به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، روابط عمومی شبکه افق، عیدانه «ماه نشان» یکشنبه شب 4 تیرماه همزمان با شب عید سعید فطر و با اجرای حسین قرایی و اصغر نقیزاده به صورت زنده از شبکه افق پخش شد.
نقیزاده با اشاره به خاطرات خود از فعالیتهای جهاد سازندگی اظهار کرد: نیروهای جهادی اقدامات گستردهای در زمینه کمک به اقشار مختلف مردم داشتند که جا دارد در پایان ماه رمضان امسال، یادی هم از آن جهادگران مخلص داشته باشیم.
حجتالاسلام قاسمیان مدیر قرارگاه جهادی امام رضا(ع) نخستین مهمان این برنامه بود.
او با اشاره به شروع حرکتهای جهادی خود از سال 1366 و حضور چند ساله در فعالیتهای قرارگاهی عنوان کرد: اگر از رزمندگان دوران دفاع مقدس بپرسیم بهترین لحظات زندگیشان چه موقع بوده، شبهای عملیات را مثال میزدند، شاید معادل آن لحظات را بتوان در اردوهای جهادی پیدا کرد.
حجتالاسلام قاسمیان: شیرینی کار جهادی یکی از نعمتهای الهی است
قاسمبان با بیان اینکه شیرینی حضور در اردوهای جهادی لذتی است که خداوند به بندگانش میبخشد خاطرنشان کرد: این بدان معناست که کار برای محرومان، نشاط معنوی خاصی دارد که قابل وصف نیست.
حسین قرایی در ادامه به ورود هنرمندان حوزههای گوناگون به عرصه فعالیتهای جهادی اشاره کرد و حجتالاسلام قاسمیان در این زمینه عنوان کرد: متاسفانه در این حوزه شاهد اقدامات چشمگیری نیستیم، به عنوان مثال نیازمند رمان اجتماعی، آواز و موسیقی اجتماعی و در مجموع هنری که در خدمت مسائل اجتماعی و محرومیتزدایی باشد هستیم همچنین هنرمندان شاخص باید وارد این حوزه شوند.
نقیزاده هم با اشاره به خاطرهگوییهای خود از دوران دفاع مقدس و نقلی قولی از رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه بیان خاطرات جنگ کم از شهادت نیست، گفت: اگر بتوان این مسئله و مباحثی مانند این را به صورت حرفهایتر و سازمانیافتهتر دنبال کرد، میتوانیم به آنچه مد نظر رهبری و دغدغهمندان انقلاب است برسیم.
علیرضا قزوه: شعر دوران پس از انقلاب شعر انتقاد و تحلیل است
علیرضا قزوه شاعر معاصر دیگر مهمان «ماه نشان» در شب عید سعید فطر بود؛ او با اشاره به سیر ادبیات فارسی تا پیش از انقلاب اسلامی گفت: شاعران بسیاری بودهاند که موقعیتهای اجتماعی زمانه را درک کردند و از مردم در برابر حاکمیت و طبقه زورگو دفاع کردهاند و در دوران بعد از انقلاب نیز شاهد شعر منتقدانه و تحلیلگر بودهایم.
وی افزود: در اشعار خانم طاهر صفارزاده، سلمان هراتی، قیصر امینپور و شاعرانی مانند آنها چنین رویهای را میبینیم.
قزوه با بیان اینکه زمانی بچه انقلابیها بحث انتقاد اجتماعی را مطرح نمیکردند خاطرنشان کرد: اوایل انقلاب فقط کسانی که مخالف نظام بودند این کار را میکردند.
این شاعر انقلابی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر آتش به اختیار بودن فعالان جبهه فرهنگی انقلاب گفت: این بدان معناست که باید منتقد بود و در عین اینکه برخی محدودیتها را در نظر داشت، اما صریح و انقلابی بود.
وی اضافه کرد: 53 سال دارم و به اندازه سالهای عمرم کتاب نوشتهام ولی شاعران جوان بدانند نباید عجله کنند، زمان مناسب برای آنها هم فرا میرسد و میتوانند دغدغههایشان را مطرح کنند.
قزوه در ادامه به قرائت یکی از جدیدترین سرودههای خود با موضوع وداع با ماه رمضان پرداخت.
اجرای سرود به صورت زنده و میانبرنامههایی درباره فعالیتهای جهادی، از دیگر بخشهای «ماه نشان» بود و در ادامه سید احسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران به جمع ماه نشانیها اضافه شد؛ او با اشاره به حضور عکاسان ایرانی در مناطق مختلف از جمله سوریه و جبهه مقاومت اظهار کرد: بسیاری از هنرمندان عکاس کشورمان با عشق به مقاومت و مدافعان حرم و بعضی از آنها به عنوان رزمنده در سوریه حضور یافتهاند.
