مدیرکل بهزیستی استان تهران گفت: بسیار از اقشار آسیبپذیری که اکنون در حلقه آسیب افتادهاند، به علت حاکمیت و ناکارآمدی برنامههای آن است که زمانی اختیار به او دادند تا بیکاری، جنایت و فساد را کم کند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اصغر باقری در همایش سلامت اجتماعی گفت: اکثر مردم ریشه آسیبهای اجتماعی را فقر میدانند، اما این یک نگاه پایه و سطحی است و علت همه آسیبها نیست آنچه خطرناکتر است سوء تدبیر و بدون برنامه پیش رفتن است.
وی ادامه داد:در کشورها از طریق سلامت جسم به سمت سلامت روان، اجتماع و معنوی رفتهاند که این همان تدبیر و نگاهی دوراندیشانه است و داشتن یک نگاه نرمافزاری در این حوزه از ضروریات است.
باقری گفت: امروز بهزیستی نگاه سلامت اجتماعمدار دارد و اقشار آسیبپذیر که شمال کودکان، معلولان، زنان و سالمندان میشود با همین نگاه میبیند و به نظر میرسد این افراد باید در جایی باشند که از آنها حفاظت شود.
مدیرکل بهزیستی استان تهران گفت:سلامت اجتماعی باید کمک کند تا روانسازی اتفاق افتد و کسانی که از نظر بضاعت جسمی، روانی و ذهنی نتوانستهاند یا از نظر ژنتیکی، یا ناکارآمدی برنامههای حاکمیتی به این شرایط گرفتار شدهاند به وضعیت مطلوبی برسند.
وی ادامه داد:خیلی از این افراد به دلیل ناکارآمدی برنامههای حاکمیتی گرفتار شدهاند چرا که خیلی از آنهایی که در حلقه آسیب میافتند به علت حاکمیت است که به آنها اختیار لازم را دادند تا مشکلاتشان را حل کنند بیکاری، جنایت و فساد را کم کنند.
باقری تأکید کرد: باید برنامهها طوری اجرا شود که برای دسترسی این افراد به فرصتها مانعی نباشد و این سلامت اجتماعی است که مسیر را برای افرادی که پارتی و قدرت ندارند و یا ناتوان هستند فراهم میکند تا بدون خجالتزدگی در جامعه حاضر شوند.
وی افزود:این کار سختی است و مردم باید کمک کنند تا یک نگاه عمومی جدیدی ایجاد شود. این مسیر راهی طولانی و سخت است، موضوع هم بسیار حساس بوده و اکنون مسئولیت اجتماعی در کشور ما نزدیک به کمرنگ شدن است.
مدیرکل بهزیستی استان تهران گفت: باید کمک کرد تا نگاه مردم تغییر کند اکنون معلولیت ناتوانی نیست بلکه محدودیت است و این سلامت اجتماعی است که سدها را برمیدارد و نگاه جامعه را بهتر میکند.