رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در موسسه دیپلماتیک بین المللی سخنرانی و مواضع ایران را در رابطه با وحدت ملی و ثبات ژئوپلیتیک مطقهای تشریح کرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سیدکمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران در ادامه سفر خود به فرانسه، روز گذشته در موسسه دیپلماتیک بین المللی و با حضور دیپلماتهای مقیم و شخصیتهای سیاسی و روزنامه نگاران سخنرانی و مواضع جمهوری اسلامی ایران را در رابطه با وحدت ملی و ثبات ژئوپلیتیک مطقهای تشریح کرد.
وی گفت: ایرانیها از قدیم الایام در کنار یکدیگر زندگی کرده و در مقابل هر تهدید و خطری خود را حفظ کرده اند. در همین راستا اقوام و مذاهب مختلف ایرانی در ۳۸ سال قبل یکبار دیگر با وحدت خود پیروزی انقلاب اسلامی ایران را رقم زدند. هرچند که دشمنان منطقهای و فرامنطقهای ایران بسیار تلاش کردند که خیلی زود شیرینی این پیروزی را به کام مردم ایران تلخ کنند و جنگی ۸ ساله را بر ایران تحمیل نمودند. ولی ایرانیان در مقابل این توطئه سربلند بیرون آمدند.
خرازی ریشه ثبات در ایران را وجود دولتهای یکپارچه، شکل گیری دولت - ملت در ایران، سابقه تمدنی و فرهنگی، بها دادن به خرده فرهنگها در مناطق مختلف ایران، تاکید جمهوری اسلامی بر سیاست وحدت در عین کثرت، ساختار دموکراتیک، اجرای سیاست عدالت اجتماعی پس از انقلاب اسلامی و وجود نیروهای مسلح قدرتمند ذکر کرد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در ادامه افزود آرامش امروز در ایران بدین معنا نیست که دشمنان ایران از توطئه علیه این کشور دست برداشته اند، بلکه نشان دهنده وحدت مردم و هوشیاری نیروهای امنیتی و نظامی است. امروز کشورهایی همچون آمریکا، عربستان و اسرائیل و متاسفانه کشور فرانسه از گروه تروریستی منافقین که هزاران نفر از مردم کوچه و بازار را به قتل رسانده اند استفاده ابزاری میکنند، ولی غافل اند که این گروه بخاطر قتل هزاران نفر از مردم بی گناه و خیانت و جاسوسی در جنگ تحمیلی و همراهی با رژیم صدام به منفورترین گروه در میان مردم ایران تبدیل شده است.
خرازی درباره رابطه ایران و فرانسه اظهار داشت در طول چهار دهه گذشته فراز و نشیبهای زیادی را شاهد بوده ایم، ولی ظرفیتهای فراوانی در دو کشور وجود دارد که میتواند در سایه همکاری همه جانبه و اعتماد آمیز در زمینههای سیاسی، اقتصادی و حتی امنیتی مورد استفاده قرار گیرد.
وی متذکر شد برای فعالیتهای اقتصادی فرانسه در ایران محدودیتی وجود ندارد و همانطور که شاهد هستیم پس از برجام در زمینه خرید هواپیما، توسعه منابع گاز و نفت و... گامهای خوبی برداشته شده است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی اشاره کرد که همکاری دو کشور میتواند هم به ثبات منطقه و هم به امنیت فرانسه و اروپا کمک کند.
در ادامه خرازی به مسئولیت ایران به عنوان باثباتترین کشور منطقه پرداخت و گفت: ایران نمیتواند در برابر تحولات منطقه بی تفاوت باشد. وقتی کشورهای منطقه تقاضای کمک میکنند تا بتوانند در برابر تروریسم و دخالت کشورهای بیگانه مقاومت کنند ایران وظیفه خودش میداند به کمک آنها بشتابد. این چیزی است که در سوریه و عراق اتفاق افتاد. اما کشورهای جنوبی خلیج فارس، چون عربستان، امارات و قطر با ارسال اسلحه و پول از تروریستهای تکفیری حمایت کردند تا دولت سوریه و عراق را سرنگون سازند. اما ایران به کمک آنها شتافت تا از آن جلوگیری کند، زیرا ایران با تغییر حکومتها با زور اسلحه و دخالت خارجی مخالف است؛ بنابراین نقش ژ. ئوپلیتیک ایران در منطقه، حفظ وضع موجود و حمایت از دولتهای مستقر است و نه ایجاد بی ثباتی آن طور که دشمنان ایران تبلیغ میکنند.