کد خبر:۶۰۴۳۵۰
در همایش پیشگیری از اعتیاد در مشهد مطرح شد:

راه‌اندازی مراکز درمانی و اقامتی برای زنان معتاد در استان‌های پرجمعیت/ آموزش ۶۰ مربی در دانشگاه‌های علوم پزشکی در زمینه پیشگیری از اعتیاد

همایش پیشگیری از اعتیاد امروز با حضور مدیران پیشگیری از اعتیاد دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در مشهد برگزار شد.

 اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، فیروزه جعفری امروز در همایش پیشگیری از اعتیاد که با حضور مدیران پیشگیری از اعتیاد دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در مشهد برگزار شد در جمع خبرنگاران، گفت: در چند سال اخیر شاهد رشد اعتیاد در زنان و کودکان زیر 18 سال بوده‌ایم به این منظور اقداماتی در چند سال اخیر صورت گرفته که یکی از آنها ایجاد کمیته زنان در ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده است که سازمان‌های مختلف مانند وزارت بهداشت، بهزیستی، وزارت کار و رفاه اجتماعیف ارشاد و زندان‌ها نمایندگانی در این کمیته دارند.

 

وی با اشاره به اینکه در شورای هماهنگی استان ها بیشترین مصوبات در حوزه زنان و درمان آنان بوده است، افزود: اولویت سازمان مبارزه با مواد مخدر توجه به دختران دانش آموز و دانشجو است که اقداماتی برای این گروه‌ها انجام دهیم. ما همچنین برنامه‌های پیشگیری‌ای در مدارس و دانشگاه‌ها داریم.

 

مشاور امور زنان و خانواده در ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: ما بنا داریم که در استان‌های پرجمعیت که اعتیاد بیشتری وجود دارد مراکز درمانی، مراکز درمانی سرپایی و مراکز اقامتی برای زنان ایجاد کنیم.

 

جعفری تاکید کرد: اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر در صیانت، آموزش حرفه، دادن وام و اشتغال زنان معتاد است.

 

وی با اشاره به برنامه پیشگیری از اعتیاد در افراد، خاطرنشان کرد: محورهای مهم این برنامه آموزش مهارت زندگی و فرزند پروری به والدین است که در دنیا این دو راهکار در پیشگیری از مواد مخدر به رسمیت شناخته شده است.

 

مشاور امور زنان و خانواده در ستاد مبارزه با مواد مخدر، تاکید کرد: این ستاد در پیشگیری مواد مخدر حوزه زنان را مورد توجه و تاکید دارد و گروه‌های هدف یعنی کودکان، نوجوانان، جوانان و زنان در معرض خطر اعتیاد هستند.

 

جعفری، در ضمن سخنان خود به آمار شیوع اعتیاد در زنان و مردان کشور اشاره و بیان کرد: برطبق اعلام آخرین آمار شیوع اعتیاد در زنان 10 درصد و مردان 90 درصد می‌باشد که سن اعتیاد در بین زنان و مردان بین 20 تا 30 سال است.

 

وی دلیل افزایش اعتیاد در بین زنان را مواد مخدر صنعتی مانند شیشه دانست و خاطرنشان کرد: مواد مخدر مانند شیشه باعث کاهش وزن می‌شود و این امر باعث مقبولیت این ماده مخدر در بین زنان شده بود که خوشبختانه در این زمینه اطلاع رسانی خوبی صورت گرفت.

 

مشاور امور زنان و خانواده در ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص میزان اعتیاد افراد به مشروبات الکلی، گفت: میزان اعتیاد افراد به مشروبات الکلی در کشور زیاد نیست.

 

جعفری، در پایان سخنان خود با یادآوری این نکته که بر طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی مصرف قلیان در زنان منطقه افزایش داشته است، یادآورشد: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی میزان مصرف سیگار در مردان 40 سال کاهش یافته؛ اما مصرف قلیان در زنان منطقه افزایش یافته است.

 

 آموزش 60 مربی در دانشگاه‌های علوم پزشکی در زمینه پیشگیری از اعتیاد

در ادامه فتحی، رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر، با اشاره به این موضوع که وزارت بهداشت کشور جهت کاهش مصرف مواد مخدر، برنامه پیگشیری از اعتیاد را در حال اجرا دارد، گفت: گروه هدف این برنامه نوجوانان، جوانان، کودکان و مادران در معرض اعتیاد است که کار این برنامه آموزش مهارت زندگی و فرزندپروری به والدینی که فرزندانشان در معرض اعتیاد قرار دارند، است.

 

وی‌ افزود: برنامه پیشگیری تاکنون تنها کودکان و جوانان انتخاب شده را مورد پوشش قرار می‌داد؛ اما این برنامه با عنوان نوجوان سالم توسعه یافته و اکنون سطح عموم جامعه را تحت پوشش قرار خواهد داد.

 

رئیس ادراه پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر، به این نکته که افراد در معرض اعتیاد به مواد مخدر از طریق غربالگری مشخص می‌شوند و بعد تحت درمان و آموزش قرار می‌گیرند، اشاره کرد و متذکر شد: طبیعتا مراکز درمانی باید به افرادی که میزان گرایش آنان به مواد مخدر از متوسط به بالا است خدمات تخصصی ارائه دهند.

 

فتحی، با بیان این نکته که برنامه پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر، بسته آموزشی برای گروهای هدف دارد، تاکید کرد: این برنامه‌ها که طبق اصول علمی و استاندار نوشته شده است به والدین مهارت زندگی و فرزند‌پروری را می‌‌آموزد و به کودکان و جوانان آموزش می‌دهد که چگونه خود را در برابر  پیشنهاد دیگران به مصرف مواد مدیریت کنند.

 

 رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدرکشور، متذکر شد: گروه هدف دیگر برنامه پیشگیری مادران معتاد باردار می‌باشد که به منظور تهیه مواد فرزندان خود را رها و می‌فروشند.

 

وی گفت: وزارت بهداشت با همکاری قوه قضائیه طرحی را جهت ساماندهی این مادران تدوین کرده‌ است که تاکنون 600 مادر باردار معتاد ساماندهی شده‌اند باید یادآور شد که فرزندان مادران معتاد به کمک قوه قضائیه تحویل خانواده‌های دیگر، اورژانس اجتماعی و یا خانواده‌های خود آنان البته با نظارت مسئولان مربوطه خواهد شد.

 

فتحی، افزود: در سال 7500 مادر باردار معتاد در کشور داریم که باید خدمات درمانی به آنان ارائه شود، یکی از اقدامات درمان این مادران در مراکز درمانی دولتی با تعرفه‌های دولتی در مدت شش ماه است.

 

رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر کشور در خصوص چگونگی اجرایی شدن برنامه پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر، خاطرنشان کرد: تاکنون 60 مربی در دانشگاه‌های مختلف علوم پزشکی کشور آموزش لازم در این خصوص را دیده‌اند و پیش‌بینی می‌شود که این تعداد مربی بتوانند، 1140 روانشناس را در دانشگاه علوم پزشکی در قالب کارشناس سلامت آموزش دهند.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار