به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، پورعلی مطلق دبیر ستاد انتخابات کشور در نشست خبری گفت: با توجه به فرایند ٢ روز تا پایان تبلیغات مانده و ٣ روز دیگر یعنی ٢٩ اردیبهشت روز اخذ رأی است که با توجه تمهیدات پیش بینی شده همه ملزومات برگزاری انتخابات به استانها، شهرها و بخشها فرستاده شده است.
وی با بیان اینکه 63 هزار و ٤٢٩ شعبه اخذ رای در کل کشور داریم، اظهار داشت: ٤٢٩ هیات اجرایی در شهرستانها و به طور کلی بیش از هزار هیات اجرایی در شهرستانها و بخشها داریم.
مطلق افزود: استانهای تهران، خراسان رضوی، مازندران داری بیشتری شعب اخذ رای و استانهای قم، ایلام و قزوین کمترین شعب اخذ رای هستند.
وی گفت: ٩٤ نفر در ٤ حوزه انتخابیه انتخابات میاندوره مجلس تایید صلاحیت شدهاند.
مطلق ادامه داد: تبلیغات انتخابات شوراها از ٢١ آغاز شده و تا ٢٤ ساعت قبل از روز اخذ رأی ادامه خواهد داشت، بیش از ١ میلیون و ١٥٠ هزار عوامل اجرایی در انتخابات آتی داریم.
وی گفت: بر اساس قانون برای حسن برگزاری انتخابات وزیر کشور میتواند برای هر یک از شعب اخذ رای بازرس قرار دهد که بر اساس تصمیم وزیر کشور در انتخابات آتی در هر یک از شعب یک بازرس خواهیم داشت.
مطلق اظهار داشت: بیش از ١٣٠ هزار صندوق اخذ رای در شعب پیش بینی شده است، ١٢٢٤ شهر داریم که در ١٤١ شهر انتخابات شورای شهر تماما الکترونیکی برگزار می شود.
دبیر ستاد انتخابات گفت: پیش بینی میکنیم که در این دوره مشارکت بیشتری خواهیم داشت و با توجه شرایطی که بر کشور حاکم است و شور و اشتیاقی که در بین مردم وجود دارد پیش بینی میشود میزان مشارکت در این دوره بالاتر از دورههای قبل باشد.
وی افزود: با توجه به قانون که نامزدها میتوانند در هریک از شعب نماینده داشته باشند بر این اساس به نامزدها اعلام کرده ایم که نمایندگان خود را معرفی کنند که روز گذشته نمایندگان خود را اعلام کردند که برای هر یک از آنها کارت ویژهای برای حضور در شعب صادر میشود.
پورعلی مطلق اظهار داشت: برای انتخابات آتی به طور کلی٢٠٠ میلیون تعرفه چاپ شده است.
دبیر ستاد انتخابات در بخش دیگری از سخنان خود گفت: میزان تخلفات در این دوره به یک سوم دوره قبل کاهش یافته و تا زمانی که حکم صادر نشده نمی توان گفت جرمی رخ داده بلکه برخی اتهاماتی وجود داشته که برای رسیدگی به مراجع ذیصلاح ارجاع شده است.
وی تصریح کرد: طبق قانون هیچ یک از افرادی که در برگزاری و نظارت انتخابات دخیل هستند، حق ندارند له یا علیه کاندیدایی اقدام کنند.
دبیر ستاد انتخابات ادامه داد: بر اساس مواد ٦٢ و ٦٣ قانون انتخابات ریاست جمهوری، وظیفه کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری تعریف شده و فراتر از آن نمیتواند اقدامی کند.
پورعلی مطلق خاطرنشان کرد: برنامههای ضبط شده را کمیسیون میبیند و هر یک از اعضا نسبت به این برنامه برای حذف قسمتی از برنامه ها نظر می دهند و با رای اکثریت در این موضوع تصمیم گیری می شود و رای عضوی به عضو دیگر ارجعیت ندارد.
وی با بیان اینکه در بیش از ١٣٤ نمایندگی کشورمان در ١٠٤ کشور دنیا هیات اجرایی خواهیم داشت، گفت: بیش از ٢٨٦ شعبه اخذ رای در خارج از کشور داریم که این تعداد رو به افزایش است و نسبت به دوره گذشته بیش از ١٠ درصد رشد داشته و شرایط و ملزومات کافی برای ایرانیان خارج از کشور برای اخذ رای فراهم شده است.
دبیر ستاد انتخابات اظهار داشت: براساس تصمیمی که اتخاذ شده، نقطه ای را در امریکا پیش بینی خواهیم کرد تا ایرانیان مقیم کانادا بتوانند برای اخذ رای به محل مورد نظر که اطلاع رسانی خواهد شد، مراجعه کنند.
پورعلی مطلق گفت: ایرانیان خارج از کشور میتوانند با گذرنامه هم رای بدهند.