به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ابوالفضل روغنی گلپایگانی عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران امروز در بیست و پنجمین جلسه هیأت نمایندگان اعضای این اتاق با اشاره به طرح انتزاع دو وزارتخانه بازرگانی و صنعت که لایحه آن بهتازگی توسط دولت به مجلس انتقال داده شده است، گفت: بعد از انقلاب اسلامی تغییرات زیادی در وزارتخانهها ایجاد شد بهطوریکه در دولت برخی از وراتخانهها در راستای چابکسازی و کاهش هزینهها ازجمله وزارت بازرگانی و صنعت و معدن در هم ادغام شدند.
وی بابیان اینکه وقتی این وزارتخانهها از یکدیگر مجزا بودند، تعارضات زیادی بین این وزارتخانهها وجود داشت و برای رفع این تعارضات ادغام صورت گرفت و هماکنون نارضایتی از ادغام نیست، بلکه نارضایتی این است که به جای ادغام دو وزارتخانه با یکدیگر تجمیع شدند.
روغنی گلپایگانی بیان داشت: قرار بعد از ادغام تمام آییننامههای اجرایی و وضع قوانین انجام شود، اما متأسفانه این کار بلاتکلیف ماند.
وی بابیان اینکه امروز ذینفعان ناراحت هستند، گفت: راهحل جداسازی نیست؛ چراکه طرحی که امروز برای جداسازی به مجلس ارائه شده ناپخته و سیاسی است و مجلس در مورد تصویب یک فوریت بررسی آن عقلانیت کرد، تا کار کارشناسی در مورد آن انجام شود.
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران افزود: مجلس در مورد لایحه جداسازی بخش بازرگانی از صنعت و معدن باید با دقت موضوع را موردبررسی و کار کارشناسی قرار دهد؛ چرا که اگر ادغام درست انجام شده است، نمایندگان باید از آن دفاع کنند و اگر غلط بوده، بگویند که چرا کار غلط انجام شده است.
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران با تأکید بر اینکه یکی از مواردی که دولت دوازدهم باید به آن توجه کند، تأمین منابع مالی بنگاههای اقتصادی است، گفت: در دولت یازدهم برای طرح رونق اقتصادی، 16 هزار میلیارد تومان منابع تخصیص داده شد که البته آمارهای متناقضی در مورد آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته در نشست خبری منابع تخصیصیافته به بنگاههای کوچک و متوسط را 17 هزار میلیارد تومان عنوان کرد، گفت: سایت بانک مرکزی در اواخر اسفند سال 95 به نقل از آقای کمیجانی این مبلغ را 14 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و ریاست بانک مرکزی هم اعلام کرد که رقم اختصاصیافته به بنگاههای کوچک و متوسط برای طرح رونق اقتصادی 21 هزار میلیارد تومان است.
روغنی گلپایگانی با تأکید بر اینکه این اعداد در سفره صنعت نیامده است، اظهار داشت: بیش از 40 درصد از وامها، استمهال وام و دیون بوده که کمیسیون صنعت هم در این رابطه تحقیقی را انجام داده و به زودی نتایج آن اعلام میشود.
وی بیان داشت: البته در سال جاری هم دولت 30 هزار میلیارد تومان در راستای رونق طرح اقتصادی به بنگاههای کوچک و متوسط اختصاص داده که به پیشنهاد دولت، 20 هزار میلیارد تومان آن برای طرح رونق و 10 هزار میلیارد تومان هم برای طرح توسعه در واحدهای صنعتی است که به نظر میرسد امکان تأمین چنین منابعی وجود ندارد.