سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: نفی سلطه و سلطه گری در مقابله با کشورهای سلطه گر جهان مهم ترین اولویت سیاست خارجی حضرت امام (ره) بود.
سیدحسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین در مجلس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به عمدهترین شاخصهای موردنظر حضرت امام (ره) در عرصه سیاست خارجی و روابط بینالملل، ضمن گرامی داشت یاد و خاطره بنیانگذار کبیر انقلاب و شهدای پانزده خرداد سال هزار و سیصد و چهل و دو، اظهار داشت: حضرت امام (ره) در حوزه مراودات بینالمللی با سایر کشورها چند شاخص اصلی و اولویت مهم داشتند که اولین اولویت نفی سلطه و سلطه گری در مقابله با کشورهای سلطهگر بود.
وی افزود: همه ما به خوبی در خاطرمان است که شعار نه شرقی و نه غربی از شعارهای اصلی انقلاب اسلامی و محور سیاست خارجی بود که حضرت امام (ره) ترسیم کردند؛ «نه شرقی و نه غربی» به این معنا بود که ما خواهان نفی هر نوع سلطه و سلطه گری هستیم نه اینکه بخواهیم سلطه غرب را بپذیریم و سلطه شرق را نپذیریم و یا بلعکس.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ادامه داد: محور دیگری که حضرت امام خمینی در عرصه بینالملل دنبال میکردند حمایت از ملتهای مستضعف جهان اعم از مسلمان و غیرمسلمان بود. حمایت از مظلومین و امتهای اسلامی نیز در اولویتهای بعدی سیاست خارجی ایشان قرار داشت.
نقوی حسینی حمایت حضرت امام خمینی (ره) از مردم مظلوم و مستضعف فلسطین را یکی از نمونههای برجسته محور سیاست خارجی ایشان در حمایت از مظلومین جهان برشمرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین بهبود مناسبات با همه ملتها و کشورهایی که در این مجموعه نمیگنجند یعنی کشورهایی که سلطه گ، غاصب و متجاوز نیستند در اولویتهای بعدی سیاست خارجی حضرت امام (ره) قرار داشت بهنحویکه ایشان همواره خواهان بهبود روابط و مناسبات و ارتباطات بینالمللی با اینگونه کشورها بودند.