پروژهای برای احیای شعار «مرگ بر آمریکا»
باقری در ادامه به ذکر خاطرهای از یکی از عکاسان ایرانی و همراهی او با یکی از شهدای مدافع حرم پرداخت و گفت: او تعریف میکرد که آن مدافع حرم در آغوش او جان سپرد و چنین صحنههایی را برخی دیگر از عکاسان هم توصیف کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که نیروهای نظامی ایران طی سالهای بعد از انقلاب پیشرفتهای قابل ملاحظهای کردهاند، هنرمندان عکاس کشورمان هم از بعد هنری و رسانهای توانستهاند رشد چشمگیری داشته باشند و در سطح بینالمللی بدرخشند.
باقری به پروژه داستان یک پرچم پرداخت و گفت: زمانی که برخی مباحث مبنی بر از دست رفتن مفهوم شعار «مرگ بر آمریکا» در جامعه مطرح بود، این پروژه را به خاطر بازآفرینی مفهوم این شعار و چرایی سر دادن شعار مرگ بر آمریکا اجرا کردیم که البته بازتابهای جهانی خوبی هم داشت.
بعد از آن اصغر نقیزاده مجری عیدانه «ماه نشان» هم با ذکر خاطراتی از دوران دفاع مقدس و طنازیهای رزمندگان به روحیه بالای آنها در هنگامه جنگ تحمیلی اشاره کرد.
وی گفت: گل علی بابایی را به عنوان یک نویسنده میشناسند ولی بسیاری از تصاویر مربوط به شهدا در زمان جنگ تحمیلی، توسط او تهیه شده است که این امر نشاندهنده اهمیت هنر عکاسی به ویژه در دوران دفاع مقدس است.
پس از آن احسان رضایی نویسنده و روزنامهنگار به این جمع پیوست؛ او درباره فرهنگ و هنر با حسین قرایی و اصغر نقیزاده به گفتوگو نشست و از کاستیهایی که در این زمینه وجود دارد گفت.
رضایی با اشاره به بزرگداشتهای مختلفی که برای داستانهای غربی در کشورهای اروپایی و آمریکایی برگزار میشود خاطرنشان کرد: نشده که یک بار برای داستانهای ایرانی چنین مراسمی را شاهد باشیم در حالیکه ادبیات ایران، گنجینهای غنی از این موارد است.
این روزنامهنگار و نویسنده عنوان کرد: ادبیات کهن فارسی و همچنین فرهنگ و هنر امروز ایران زمین، مملو از زیباییهایی است که میتوانیم تبلیغ بیشتری برای آنها داشته باشیم و بیشتر به آنها بپردازیم.
وی افزود: در کشوری مانند ژاپن با اینکه خریدهای اینترنتی رواج زیادی دارد، ولی برای تهیه کتابهای جدید یکی از نویسندگان مشهور خود صف میبندند، کتابهایی که دارای تیراژ یک میلیون نسخهای هستند ولی در ایران این صحنهها را شاهد نیستیم و این مسئله نیازمند فرهنگسازی است.
پخش گزارشی زنده از نمایشگاه «مشهد دوست داشتنی» در جوار حرم رضوی، از دیگر بخشهای «ماه نشان» یکشنبه شب بود.
این گزارش شامل تصاویر و فیلمهایی از شهرک تاریخی مشهد دوست داشتنی و گفتوگو با وحید جلیلی معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد بود.
جلیلی در مورد بخشهای مختلف این نمایشگاه و تاثیرگذاری آن بر آشنایی اهالی مشهد و زائران حرم امام رضا(ع) با فرهنگ، تاریخ، تمدن، علم و ادب دیار خراسان توضیحاتی ارائه کرد.
مجید خسروانجم کاریکاتوریست کشورمان دیگر مهمان این برنامه بود؛ او به خاطره خود از دیدار با کودکان مناطق محروم و بی سرپرست اشاره کرد و سعید طلایی شاعر معاصر هم که در کلبه «ماه نشان» حضور داشت به قرائت یکی از اشعار جدید خود درباره عید سعید فطر پرداخت.
گفتنی است برنامه تلویزیونی «ماه نشان» طی ماه مبارک رمضان امسال با تهیهکنندگی محمد ساسان و با موضوع مسئولیت اجتماعی و خدمترسانی، سهشنبه تا پنجشنبه شبها به صورت زنده روی آنتن شبکه افق رفت.