به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد علی پورمختار نماینده مجلس با بیان اینکه می توان قوانین را به گونه ای تغییر داد که تاثیر آن را در کاهش قاچاق مشاهده کرد، اظهار داشت: در بعضی موارد وجود قوانین ناقص یا مبهم، موجب می شود مسئول اجرایی بر مبنای سلیقه خودش رفتار کند و به این شکل کار، بعضی بخش ها قفل می شود.
وی افزود: در حوزه مسائل گمرکی که بیشترین قاچاق کالا از همین بخش است، قوانین خوبی داریم اما قانون به طور کلی نوشته می شود و تصویب می شود و در شان مجلس نیست که آئین نامه و دستورالعمل تعیین کند یعنی مجلس میزان حقوق گمرکی و نحوه سفارش و ترخیص کالا را مشخص نمی کند و مسائل ریز و جزئی به تصویب آئین نامه واگذار می شود.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قاچاق کالا ضربه جدی به تولید و اشتغال زده است، عنوان داشت: در کمیسیون حقوقی و قضایی به شعار سال توجه کرده است و یک هیئت کارشناسی تنظیم و مدیریت کرده ایم. بر اساس مطالعاتی که صورت گرفته و گزارشاتی که به دست ما رسیده، ارزیابی در خصوص قوانین معارض با تولید و اشتغال در حال شناسایی است. همچنین قوانینی که در امر قاچاق تاثیرگذار است، نیز در حال تغییر است.