معاون هنری وزارت ارشاد گفت: ما ممکن است هنوز در برخی حوزهها صاحب گفتمان نشده باشیم، اما اینکه از پایین بنشینیم و نگاه کنیم درست نیست باید حرکت کرد و زمینهها را فراهم کرد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، علی مرادخانی شب گذشته در حاشیه برپایی مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره تئاتر رضوی در جمع خبرنگاران عنوان کرد: ما ممکن است که هنوز در برخی حوزهها صاحب گفتمان نشده باشیم، اما اینکه از پایین بنشینیم و نگاه کنیم درست نیست باید حرکت کرد و زمینهها را فراهم کرد.
وی در ادامه افزود: جشنواره رضوی بهرحال یکی از جشنوارههای ما است، جشنواره موسیقی مقامی، تجسمی فجر یا برخی دیگر جشنوارههای تخصصی هر کدام به ما یادآوری میکند که چه کسی هستیم و کجا قرار داریم.
مرادخانی با اشاره به اینکه جشنواره رضوی به نظر من یک جریان بسیار خوبی است که در آن مباحث هویتی مان را بازیابی و بر آن فکر کرده و نقد و تحلیل کنیم، توضیح داد: از این طریق میتوانیم به یک گفتمان برسیم و من فکر نمیکنم در حوزه فرهنگ کارها به ناگهان قابل دسترسی باشد باید برای آنها زحمت کشید.
معاون فرهنگی ارشاد اظهار داشت: دوازده دوره از این جشنواره گذشته ما الان با یک وجوه جدیدی برخورد کردیم که باید روی آن کار بشود. در همین چهار دوره که خود ما بودیم تلاش کردیم قدری جشنواره را به حوزههای حرفه ایتر نزدیک کنیم کار اسماعیل امسال میتواند به تئاتر شهر راه یابد، کار سردار سال قبل ۵۰ شب به اجرای عموم رسید و خیلی هم از آن استقبال شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه با بیش از یک میلیارد هزینه جشنواره تئاتر رضوی آیا بردن یک اثر به تئاتر شهر کفایت میکند، گفت: هیچگاه از یک سو به مسائل نگاه نکنید همه عوامل باید در کنار هم فعال باشند این هزینه یا نگاه را اگر ما داشتیم که مثلا در کمترین هزینه بالاترین فایده را داشته باشیم خیلی خوب است و ما هم دوست داریم، اما باید بدانیم که ما دانشمان در این زمینه چقدر است، بچهها چقدر کار کردند، حوزهها چقدر فعال بودند بخشی از هزینهها برای جریان سازی و فرهنگ سازی انجام میشود تا در آینده بار بیشتری را برداریم.
مرادخانی یادآور شد: ممکن است در وهله اول محصولات به آن اندازه نباشد، اما یک کار میشود کرد بهرحال یکی از کارها به تئاتر شهر میرود بقیه کارها در مناطق مختلف مورد بررسی قرار میگیرد مثلا در چند شهر و استان ایران این کارها به نمایش در میآید، خود به خود نمایش قویتر و مورد نقد و بررسی قرار میگیرد و نتیجه آن در سالهای بعد قطعا بهتر و با کیفیتتر میشود.
وی همچنین توضیح داد که وظیفه اش این است کلان مسئله را ببیند که اگر جشنوارهای به اسم رضوی داریم چگونه میتوان در هماهنگی با سایر جشنوارههای رضوی نتایج خوبی داشته باشد. ما فعلا به همین راضی هستیم تا با فضاسازی و کار با بقیه گروهها شرایط بهتری پیدا کنیم. من پیگیری میکنم که این کارها در نقاط مختلف به اجرا در بیاید.
وی در پاسخ به این سوال که جشنواره امسال را چطور دیده گفت: جشنواره رضوی به نظرم کارکرد خود را پیدا میکند که مماس بر فعالیتهای دیگر حوزه تئاتر پیش برود و یکی از جنبههای خوب تئاتر ما شود.
مرادخانی اظهار داشت: فرهنگ رضوی گستره وسیعی دارد اینها را طوری معنا کنیم که دایره کار تنگ نشود چرا که کارهای جهان شمولی باید در آن قرار بگیرند.