به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ کاوه مظاهری کارگردان فیلم کوتاه «روتوش» که نخستین حضور بینالمللی فیلمش در شانزدهمین جشنواره بین المللی «ترایبکا» رقم خورده بود علیرغم استقبال مخاطبان جشنواره از فیلمش به دلیل قوانین مهاجرتی دولت ترامپ موفق به حضور در این جشنواره نشد. با این حال وی که در نهایت موفق به کسب جایزه بهترین فیلم کوتاه این جشنواره شد با ارسال ویدیویی که در مراسم اختتامیه این جشنواره به نمایش درآمد ضمن قدردانی از توجه جشنواره به فیلمش، اعتراض خود به سیاستهای دولت آمریکا را اعلام و در نهایت جایزه خود را به مهاجران سراسر دنیا تقدیم کرد.
این اقدام مظاهری بازتاب گستردهای در رسانههای جهان داشت. به صورتی که نشریه نیویورک تایمز در شماره چاپی ۲۹ آوریل خود با اختصاص بخش مهمی از خبر اختتامیه جشنواره ترایبکا به گفتههای کاوه مظاهری موفقیت این فیلم کوتاه و گفتههای کارگردان ایرانی آن را پوشش داد.
هالیوود ریپورتر نیز با اختصاص بخش آغازین خبر اختتامیه این جشنواره به گفتههای کاوه مظاهری، متن کامل بیانیه کاوه مظاهری را منتشر کرد. نکته قابل توجه در بازتاب رسانهای این بیانیه توجه رسانهها به اصطلاح «تصمیمات عجیب آقای ترامپ» است که از سوی کاوه مظاهری بیان شده است.
وبسایتهای خبری ان بی سی نیویورک، استارتریبون و ددلاین هالیوود نیز با اخصاص بخش مهمی از متن خبر خود به این بیانیه واکنش خود نسبت به گفتههای کاوه مظاهری را ابراز داشتهاند.
متن پیام ویدیویی کاوه مظاهری بدین شرح است: «سلام به همه. قبل از هر چیز تشکر میکنم از هیات داوران جشنواره ترایبکا که امسال فیلم کوتاه «روتوش» را به عنوان بهترین فیلم این بخش جشنواره انتخاب کردهاند. خیلی متاسفم از این که من آنجا نیستم و نمیتوانم با شما رو در رو صحبت کنم. دلیل اینکه آنجا نیستم این در واقع «تصمیمات عجیب آقای ترامپ» است که یکی از کوچک ترین طبعاتش این است که من و گروهم نتوانستیم ویزای آمریکا را بگیریم. الان هم مجبور هستم از طریق این ویدیو با شما صحبت کنم. خیلی خوشحال هستم که اولین جایزه جشنواره ترایبکا به یک فیلم کوتاه ایرانی با فیلم من اتفاق میافتد. این جایزه را با افتخار تقدیم میکنم به همه مهاجرین در گوشه و کنار دنیا که با سختی تلاش میکنند زندگیشان کمی بهتر شود.»
فیلم کوتاه «روتوش» به کارگردانی کاوه مظاهری با دریافت جایزه بهترین فیلم کوتاه جشنواره «ترایبکا» در نخستین حضور بینالمللی خود، موفق به کسب معرفی نامه این جشنواره به آکادمی اسکار شد و رسما در رقابتهای اسکار ۲۰۱۸ شانس حضور به عنوان یکی از نامزدهای اسکار بهترین فیلم کوتاه داستانی را خواهد داشت.