به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ تلاوت قرآن در ماه مبارک رمضان بسیار توصیه شده و برای آن پاداشی عظیم وعده داده شده است.
خوب است که در کنار تلاوت و ترتیل آیات قرآن قرآن، توصیه های خداوند در قرآن برای ساختن یک سبک زندگی سلامت و دینی را هم مورد بررسی قرار دهیم. ممکن است در مطالعه روزانه قرآن این نکات به چشم ما نیامده باشد، حال آنکه طبق وعده الهی این کتاب برای هدایت بشر در همه زمان ها کارگشاست و نکات کلیدی بسیار جالبی در آن وجود دارد.
در طول ماه مبارک هر روز یه توصیه قرآن برای فرد مومن را منتشر می کنیم.
چاپلوسی ممنوع!
تملق و چاپلوسی از منظر آیات و روایات و سیره پیشوایان دینی و همچنین در بسیاری از فرهنگهای ملل مختلف مورد نکوهش قرار گرفته است. از منظر این منابع میتوان به این نتیجه رسید که وجود چنین صفت بدِ اخلاقی در نهایت باعث فساد افراد در ابعادی گوناگون شده و به تبع جامعه را نیز فاسد خواهد کرد.
آیه ۱۸۸ سوره «آل عمران» در رابطه با بحث تملق و چاپلوسی صحبت میکند که متن، ترجمه و مطالبی پیرامون مفهوم این آیه به شرح زیر است:
متن آیه:
«لَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ یَفْرَحُونَ بِمَا أَتَوْا وَیُحِبُّونَ أَنْ یُحْمَدُوا بِمَا لَمْ یَفْعَلُوا فَلَا تَحْسَبَنَّهُمْ بِمَفَازَةٍ مِنَ الْعَذَابِ ۖ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ»
ترجمه آیه:
"گمان مبر کسانی که به آنچه کردهاند، شادمانی میکنند و دوست دارند برای آنچه نکردهاند ستایش شوند، مپندار که آنها از عذاب الهی رستهاند، (زیرا) برای آنها عذابی دردناک است."
بخشی از مفاهیم مرتبط با این آیه:
مردم سه دستهاند:
۱- گروهی که کار میکنند و انتظار پاداش یا تشکر از مردم ندارند.
۲- گروهی که کار میکنند تا مردم بدانند و ستایش کنند.
۳- گروهی که کار نکرده، انتظار ستایش از مردم دارند.
برای اینکه این تمایل نابجای ستایش بدون عمل کور شود، در اسلام هرگونه تملق و چاپلوسی منع شده است.