کد خبر:۶۰۳۱۱۷
گزارش/

انتحار در جام‌جم یا گریه به سبک خاتمی/ برنامه روحانی برای مناظره سیاسی چیست؟

هرچه به روز انتخابات نزدیک می‌شویم باید منتظر یک دوگانه پارادوکسیکال از طرف دولتی‌ها باشیم. حمله‌های انتحاری به رقیبان در عین مظلوم نمایی و گریه و زاری.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بازی سیاست به دقایق تعیین کننده خود نزدیک می‌شود. مناظره سیاسی! همان مناظره‌ای که برگ برنده روحانی در تبلیغات 92 بود. اگر قرار باشد مثل آنالیز فوتبال نگاه کنیم، روحانی در نیم ساعت سیاسی سابقه گل‌زنی بیشتری دارد. ماجرا البته به سابقه او محدود نمی‌شود. همه می‌دانند مناظره اقتصادی(مناظره سوم) و اجتماعی که آن هم عملاً اقتصادی شد؛ زمین بازی او نیست. روحانی رئیس دولت مستقر است و نماینده وضع موجود. پس باید در عرصه سیاست کاری کند. مهدی محمدی کارشناس مسائل سیاسی درباره شرایط فعلی روحانی معتقد است: «تركيب داده هاي نظرسنجي‌ها پس از مناظره نخست مي‌گويد روحاني علاوه بر شكل، محتواي مناظره را هم باخته است. بيش از ٥٥ درصد مي‌گويند اين تحقير آميز است كه روحاني يار كمكي با خود به مناظره آورده است. همين عدد مي گويند او حتي با وجود يار كمكي نتوانسته از عملكرد دولت خود دفاع كند. حدود ٦٥ درصد عقيده دارند روحاني درباره ندادن وعده حل صد روزه مشكلات به مردم دروغ گفته است. اين اعداد براي كسي كه تا يك ماه پيش تصور مي كرد به طور پيش فرض رييس جمهور است فاجعه است.»

 

 

روحانی علاوه بر رقیبانی که با تمرکز بر مسائل اقتصادی به میدان آمده‌اند، یک رقیب درون گفتمانی هم دارد. از قضا او هم اصالتاً مرد سیاست نیست. مناظره جمعه آخرین فرصت آقای رئیس جمهور است تا هم ضربه‌ای به رقبا بزند هم از زیر سایه معاونش بیرون بیاید. روحانی اما چه سناریوهایی پیش رو دارد؟

 

 

سناریو اول، انتحار در جام جم
حمله تند به مخالفان اولین گزینه روحانی است. او که سابقه استفاده از برچسب‌هایی مانند: سرهنگ، گازانبر، تندرو، افراطی و... را در کارنامه خود دارد، این بار هم احتمالا مدت‌ها به چنین برچسب‌هایی فکر کرده است. عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه جوان در این خصوص می‌نویسید: «روحانی و معاون پوششی‌اش به صورت طبیعی غیریت را در دو حوزه دولت سابق و دستگاه‌های خارج از قوه مجریه قرار خواهند داد. مصداق عینی  غیریت سیاسی و فرهنگی دولت مستقر عملکرد شهرداری تهران یا آستان قدس نیست و هجمه به این دو از جنس داستان  مادری می شود که در فومن سیلی خورده بود اما جهانگیری او را در تهران خرجش کرد. غیریت را با مفاهیمی همچون«بعضی‌ها» و «برخی» و«شماها» و «دوستان شما» نسبت به رقیب خطاب خواهند نمود.»

 

 

موضوعاتی مانند کنسرت‌ها، حمله به سفارت عربستان، فیلتر شبکه‌های اجتماعی گزینه‌های خوبی برای روحانی  هستند. موضوعاتی که فارغ از راست یا دروغ بودنش تا حدی باورپذیر هستند. برخی معتقدند اگر عرصه بیش از این بر روحانی تنگ شود امکان رفتارهای هنجارشکن هم از او می‌رود. رضا سراج تحلیلگر سیاسی معتقد است: «به نظرم روحانی در وضعیتی است که برخی مشاوره‌های رادیکال تکنسین‌های سیاسی را برای جبران مناظره قبل می‌پذیرد. اکنون روحانی در رادیکالیسم، استعداد تکرار موسوی بعد از ۸۸ را دارد و هر چه بیشتر احساس کند از رئیس‌جمهور دوازدهم شدن فاصله گرفته است، به تکرار این رادیکالیسم بیشتر نزدیک می‌شود.»

