در متن زیر به بخشهایی از اهمیت و ثواب زیارت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) میپردازیم.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، زیارت امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در میان امامان معصوم (ع) از اهمیت و ثواب بسیاری برخوردار است.
زیارت امام هشتم (ع) همچنین خیرات و برکات بسیاری را برای فرد زائر و در زندگی شخصی و اجتماعی او بر جای میگذارد که آن شخص تاثیر آن را به مرور زمان مشاهده میکند.
شاه عبدالعظیم حسنی فرمود:: به حضرت جواد علیه السلام عرض کردم که به زیارت قبر حضرت سیدالشهدا علیه السلام مشرف شوم یا به زیارت پدرتان.
فرمود:: اندکى درنک کن؛ سپس داخل اندرون شد بعد - در حالى که اشکهایش بر رخسارش جارى بود - خارج شد و ...
سپس فرمود:: زائران امام حسین علیه السلام بسیارند؛ اما زائران پدرم کمند.
سلیمان بن حمص گفت:: از موسى بن جعفر علیه السلام شنیدم که مى فرمود:: هر کسى قبر فرزندم على را زیارت کند خداوند ثوابى معادل هفتاد حج مبرور به او عطا مى فرماید.
با تعجب گفتم: هفتاد حج مبرور؟! فرمود:: آرى هفتاد هزار حج.
باز با تعجب گفتم: هفتاد حج مبرور؟!
فرمود:: آرى. هفتاد هزار حج مبرور. بار دیگر با تعجب پرسیدم.
فرمود:: بعضى از حجها در پیشگاه خدا مقبول نمى شود. هر کس فرزندم را زیارت کند یا شبى در کنار قبر او به سر برد، مانند کسى است که خداوند را در عرش زیارت کند.
باز با تعجب پرسیدم مانند کسى که خدا را در عرش زیارت کند؟!
فرمود:: آرى. روز قیامت، در عرش خدا چهار نفر از پیشینیان: نوح، ابراهیم، موسى و عیسى و چهار نفر از آخر الزمان: محمد، على، حسن و حسین علیهم السلام گرد خواهند آمد و بعد، این مجلس ادامه خواهد یافت. یعنى غیر از این هشت نفر دیگران هم خواهند بود
زوار قبور ائمه علیهم السلام با ما، در همین جلسه شرکت خواهند داشت. بالاترین درجه و با ارزشترین عطیه و عنایت، مخصوص زوار فرزندم على بن موسى الرضاست.
امام جواد فرمود:: هر که قبر پدرم، حضرت رضا علیه السلام را در توس زیارت کند خداوند گناهان گذشته و آینده او را مى بخشد و روز قیامت براى او منبرى در مقابل منبر رسول الله صلى الله علیه و آله مى نهد و با آسایش و آرامش بر آن منبر مى نشیند تا خداوند به اعمال آخرین نفر از بندگان خود رسیدگى نماید.
این روایت دو جنبه دارد:
۱ - بخشیدن گناه ۲ - آسودگى از حساب
شخصى خراسانى به حضرت رضا علیه السلام گفت:: یا بن رسول الله من پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله را در خواب دیدم که به من فرمود::
وقتى پاره تن من در سرزمین شما دفن شود و ستارهای از من در آنجا غروب کند، چگونه امانت مرا حفظ خواهید کرد؟
حضرت رضا علیه السلام فرمود:: من در سرزمین شما دفن مى شوم و پاره تن و ستاره دودمان اویم؛ سپس فرمود:: بدان هر که مرا با قید معرفت به حق واجبى که خداوند از اطاعت برایم قرار داده است، زیارت کند؛ من و پدران گرامى ام در روز قیامت شفیع او خواهیم بود و هر که را ما شفاعت کنیم، در قیامت نجات مى یابد - ولو کان علیه مثل وزرالثقلین الجن و الانس- گر چه به گناه جن و انس آلوده باشد.
حمزة بن حمران از امام صادق علیه السلام نقل مى کند که فرمود:: هر که نواده مرا در توس خراسان با معرفت به حقش، زیارت کند اجر هفتاد شهید از شهدایى که در کنار رسول اکرم صلى الله علیه و آله پیکار کرده اند، به او داده مى شود.
عرض کردم، فدایت شوم.
عرفان به حقش چگونه است؟ فرمود::
یعلم انه امام مفترض الطاعته، غریب، شهید بداند که او امام واجب الاطاعه و غریب و شهید است
در مواقف قیامت سه جاست که هیچ کس به یاد دیگرى نیست؛ و فقط به موارد زیر مى اندیشد.
۱ - میزان عمل: عاقبتش به خیر خواهد بود یا نه؟ ۲ - چگونگى عبور از صراط: از صراط خواهد گذشت یا سقوط خواهد کرد؟ ۳ - تحویل گرفتن نامه عمل: نامه اعمالش به دست چپش داده خواهد شد یا به دست راستش؟
حضرت رضا علیه السلام فرمود:: من در این موارد خطرناک به داد زوارم خواهم رسید و از آنان شفاعت خواهم کرد.
قال الرضا علیه السلام: من زارنى على بعد دارى اتیته یوم القیامة فى ثلاث مواطن حتى اخلصه من اهوالها. اذا تطایرت الکتب یمینا و شمالا، عند الصراط و عندالمیزان.
حضرت رضا علیه السلام فرمود:: هر کس مرا در این فاصله دورى که دارم - زیارت کند روز قیامت سه جا به دادش مى رسم و او را از شدت آن سه مورد آسوده مى کنم:
۱ - هنگامى که نامه هاى اعمال به دست راست یا چپ تحویل داده مى شود.