به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مقامات دولت دوازدهم بارها در واکنش به انتقادهای وارد شده به عملکرد خود در حوزه اقتصاد از جمله رفع مشکل بیکاری و به راه انداختن چرخ کارخانه ها از عباراتی مثل نمی شود و بودجه و منابع نداریم و با این شرایط نمی توانیم استفاده کرده اند.
جدیدترین مصداق از این مورد اظهارات معاون دفتر سیاست گذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که در مصاحبه با رادیو گفت و گو مطرح شده است.
مجید حسین پور در مورد بیکاری بالای فارغ التحصیلان و چگونگی پایان دادن به این معضل به سمت عرضه اقتصاد اشاره کرد و گفت: در سمت عرضه که نیروی انسانی در آن دخیل است، چالش های مخصوص خود را دارد. سمت تقاضا نیز بنگاه های اقتصاد اعم از کوچک و متوسط و بزرگ هستند که معضلات و مشکلات خود را دارند.
وی ادامه داد: در قسمت عرضه نیروی انسانی، دانشگاه ها و سیستم آموزشی نیروهای زیادی را تربیت می کند که در همینجا یک سوال ایجاد می شود؛ اگر در ایران بازاری وجود ندارد پس چطور این افراد در کشورهای پیشرفته به راحتی جذب می شوند و این نشان می دهد که این افراد مشکلی در آموزش ندارند و همه اصول را به خوبی فرا می گیرند.
معاون دفتر سیاست گذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح داشت: اقتصاد ایران با یک سیستم سنتی روبرو است که جوابگوی تخصصی که افراد در حوزه آموزش عالی به دست می آورند، نیست. در حقیقت تناسب بین آموزش هایی که داده می شود و آنچه که در بازار نیاز است، کمتر وجود دارد و به همین دلیل شاهد یک عدم بالانس در این حوزه هستیم.
وی اضافه کرد: با وجود اینکه بعضی از بنگاه های اقتصادی نیاز مبرم به بعضی از نیروهای انسانی ماهر دارند، اما نمی توانند پیدا کنند زیرا از نظر تئوریک و دانشگاهی متخصص وجود دارد، اما فردی که ماهر و کاربلد باشد، یافت نمی شود.
حسین پور به فعالیت های بنگاه ها اشاره کرد و بیان داشت: در سطح خرد بنگاهی، هزینه ها قابل توجه است و دائما نیز در حال افزایش است و عموما سهم هزینه نیروی کار از هزینه های تولید قابل توجه است و به همین دلیل باید نقش نیروی انسانی در بنگاه ها را مورد بررسی قرار دهیم تا ببینیم چرا رغبت کمی به جذب نیروی انسانی در بنگاه وجود دارد.