آخرین اخبار:
کد خبر:۶۱۷۵۲۸
کارشناس حوزه پول و بانک:

شرایط برای تک‌نرخی کردن ارز مهیا نیست

کارشناس حوزه پول و بانک گفت : با آنکه بانک مرکزی در تعیین سیاست های کلان تا حدی قدم برداشته اما ساختار بانک ها طوری طراحی شده است که امکان اجرایی شدن بسیاری از کارها نظیر تک نرخی شدن ارز میسّر نیست.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دکتر عبدالخالق سجادی، در گفتگوی برنامه‌ی پرسمان رادیو گفتگو در خصوص الزامات ارز تک نرخی در اقتصاد اظهار داشت: ارزی که در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد ارزی است که دولت در اختیار بانک مرکزی قرار داده در حالی که دولت خود در قسمت مالی کشور، یک بدهکار عمده است بنابراین امکان اینکه بانک مرکزی بتواند چنین ارزی را یکدفعه هماهنگ و متعادل کند وجود ندارد.


سجادی با اشاره به اینکه رانت خواری مانع دیگری بر سر راه تک نرخی شدن ارز است، اذعان کرد: با آنکه بانک مرکزی در تعیین سیاست‌های کلان تا حدی قدم برداشته است، اما ساختار بانک‌ها طوری طراحی شده که امکان اجرایی شدن بسیاری از کار‌ها نظیر تک نرخی شدن ارز، میسّر نمی‌باشد.


وی رانت خواران را عوامل ذی نفوذ و بسیار قدرتمند خواند و افزود: این گروه حاضر نیستند ارز را متعادل ببینند و از طرف دیگر عوامل مختلف اقتصادی دیگری که نمی‌توان از آن‌ها نام برد با در اختیار داشتن ارز ارزان قیمت، کالا وارد کرده و ۳ برابر قیمت به فروش می‌رسانند.


کارشناس حوزه پول و بانک، یکباره متعادل شدن ارز را امری غیر ممکن دانست و خاطر نشان کرد: باید ارز متعادل شود ولو در بلند مدت، اما چیزی که روشن است شروع این کار است ضمن اینکه تعیین بازده‌ی زمانی از سوی بانک مرکزی برای متعادل کردن ارز کار اشتباهی بوده است.

 

همچنین دکتر ایرج یوسفی، کارشناس دیگر حوزه‌ی پول و بانک در این باره تصریح کرد: به منظور تک نرخی شدن ارز، مجموعه‌ای از زیر ساخت‌ها لازم است که از میان آن‌ها میتوان به نزدیک شدن قیمت ارز مبادله‌ای به ارز متقاضی اشاره کرد.

 

وی افزود: در ۲ سال اخیر بانک مرکزی توانسته است این قیمت را از ۲۵۰۰ تومان به ۳۳۰۰ تومان و بالاتر از آن برساند که میتوان گفت: تا حدی قیمت مبادله‌ای و متقاضی بهم نزدیک شده اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار