به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا صدیقراد در جلسه رونمایی از سایت و آغاز پروژه شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل استان که امروز در سالن جلسات استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به حدود 11 هزار بازمانده از تحصیل در استان، اظهار کرد: اطلاعات ما در این زمینه کلی و گنگ هستند، اما بر مبنای همین اطلاعات و با همکاری چند مؤسسه و از طریق سایت "مشق ما" از هشت هزار و 800 نفر که با استفاده از سایت شناسایی شدند، حدود هزار و 400 نفر جواب منفی دادند.
وی افزود: شماره تلفن حدود چهار هزار نفر از این هشت هزار و 800 نفر اشتباه است؛ مشخص شد که حدود 2 هزار و 735 نفر بازمانده از تحصیل وجود دارد که 97 نفر مدارک خود را به همکاران ما در موسسه تحویل ندادند. در مرحله دوم کار، علاوه بر همکاری با مؤسسه گلشن آل طه، با 9 مؤسسه دیگر نیز قرارداد بسته شد.
مدیرکل بهزیستی خوزستان ادامه داد: در شهرستانهایی مانند آبادان، بهبهان، مسجدسلیمان، دشت آزادگان، شادگان و اهواز نیز کارهایی انجام شده است. در این مدت کوتاه 453 مراجعه به درب منزل داشتیم که از این تعداد 197 کودک سالم شناسایی شد که آماده رفتن به مدرسه هستند؛ 93 نفر معلول بودند که حاضر شدند به مدرسه بروند. 105 نفر معلول وجود داشت که نمیتوانستند به مدرسه بروند که از این تعداد 58 نفر به دلیل شرایط فرهنگی و مسائل مختلف حاضر نبودند در مدرسه حضور پیدا کنند.
صدیقراد گفت: در مدت فعالیتمان توانستیم با 453 نفر مصاحبه داشته باشیم و به جاهای خوبی رسیدهایم. استان به مسأله کودکان بازمانده از تحصیل حساس است و تعداد زیادی از سمنها بدون هیچ چشمداشتی برای کمک مراجعه میکنند.
وی تصریح کرد: چشمانداز ما این است که این مسأله در مهرماه حل شود و بتوانیم 13 آبان جشن بازگشت به تحصیل این دانشآموزان را برگزار کنیم تا هیچ دانشآموزی به دلیل فقر مالی و فرهنگی از مدرسه رفتن منع نشود.
همچنین محمدصادق کریمیکیا مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان، گفت: کار ساماندهی کودکان بازمانده از تحصیل را حدود یک ماه و نیم پیش آغاز کردیم. مؤسسه گلشن آل طه متولی این امر بود. کاری که انجام شده حاصل تلاش و همکاری سازمانهای مختلف است. به خبرنگاران بهعنوان سفیران ساماندهی و جذب بازماندگان از تحصیل نگاه میکنیم. برگزاری دو یا سه میزگرد با حضور کارشناسان بهزیستی و آموزش و پرورش برای اطلاعرسانی، تبلیغ از طریق رسانهها و طراحی لوگو، از فعالیتهای انجامشده هستند.
وی افزود: در ملاشیه - یکی از مناطق حاشیهای اهواز، کار ساماندهی کودکان بازمانده از تحصیل آغاز شده است. 40 درصد این منطقه، خانه به خانه شناسایی شد و تاکنون 80 نفر کودک بازمانده از تحصیل شناسایی شدهاند. رسانه ملی یکی از ارکان اصلی برای اطلاعرسانی این کار است. در سه ماه آینده اطلاعرسانیهای لازم را انجام خواهیم داد و تلاش میکنیم تا بتوانیم بازماندگان از تحصیل را شناسایی و تعداد آنها را کاهش دهیم.