به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «مجیدرضا حریری» در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: کالا وقتی با ارز گران قیمت تری وارد کشور می شود بی تردید در قیمت نهایی مصرف کنندگان تاثیر چشمگیری برجامی گذارد.
وی همچنین با بیان اینکه واردات گران افزایش قیمت کالا را در بازار به دنبال دارد، اظهارداشت: افت قدرت خرید مردم بازار را کساد کرده است.
عضو اتاق بازرگانی ایران و نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه ثبت سفارش به معنی پرداخت مبلغ کالا نیست، گفت: ثبت سفارش فقط اعلام عزم برای خرید و واردات یک کالا است.
وی با بیان اینکه ثبت سفارش کالاها به عنوان یک راهکار موقت برای جلوگیری از شدت و کنترل واردات بعد از جنگ تحمیلی و دوران سازندگی در کشورابداع گردید، افزود: متاسفانه این رویه با وجود نداشتن هیچ گونه منشا قانونی تبدیل به یک عادت نادرست در جامعه شده است.
حریری با اشاره به این جمله که بازار امروز با کمبود کالا مواجه نیست بلکه مردم قدرت خرید ندارند، اضافه کرد: میزان مصرف در جامعه به شدت دچار افت شده و سطح رفاه عمومی در کشور بر مدار کاهشی است.
وی با عنوان اینکه عمده مردم ایران دارای درآمد ثابت هستند، گفت: قدرت خرید مردم روز به روز کمتر و کمتر و سطح رفاه و سفره های آنان روز به روز کوچک و کوچکتر می شود.
عضو اتاق بازرگانی ایران و نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در بخش دیگری از سخنان خود افزود: قضاوت کردن در خصوص معضلات ارزی مملکت بدون داشتن اطلاعات کافی ازشرایطی که بانک مرکزی و دولت از دسترسی به ارزهای جهان روا دارند، کارسختی است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر دولت و بانک مرکزی در عرصه های بین المللی از شرایط نرمالی برخوردار نبوده زیرا روابط اقتصادی در جهان مبتنی بر آزاد سازی و حرکت به سمت رقابتی شدن است.
حریری با اعلام اینکه حقایق اقتصادی کشور باید برای تمامی آحاد مردم تبیین و تشریح شود، گفت: ملت ایران ملت بسیار خوبی هستند در صورت تشریح صادقانه وضعیت موجود از سوی دولتمردان بدون شک مردم در راستای کمک به دولت و نظام از هیچ گونه تلاشی فروگذار نخواهند بود.
وی با اظهار اینکه در حال حاضر خبرهای که از اردوگاه دولت به گوش می رسد با اتفاق های ارزی در بازار همخوانی ندارد، افزود: دولت در حالی خبر از دو برابری صادرات نفت نسبت به سال گذشته و در عین حال رشد هفت درصدی در اقتصاد کشور می دهد که مردم طعم شیرین رفاه را در زندگی خود لمس نمی کنند.
عضو اتاق بازرگانی ایران و نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ادامه داد: این گونه مسائل باید در جامعه به خوبی عارضه یابی و آسیب شناسی شود.
«علیرضا مناقبی» رئیس مجمع واردات نیز در مصاحبه با رادیو اقتصاد گفت: مدیریت نرخ ارز همیشه یکی از چالش های بزرگ اقتصاد ایران از گذشته تا زمان حاضر بوده و در دوره های مختلف آثار مثبت یا منفی خود را بر روی اقتصاد کشور به جای گذاشته است.
وی با اشاره به اینکه فعالان اقتصادی در انتظار یکسان سازی نرخ ارز هستند، افزود: چندگانگی نرخ ارز نه تنها فضای کسب و کار را مخدوش ساخته بلکه زمینه بروز فساد، رانت و فعالیتهای سوداگرانه ارزی را نیز به دنبال دارد.
رئیس مجمع واردات با بیان اینکه گرانی نرخ ارز امروز به دلیل رکود بازار خیلی در سفرهای مردم لمس نمی شود، اضافه کرد: نرخ ارز باید برای تمامی بازیگران عرصه اقتصادی یکسان سازی شود.
وی در ادامه فروش کالای داخل انبارها به نرخ روز را یک واقعیت اقتصادی برشمرد و اذعان داشت: با حقایق اقتصادی نمی توان مقابله کرد.
مناقبی در بخش دیگری از سخنان خود اقتصاد کشور را سیاسی دانست و بر ضرورت تغییر رویکردها و نگاه ها در این زمینه تاکید کرد.