به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، معصومه آباد رییس انجمن علمی مامایی ایران در سومین همایش پیشگیری از سرطان سینه در ایوان شمس، درگذشت مریم میرزاخانی نابغه ریاضی جهان را تسلیت گفت و اظهار داشت: به دلیل تقارن تلخ ضایعه اسف بار از دست دادن این دانشمند و ریاضیدان برجسته ایرانی که به تمام دنیا تعلق داشت؛ همایش امروز را به نام و یاد «مریم میرزاخانی» نامگذاری می کنیم.
رییس کمیته سلامت و مدیریت شهری شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: مرگ مریم میرزاخانی که بسیار ناراحت کننده بود، به دلیل گستردگی تومورها و رسیدن آن به مغز استخوان، باعث شد تا این نابغه ایرانی جان خود از دست بدهد. در حالی که با تشخیص زودهنگام می توانست سالهای بعد از این زنده بماند و افتخارات زیادی برای جامعه علمی دنیا به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه در کشور ما هر 50 دقیقه یک زن به سرطان سینه مبتلا می شود، افزود: تشخیص زودهنگام و در مراحل اولیه سرطان سینه مورد توجه سازمان بهداشت جهانی قرار دارد و در این زمینه افزایش اطلاعات عمومی زنان و ارتقای دانش آنان نسبت به شناخت این بیماری می تواند در پیشگیری از ابتلا بسیار موثر باشد و دانش آموختگان رشته مامایی از جمله گروه های کلیدی برای آگاه سازی جامعه زنان و کاهش ابتلا به این بیماری به شمار می روند.
معصومه آباد با اشاره به اینکه سالانه 10 هزار نفر در ایران به سرطان سینه مبتلا می شوند، خاطرنشان کرد: این روند با رشد 5 درصدی مواجه است و سالانه قریب به 500 نفر به آمار مبتلایان افزوده می شود.
وی سرطان سینه را شایع ترین سرطان در میان زنان دانست و افزود: سرطانی که جان بانوی نابغه ایرانی را گرفت این روزها بسیار رو به افزایش است و باید برای پیشگیری از آن همه گروه های مرتبط همت و تلاش کنند.
عضو هیئت مدیره موسسه پیشگیری از سرطان سینه، برنامه ریزی مدون برای گروه های پرخطر و کاهش عوارض ابتلا به این بیماری و همچنین افزایش طول عمر آنان را از جمله برنامه های این موسسه عنوان کرد و افزود: امروزه سرطان سینه بالاترین آمار ابتلا در دنیا و ایران در بین زنان را دارد و از آنجایی که این بیماری سبب کاهش توانایی و عمر زنان می شود انجام هر اقدامی در زمینه تشخیص و پیشگیری از ابتلای این بیماری می تواند در افزایش شاخص سلامت زنان موثر باشد.
رییس انجمن علمی مامایی ایران ادامه داد: اما نکته ای که در این خصوص حائز اهمیت و نجات دهنده محسوب می شود مراجعه سریع بیمار به پزشک و شروع کنترل بیماری است، چرا که مراجعه زودهنگام بیمار باعث می شود تا تومور موجود در سینه به راحتی از بین رود.
وی، سابقه فامیلی ابتلا به سرطان سینه، شرایط اثبات کننده وجود استعداد ژنتیکی در یک خانم، عوامل مربوط به دوران بارداری و هورمون ها، قائدگی زودرس و یائسگی دیررس را از جمله عوامل خطر ابتلا به سرطان سینه برشمرد و یادآور شد: چاقی، عوامل محیطی، ورود اشعه به اندام فوقانی زنان و ... نیز در این زمینه تاثیرگذار است که بخش عمده آن با تغذیه سالم و اصلاح سبک زندگی برطرف می شود.
سومین همایش پیشگیری از سرطان سینه با حضور محمدهادی ایازی قائم مقام وزیر و معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، معصومه آباد عضو شورای اسلامی شهر تهران، سمانه زمانی مدیر کل سلامت شهرداری تهران، هادی زاده رییس موسسه پیشگیری از سرطان سینه و جمع کثیری از ماماها به همت موسسه پیشگیری از سرطان سینه در ایوان شمس برگزار شد.