به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، علیرغم اینکه محافل تصمیمگیرنده در دولت رژیم صهیونیستی معتقدند که انتخاب «اسماعیل هنیه» برای ریاست دفتر سیاسی حماس تغییری در تاکتیکها و راهبردهای این جنبش در نبرد با اسرائیل نخواهد داشت اما منابع رسمی در این دولت نظری دیگر دارند.
در همین راستا «عاموس هرئیل» تحلیلگر روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» اعلام کرد این انتخاب دوباره حماس را به «صدر» بازخواهد گرداند ، «دستور کارهای سیاسی» در صدر محافل فلسطین قرار خواهد گرفت و جایگاه نوار غزه به محافل بینالمللی، منطقهای و نیز عربی و اسلامی باز خواهد گشت.
در ادامه این گزارش آمده است اما این انتخاب به صورت کلی به نقش «خالد مشعل» رئیس پیشین دفتر سیاسی حماس پایان نخواهد داد و احتمال بسیار دارد که تأثیر مشعل بر روند امور مانند گذشته باشد اما این تأثیرگذاری در پشت پرده صورت میگیرد.
تحلیلگر روزنامه هاآرتص سپس نوشت: هنیه در منصب جدیدش سعی خواهد کرد سیاستش را با احتیاط و محافظهکاری میان کشورهایی که سعی میکنند دستور کارهایشان را بر حماس تحمیل کنند، پیش ببرد. در همین راستا خالد مشعل در پی تنشهایی که 6 سال است دامنگیر جهان عرب شده ، مجبور شد از محور ایرانی-سوری دوری کند تا روابط محمکش با کشورهای عربی سنی و در رأس آنها عربستان سعودی و تا حدی مصر را حفظ کند.
این روزنامه در ادامه به نقل از منابع آگاه اسرائیلی اعلام کرد: اما «محمد ضیف» فرمانده گردانهای «القسام» شاخه نظامی حماس و نیز «یحیی السنوار» که به تازگی به ریاست دفتر سیای حماس در نوار غزه انتخاب شده، طی دو سال اخیر در این مسأله شریک نبودهاند و اقدام به تجدید روابط خود با جمهوری اسلامی ایران کردهاند و در نتیجه این تجدید روابط ، ایران اقدام به ارائه کمکهای مادی و غیرمادی به حماس کرد اما این کمکها کمتر از مقداری بود که تهران در زمان روابط دوستانه به حماس ارائه میداد.
هاآرتص افزود: علاوه بر این منابع امنیتی اسرائیلی معتقدند هنیه مجبور خواهد شد اختلافات میان مشعل و شاخه نظامی حماس به خصوص پس از انتخاب السنوار در دو ماه پیش را مخفی کند زیرا از نظر او تفاوت بسیار آشکار در مواضع مشعل و السنوار دیده میشود؛ السنوار به «جهاد علیه اسرائیل» شناخته شده و معتقد است مقاومت، شعلهای است که همواره باید در مقابله با اسرائیل حمل شود در حالی که مشعل در این موضوع نرمتر است. به همین دلیل هنیه مجبور است توافقی میان دو قطب یعنی شاخه نظامی و مشعل به وجود آورد تا این اختلافات بر آینده حماس تاثیری نگذارد.
در پایان این گزارش آمده است دو عامل بر حاکمیت حماس در نوار غزه تاثیر خواهد گذاشت: اول: قطع روابط کارمندان تشکیلات خودگردان در نوار غزه توسط خود تشکیلات و دوم اینکه اسرائیل به زودی اقدامات مهندسی گسترده در مرزهای با نوار غزه برای ساخت دیوار را آغاز خواهد کرد؛ دیواری که برای حمایت از تونلهای حماس ساخته میشود و هر دو عامل منجر به نگرانی بسیار حماس خواهد شد.