تعریف و تمجید مسئولان سینمایی از یک فیلم جنسی/ ابراز ارادت مجید صالحی به شهدا
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سومین روز از جشنواره فیلم فجر در برج میلاد با یاد و خاطر سید شهیان اهل قلم آغاز شد.
مستند «انحصار ورثه» با پرداختی دقیق و منتقدانه به شهید آوینی و منتقدان ایشان که حالا پس از شهادت تبدیل شده اند به مدافعان آن شهید بزرگوار پرداخته است. محمد علی شعبان که پیش از این نیز در سی و سومین جشنواره فیلم فجر برنده جایزه شده بود امسال نیز در زمان اکران مستندش با استقبال حاضران در برج میلاد مواجه شد.
حضور احمد میکائیل زاده مدیر ارتباطات و اطلاع رسانی سی و سومین جشنواره فیلم فجر که چهره ای آشنا برای اصحاب رسانه در جشنواره فجر است یکی از حاشیه های روز دوم بود. میکائیل زاده با دستی باند پیچی شده که حکایت از یک نقص عضو داشت در جشنواره حاضر شده بود؛ او پیش از این در نمایشگاه مطبوعات گفته بود تصمیم دارد به عنوان مدافع حرم به سوریه برود اما در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه حادثه ای که برایش پیش آمده آیا به دلیل حضورش در سوریه است یا خیر گفت: ترجیح می دهد در این خصوص صحبت نکند!
«چراغ های ناتمام» با سوژه دفاع مدس فیلم دومی بود که اکران شد. این فیلم با بازی مجید صالحی بود که با نگاه و پرداختی نوین مسئله شهدا را بررسی کرده بود. مجید صالحی در مورد بازی در این فیلم گفت خودم دلم میخواست در فیلم بازی کنم چون این نقش را ادای دینی به شهدا می دانم.
جشنواره فیلم فجر که گویی نمی تواند بدون فیلم های پر حاشیه کار خود را انجام دهد امسال نیز با آثاری همچون «شماره ۱۷ سهیلا» حاشیه جدیدی برای خود رقم زد. این فیلم از جمله آثار سال های اخیر سینمای ایران است که سعی در هنجار شکنی عرف های موجود در سینما را دارد. طی چند سال اخیر موجی آرام برای حیا زدایی در سینما شکل گرفته که هر روز برای عادی جلوه دادن صحبت های بی پرده از موضوعات و مسائل جنسی با یکدیگر رقایت می کنند.
«شماره ۱۷ سهیلا» فیلمی از یک کارگردان فیلم اولی است که به موضوع تجرد دختران بالای ۳۰ سال در جامعه ایران پرداخته است. باز هم یک کارگردان مرد فیلمی ویژه زنان ساخته اما بدون نگاه کارشناسانه و صرفا با نگاهی بعضا جنسی و حتی گاهی تحقیرآمیز؛ این فیلم که با طنز در دیالوگ ها سعی داشت تلخی سوژه را کمی تلطیف کند در برخی قسمت ها به تحقیر وبی حیایی عجیبی دچار شده بود.
از دیگر مشکلات این اثر نیز میتوان به طرح مشکل بدون ارائه کوچک ترین راه حلی برای آن اشاره کرد. همچنین فیلم سهیلا... تنها معضل زندگی زنان مجرد را بحران های جنسی می داند که نگاهی غلط به این معضل اجتماعی است. جالب است که محمود غفاری کارگردان این اثر به صراحت در نشست خبری فیلمش اعلام کرد من هیچ راهکاری ندارم و اساسا قائل به ارائه راهکار برای مشکلات اجتماعی نیستم!
نکته جالب در خصوص این فیلم حضور ایوبی، حیدری، پور غریب و نجفی از مسئولان اشد سینمایی و سروش صحت، رضا داودنژاد و... در زمان اکران و همچنین نشست خبری آن است. دبیر جشنواره در نشست این فیلم اعلام کرد: این فیلم از همان آثاری است که من دوست دارم در سینمای ایران مکرر تولید شود! او همچنین تاکید کرد: این فیلم را دیدم و دلم میخواهد یک بار دیگر هم آن را ببینم.
تهیه کنند سهیلا... که فیلم قبلی اش به اسم«مادر قلب اتمی» توقیف شده بود ضمن تشکر از حجت الله ایوبی اعلام کرد فیلمم به کمک آقای ایوبی از توقیف درآمده است. او همچنین گفت: از آقای ایوبی ممنونم که اجازه می دهند فیلم هایی مثل سهیلا... و مادر قلب اتمی را بسازیم!
ایوبی نیز در جمع خبرنگارها در پاسخ به پرسشی در مورد فیلم «امپراطور جهنم» گفت: تکلیف اسن فیلم روشن است و قرار نیست ما به همه چیز را به همه توضیح بدهیم!
فیلم دعوتنامه نیز که از جمله فیلم های نمایش داده شده در روز دوم جشنواره بود؛ با یک سالن خالی مواجه شد. این اثر که در مورد دزدی از زائران امام رضا بود، با کنایاتی به شهدای امر به معروف و نهی از منکر و همچنین کنایاتی به دولت قبلی همراه بود که به دلیل ساخت ضعیف موجب شد تعداد زیادی از منتقدان و خبرنگارها ترجیح دهند سالن را ترک کنند.
در سکانسی از این فیلم به روحانی که پسرش را به عنوان شهید امر به معروف معرفی می کند، گفته می شود دعوا را پسر شما شروع کرده است آن هم با دختر و پسری که با اطلاع خانواده هایشان با یکدیگر رفت و آمد داشته اند!!!!
رونمایی از کاتالوگ این دوره از جشنواره با ظاهری جدید و خلاقانه توسط دبیر جشنواره نیز از جمله حاشیه های دیگر روز دوم بود.