 

سوالی که اینجا باقی می‌ماند این است که آیا این بازی به سود آقای رئیس جمهور خواهد بود یا نه؟ آیا صرف حمله روحانی به منتقدانش کافی است؟ بسیاری معتقدند که اینها دیگر کافی نیست. در درجه اول رقیبان روحانی، بر خلاف 4 سال پیش که سابقه چندانی از او نداشتند تا به رُخش بکشند، امروز انبوهی از وعده‌های عمل نشده و رفتارهایی سوژه‌ساز در چنته دارند. پرونده حسین فریدون، فساد کرسنت، حقوق‌ها نجومی و موارد دیگر، فرصت‌هایی هستند که در صورت استفاده درست، او را به گوشه رینگ خواهند برد. چالش دیگر روحانی رقیبان هستند. 4 سال پیش روحانی هرچه بلد بود علیه قالیباف به کار گرفت. ادبیات گازانبر و سرهنگ دیگر کاربردی برای آقای رئیس جمهور ندارد. حمله به رئیسی هم کار ساده‌ای نیست. حملات دریده علیه او که تا اینجای کار از انتقادات تند پرهیز کرده و ادبیاتی نرم‌ و برادرانه با دولت صحبت کرده است؛ سرکنگبینی است که برای روحانی صفرا خواهد فزود. 

 

سناریو دوم ؛ گریه به سبک خاتمی
گریه! ترفند خاتمی 80 شاید بهترین گزینه برای روحانی باشد. چند ماه پیش وقتی شایعه صرف نظر کردن روحانی از حضور در انتخابات به میان آمد، برخی رسانه‌های صحبت از تکرار سناریو مظلوم نمایی خاتمی کردند. حسین دهباشی، سازنده فیلم انتخاباتی روحانی در سال 92 هم چند روز پیش گفت بود که سیاستمدار مظلوم همیشه مورد علاقه مردم ایران بوده است. 

 

پروژه مظلوم نمایی را ابتدا جهانگیری کلید زد. او در مناظره اول تلاش کرد حذف بخشی از اصلاح‌طلبان به خاطر فتنه 88 را به جناح رقیب نسبت دهد. «شما جریان اصلاح‌طلب را از همه حقوق محروم کردید.» ادبیاتی بود که جهانگیری برای ایجاد دو قطبی ظالم و مظلوم از آن بهره برد. بغض جهانگیری در برنامه با دوربین هم می‌تواند قطعه‌ای از همین پازل مظلوم نمایی باشد.

 

هرچه به روز انتخابات نزدیک می‌شویم باید منتظر یک دوگانه پارادوکسیکال از طرف دولتی‌ها باشیم. حمله‌های انتحاری به رقیبان در عین مظلوم نمایی و گریه و زاری. به هر حال تیم جنگ روانی دولت این روزها سخت مشغول کار است. باید ببینیم برای آخرین فرصت روحانی چه تحفه‌ای برای او به ارمغان می‌آورند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
محمود
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۰۴
آقایان به اصطلاح اصول گرا پای امام زمان , امام رضا و ... برای کسب قدرت پیش میکشند و عواطف مذهبی احاد مردم را هدف قرار میدهند , اینها به قول شما با گریه , کدامیک مردم فریب ترند؟ کدامیک همه تربیون های مملکت را در اختیار دارند و هرچه بخواهند میگویند و دیگران حق هیچگونه عکس العملی نباید داشته باشند و......به شعور ما مردم بیش از این توهین نکنید که ما هم توهین کردن را بلد هستیم ولی نجیبیم.
8
67
کوروش
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۶
توهین به امام هشتم برای خارج کردن رئیسی از صحنه!! توهین به نظامیان قهرمان برای خارج کردن قالیباف از صحنه! مشکل اینه که شماها به هیچ چیز اعتقاد ندارید!!!
سجاد
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۶
احساسات مردم را شما بی دین های لا مذهب برانگیخته میکنید که مقدسات رو بازیچه ی قدرت طلبی میکنید و به مقدسات مردم توهین میکنید.
جلال
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۷
آدمهای به اصطلاح اصول گرها از راه خود منحرف شده اند و کاری جز تخریب ندارند و از کاه کوه می سازند و کافیست ذره ایی انتقاد بشه ازشون , اسمش میشه توهین به مقدسات , توهین به امام رضا , توهین به ... بسه بابا خجالت بکشید چقدر از مقدسات برا خودتون مایه میزارید به خدا این اصولش نیست , کج نروید عزیزان نه اینکه اصلاح طلبان فوق العاده باشند نه , چیزی دارند که شما ندارید عینک واقع بینی , ای کاش با این عینک می تونستید نگا کنید تا متوجه خیلی چیزا می شدید ولی افسوس
ناشناس
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۳
نگاهی به قران بندازید تا ببینید واقعیت چیه و کی در توهمه
ناشناس
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۶:۵۷
سری به سند 38 صفحه ای ماجرای بیلدربرگ خاتمی بزنید که با صهیونیستها نشست و ...
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۰
چهره نقاق نمی تواند تا همیشه دوام بیاورد میان حرف و عمل فاصله از زمیت تا کهکشان است.
39
3
احمد کوچکی
Iran, Islamic Republic of
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۹
خدا گریه واقعی نصیبش کند این عمرو عاص های زمان
38
3
lplm
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۶
خدایی هم هست
ای کاش از خدا بترسید
51
1
سینا
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۲
روحانی در حوزه سیاسی و برجام و رابطه باحهان بسیار موفق بود. در حوزه احتماعی و حقوق شهروندی و بخصوص در حوزه اقتصادی و تحویل یک اقتصاد ورشکسته با رشد منفی و تورم 40 درصد به تورم 7 در صد و رشد حدود 5 در صذ با وجود دگیری ما در سوریه و یمن از موفقیت های بسیار باارزش او بود. برای نمونه در هین سال 94 با افتتاح چندین فاز پارس جنوبی رشد بسیار بالایی در تولید پاز بدست اورد که در امسال و سالهای اینده اثرات مثبت ان در اقتصاد نشان داده خواهد شد. در سایت معتبری که رنک کشور برای تولید گاز مشخص شده تا همین 3سال قبل تولید ایران 170 میلیارد متر مکعب در سال و نزدیک قطر بود. البته تولید قطر فقط از پارس جنوبی بود و تولید ما از کل کشور. ولی دیشب که این سایت را نگاه کردم تولید ایران با یک هش به 438 رسیده بود
9
51
دیدگاه
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۸
الان پارس چنوبی چه ربطی به این دولت داره؟ بیا بگو کدوم فاز پارس جنوبی در این دولت شروع شد و در همین دولت هم به اتمام رسید!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۳
اقتدار دولت و رئیس جمهور بر امور و عزم آنها برای رفع معضلات کشور ستودنیست و با این مخالفان بی وجدان و البته کم قدر که تابیخ دندان مسلح به انواع حیله ها و تهمتها و... هستند والا عملکردشان قابل ستایشه قبلا نسبت به دولت منتقد بودم ولی الان میبینم دراین آشفته بازار کارکردن خیلی هنره خیلی .
3
43
کوروش
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۳
خودتو سر کار گذاشتی؟!! کسی که میگه تا صد سال دیگه هم مشکلات برطرف نمیشه عزم برطرف کردن مشکلات رو داره؟؟!! چرا 92 یه جور دیگه حرف میزد؟؟!!
ناشناس
Saudi Arabia
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۰
آنقدر گریه کند تا بمیرد ملت از دستش راحت شوند
53
3
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۲
بمیمنت ذکر نام خاتمی عزیز که اشاره شد عرض مینمایم خاتمی محبوب ملت فرهیخته ایران است .
3
88
گمنام
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۷
مرگ بر فتنه گر.
فتنه گران جایشان در زباله دانی است.
وکیل دادگستری
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۱
خاتمی و بقیه فتنه گران بواسطه رمز تقلب(شورش)در سال 88 و پایمال کردن رای مردم مغضوب ملت ایران و سرمایه اسراییل هستند.



