برنامه ریزی انجام شده و تعهد پیمانکار فاز اول پروژه توسعه بندر بوشهر شهریور سال آینده به بهره برداری می رسد.
وی تصریح کرد: با توجه به این که بندر بوشهر کاملا به شهر چسبیده و امکان توسعه نداشت در سال 93 همزمان با سفر رئیس جمهوری به این استان، طرح توسعه بندر بوشهر تصویب شد.
آخوندی با بیان این که اجرای پروژه توسعه بندر بوشهر 400 میلیارد تومان هزینه داشت، افزود: تامین مالی این پروژه از منابع دولتی امکان پذیر نبود به همین دلیل توسعه بندر بوشهر بعنوان نخستین بندر کشور از محل منابع اعتباری غیر دولتی تامین اعتبار شد.
وی تصریح کرد: هدف از اجرای پروژه توسعه بندر بوشهر تنها توسعه بندر نیست بلکه با توجه به پس کرانه مناسبی که این بندر دارد می تواند فضای مناسبی برای توسعه بوشهر باشد.
آخوندی بیان کرد: در همین راستا داشتن پس کرانه ای مناسب برای این بندر از ضرورت هایی است که مورد توجه قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: تلاش می شود با بهره برداری از طرح توسعه بندر بوشهر خاطره خوبی از دولت یازدهم برای مردم این شهر به جا بماند و این بندر از نظر اقتصادی و حمل و نقل و کیفت زندگی مردم متحول شود.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در زمان حاضر تنها کشتی های 30 هزار تنی در بندر بوشهر پهلوگیری می کنند ولی با توسعه این بندر امکان پهلوگیری کشتیهای 50 هزار تنی نیز فراهم می شود.
وی راه دسترسی به این طرح را جزیره نگین ذکر کرد و گفت: در سفر دوم رئیس جمهوری به استان بوشهرراه دوم خروجی تعریف شد و زمینه خروج شهر بوشهر از تک خروجی بودن فراهم شد.
آخوندی در خصوص راه آهن بوشهر نیز گفت: تلاش می شود با اجرای طرح توسعه بندری شبکه راه آهن نیز وصل شود تا در استان بوشهر حمل و نقل ترکیبی دریا و ریل بنیانگذاری و بوشهر بعنوان مرکز توسعه به کشور معرفی شود.
وی با اشاره به فرسایش زیاد بندر در نتیجه رطوبت زیاد افزود: در شرایط خاص بندر بوشهر تعمیر، نگهداری و مرمت بنادین بندر مطرح است و این پروژه طی برنامه کاملی در استان در حال اجرا است.
وزیرراه و شهرسازی با تاکید بر بازآفرینی شهر بوشهر گفت: با توجه به فرسایش ثروتهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در این شهر تلاش شد دانشکده هنر و معماری در قلب بافت قدیم بوشهر اجرا شود.
به گفته آخوندی بزرگترین ثروت هر ملتی تمدن و در ایران تمدن ایران شهری است که آن را نمی توان در بیابانها یافت بلکه در همین شهرها وجود دارد.
وی اظهار کرد: ساخت دانشکده هنر و معماری بوشهر در بافت قدیم طلیعه نگرش جدید به زندگی شهری است و زمینه ای است تا این اقدام را در سایر شهرستانهای استان تکرار کنیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: تلاش می شود در کنار دانشکده هنر و معماری دانشکده مدیریت بازرگانی و کسب و کار نیز در بخش دیگری از بافت راه اندازی شود.
آخوندی در خصوص جابه جایی فرودگاه بوشهر نیز اظهار کرد: در زمان حاضر افرادی که برای سرمایه گذاری به کشور می آیند پروژه فرودگاه بوشهر را به آنها معرفی می کنیم و تلاش می شود سرمایه گذاری بین المللی برای اجرای این پروژه به استان معرفی شود.
وی در خصوص راه آهن بوشهر - شیراز نیز گفت:در ابتدای کار دولت یازدهم 10 هزار کیلومتر راه آهن شروع و یا نیمه کاره رها شده بود ولی با این وجود پنج مرکز استان جدید به راه آهن را تعریف کردیم.
آخوندی بیان کرد: با توجه به اینکه امکان اجرای پروژه راه آهن بوشهر - شیراز از محل اعتبارهای دولتی امکان پذیر نیست در سفربه چین اجرای این پروژه از محل اعتبار بین المللی پی گیری شده است.
وی تاکید کرد: انتظار می رود پیشنهاد مناسبی از سوی سرمایه گذاران چینی مطرح شود و 15 درصد سهم دولت نیز محقق شود تا این آروزی مردم بوشهر بعد از سالها عملیاتی شود.
آخوندی در خصوص راههای ارتباطی استان بوشهر نیز گفت: بخش عمده ای از محورهای اصلی و فرعی مورد نظر استان از تعهدات سفررئیس جمهوری به استان است که تامین مالی می شوند و در مورد مابقی موارد باید بیشتر مطالعه و بررسی شود.
وی با اشاره به اینکه در زمان حاضرتنها حمل و نقل دریایی در کشور بین المللی است، گفت: با توجه به ظرفیت بندرهای موجود در کشور به خصوص بندر بوشهر باید سیستم دریایی بین بنادر داخلی نیز ایجاد شود.
آخوندی افزود: توجه به حمل و نقل دریایی بین بندرهای داخلی از نظر کسب و کار و اقتصاد به ملوانان کمک بزرگی می کند.
وی با بیان اینکه حمل و نقل دریایی بین بندرهای داخلی در کشور فراموش شده است، تاکید کرد: سازمان بنادر و دریانوردی از این طرح حمایت جدی می کند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: استان بوشهر به غیر از اهمیت درآمدهای نفت و گاز بعنوان کانون تمدن، اندیشه و فکر برای کشور مطرح و همواره در طول تاریخ نقش مهمی در حفظ تمامیت ارضی کشور را برعهده دارد.
آخوندی افزود: موقعیت خاص استان بوشهر باعث شده به آن توجه ویژه ای شود و می تواند بعنوان نگین خلیج فارس مطرح شود.
وزیرراه و شهرسازی در سفر یک روزه خود به استان بوشهر ضمن افتتاح فاز نخست دانشکده هنر و معماری از چند پروژه راهسازی و دهکده گردشگری بوشهر بازدید و در شورای حمل و نقل و مسکن استان بوشهر نیز شرکت کرد.
منبع: ایرنا