آخرین اخبار:
کد خبر:۵۷۸۱۵۳
رویترز:

پاداش بشار اسد به تهران چه بود؟

خبرگزاری رویترز، با اشاره به انعقاد قراردادهای مهم اقتصادی بین دولت ایران و شرکت های ایرانی با دولت سوریه این قراردادها را به عنوان پاداش دولت بشار اسد به ایران بابت کمک به این کشور در جنگ با تروریسم توصیف کرد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از رویترز، با کاهش تولیدات صنعتی و کشاورزی سوریه پس از 6 سال جنگ داخلی، اقتصاد این کشور دچار رشد اقتصادی منفی است و تقریبا دو سوم از جمعیت سوریه با فقر شدید مواجه است.


در جریان سفر نخست وزیر سوریه به تهران، در هفته گذشته، 5 یادداشت تفاهم همکاری از جمله در زمینه راه اندازی شبکه تلفن همراه در سوریه و قراردادهای استخراج فسفات به امضا رسید.

 

خبرگزاری دولتی سوریه به نقل از عماد خمیس، نخست وزیر سوریه نوشت، این قراردادها نشان دهنده رابطه ویژه بین دو کشور است.

 

وی افزود: «ما عمیقا از نقش مهم ایران در مبارزه با تروریسم و ایستادن در کنار مردم سوریه در همه زمینه های سیاسی و اقتصادی متشکریم.»

 

تحلیلگران معتقدند، ایران به ویژه از قرارداد راه اندازه شبکه تلفن همراه در سوریه سود خواهد برد.

 

سوریه از نظر مالی به ایران وابسته است. تهران در سال 2013، یک خط اعتباری  3.5 میلیارد دلاری برای سوریه گشود و این خط را در سال 2015، یک میلیارد دلار دیگر افزایش داد.

 

دیگر قرارداد مهم امضا شده بین طرفین، قرارداد استخراج فسفات از معادن سوریه است.

 

سوریه از بزرگترین صادر کنندگان سنگ فسفات جهان است. سنگ فسفات ماده خامی است که در تولید کودهای شیمیایی استفاده دارد. جنگ داخلی موجب شده تا سوریه نتواند فسفات خود را استخراج و بازاریابی نماید.

 

تهران همچنین نسبت به بازسازی زیرساخت های سوریه از جمله جاده ها، فرودگاه ها و نیروگاه های برق و بنادر این کشور ابراز علاقمندی کرده است.

 

خبرگزاری دولتی سوریه گزارش داده که تهران و دمشق قصد دارند در طی 2 هفته آینده قراردادی را امضا خواهند کرد که راه را برای سرمایه گذاری شرکت های ایرانی در یکی از بنادر سوریه همواره می سازد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۵
قضیه خیلی بیشتر از اینها بوده متاسفانه خبرتون ناقص اعلام شده !
33
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۵
هرچی رو ندن، فقط مخابرات رو بدن، خیلی عالی میشه. اسرائیل و کشورهای دیگه جرات نمی کنن تکونی بخورن و لازم نیست تا سی سال آینده حتی یک درگیری مرزی با اسرائیل کسی داشته باشه و درگیری ها شعله ور بشه و اسرائیل خودش توی لاک خودش میره و مجبور میشه حمایت جدی خودش رو از جدایی طلب ها و مخالف های نظام فعلی ایران پایان بده و وارد مذاکره جدی با همسایه های خودش و فلسطینی ها بشه و باز مجبور میشه تغییر مواضع جدی در مورد عربستان، یمن، بحرین، قطر، امارات، ترکیه، تاجیکستان، ارمنستان بگیره، که همین موجب میشه که مواضع اینها به شدت تغییر کنه و یک ساختار مستحکم جدی همکاری سیاسی-اقتصادی-نظامی کشورهای اسلامی شروع میکنه شکل بگیره و ایران لازم نیست واسه امنیت و حافظت و پیشبرد اهداف اقتصادی-سیاسی خودش، هزینه سنگینی کنه.
15
2
اسوار
Iran (Islamic Republic of)
۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۶
سوریه از دوران پهلوی با ما مشترک المنافع و متحد ماست.
اونایی که میگن چرا ایران به سوریه کمک میکنه، بهتره بدونند که همین سوریه در جنگ ما و عراق به ما کمک کرد و سلاحو تجهیزات داد و ضمنا خط انتقال نفت عراق را که برای صادرات از سوریه میگذشت رو به خاطر کمک به ایران بست و از نفعی که عایدش میشد به خاطر ایران گذشت.
زنده باد ایران و سوریه
38
6
ناشناس
۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۰
اشتباع منفی دادم
پربازدیدترین آخرین اخبار