0
ناصر قریشی
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۲
نه جانم این نظر توئه ! خاتمی برا تو محبوبه. برای مردم نفرت انگیز و چندش آوره.
ناشناس
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۲
از منفی معلومه چقدر منفوره!!!!
j
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۷
نظر ما؟ دقیقاً برعکس نظر شماست. روحانی در حال حاضر بسیار بالاتر از کاندیداهای دیگر است بدون هیچ شک و شائبه ای.
ایشان از ابتدا بر محور اعتدال بودند و بعد از گذشت دوره اول همچنان در همان مسیر حرکت می کنن. با آرزوی موفقیت و پیروزی برای دکتر حسن روحانی.
8
95
ناشناس
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۰
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۸
حیف از زحمتی که اصلاح طلبها برای آبروی این کشور توهم زده میکشند.تا دو رییس جمهور دیگر هم قادر به شسنشوی آثار احمدی نژاد نیستند.همون که مورد ستایش اصول گراها بود
28
93
محمد
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۵:۵۱
ما را به خیر تو امید نیست شر مرسان .....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۸
وَمَكَرُواْ وَمَكَرَ اللّهُ وَاللّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِين﴿۵۴﴾ سوره آل عمران
دشمنان] [ مكر ورزيدند و خدا [در پاسخشان] مكر در ميان آورد و خداوند بهترين مكرانگيزان است
38
0
ناشناس
Germany
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۴
چرت بافتی
9
38
ناشناس
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۹
چون عالي بود سوختي
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۴
روحانی از چشم ملت افتاده. والسلام
61
6
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۷
اینها مردم رو چی فرض کردن؟! ملت باید با رای ندادن به اینها و عدم حمایت از اینها بهشون درس بدن. موندم تو عقل اونهایی که براش کف میزنن.
53
5
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۷
والله یشهد ان المنافقین لکاذبون
خدا گواهی میدهد که منافقیتن حتما دروغگو هستند
28
2
ناشناس
United States of America
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۱
خود روحانی میگه هر کس وعده 100 روز رو (چه اونی که گفته چه اونی که باور کرده) باور کنه ، کم عقله. نوار صحبتها هست. حالا ببینید کیا بهش رای دادن طبق گفته خودش. هر لحظه یک رنگ.
37
1
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۴:۵۹
دروغ گویی،تهمت،تحقیر،رشد فساد و... نمادهای سیاست زدگان ضعیف النفس است آنانکه بیدارند گول نمیخورند اما خفتگان و خماران واسرای پول چشم بسته سر به راهند خصوصا راه کج راحت طلبی که برای گذر از ان همه چیز فنا شده .... لبخند دشمن چراغ راه انان است ....
4
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۱
لطفا جعبه ی دستمال کاغذی روی میز روحانی فراموش نشود
3
0
پربازدیدترین آخرین اخبار