به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه خبری دی هندو، با وجود گذشت یک سال از لغو تحریم های غرب علیه ایران، روابط تجاری هند با ایران هنوز به طور کامل به حالت عادی بازنگشته است.
بر اساس اعلام فدراسیون اتحادیه های صادراتی هند (فیه او) صادر کنندگان هندی از دشواری های پیشرو به دلیل عدم تمایل بانک های این کشور تسهیل معاملات مرتبط با ایران گلایه مندند.
این در حالی است که رزرو بانک هند در بخشنامه ای که در می 2016 صادر کرد، تصریح کرده بود که پرداخت یا حواله کرد یا بازپرداخت به مقصد یا مبدا ایران بابت صادرات یا واردات از این کشور به هند می تواند انجام گیرد.
به گفته آجای ساهای، مدیرکل و مدیر اجرایی فدراسیون اتحادیه های صادراتی هند: «ما اطلاع حاصل کرده ایم که چند بانک معدود قبلا مذاکره با ایران در مورد اسناد فاکتور شده به ارز های غیردلاری قابل تبدیل را آغاز کرده اند.»
ساهای افزود: «اما برخی از بانک های ملی شده هند هنوز این فرآیند را آغاز نکرده اند و این موجب نگرانی و گالیه صادر کنندگان شده است، به ویژه از این جهت که موجودی حساب روپیه ایران نزد بانک یو سی او به سرعت در حال کاهش یافتن است.»
در دوران تحریم ها بر اساس توافق دو کشور، 45 درصد از پول نفت وارداتی از ایران به روپیه در این حساب سپرده گذاری می شد، اما بعد از تحریم ها دیگر این مکانیزم منسوخ شده و به همین دلیل دیگر رقمی به حساب روپیه ای ایران واریز نمی شود.
با این وجود، یک مقام ارشد در بخش بانکی دولت هند که نخواست نامش فاش شود گفت که هیچ مشکلی در خصوص تراکنش های مرتبط با ایران به ارزهای غیردلاری وجود ندارد. وی افزود، به صادر کنندگان و وارد کنندگان توصیه شده تا تراکنش هایخ ود را به ارزهایی نظیر یورو انجام دهند. با این حال بانک ها همچنان نگرانی هایی دارند مبنی بر اینکه رگولاتورهای آمریکایی ممکن است تصمیمات خودسرانه ای در مورد تراکنش های مرتبط با ایران اتخاذ کنند.