سازمان ملل روز شنبه (امروز) قصد دارد، تحریمهای پیشنهادی آمریکا برای تشدید محدودیتها علیه کره شمالی را به رأی بگذارد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، شورای امنیت سازمان ملل روز شنبه (امروز)، قطعنامه تشدید تحریمها علیه کره شمالی را به رأی میگذارد.
خبرگزاری فرانسه در این خصوص گزارش کرد که این قطعنامه که توسط آمریکا تدوین شده است، ممنوعیتهایی را بر صادرات خاص پیونگیانگ اعمال میکند که به موجب آن سالانه حدود یک میلیارد از درآمد کره شمالی قطع میشود.
سازمان ملل بعد از یک ماه مذاکره، در نهایت با چین که شریک تجاری و همپیمان مهم کره شمالی به حساب میآید، در خصوص اقداماتی با هدف افزایش فشار به پیونگیانگ به منظور متوقف کردن آزمایشات موشکی و هستهای اش به توافق رسید.
دیپلماتها تأیید کردند که شورای امنیت قصد دارد ساعت ۱۵: ۰۰ به وقت محلی (۱۹: ۰۰ به وقت گرینویچ، ۲۳: ۳۰ به وقت تهران) روز شنبه در خصوص پیشنویس تحریمها علیه کره شمالی رأیگیری کند.
پیش نویس قطعنامه تحریمها علیه کره شمالی، خواستار اعمال ممنوعیت بر تمامی صادرات ذغال سنگ، آهن و سنگ آهن، سرب و سنگ سرب و همچنین ماهی و غذاهای دریایی کره شمالی شود.
بنا به گفته یکی از دیپلماتهای آگاه از این مذاکرات، اگر این قطعنامه اجرا شود، ممنوعیت اعمال شده، پیونگیانگ را از تقریباً یک سوم از درآمدهای صادراتیاش که در مجموع حدود ۳ میلیارد دلار در سال است، محروم میکند.
این دیپلمات آگاه تصریح کرد که اطمینان بالا دارد که روسیه و چین نیز از تحریمهای پیشنهادی علیه کره شمالی حمایت خواهند کرد.
ژاپن و کره جنوبی و آمریکا با حمایت همپیمانان اروپایی خود، پیشرو این اقدام ضدکره شمالی در سازمان ملل بودند تا تحریمهای سختتری علیه این کشور در واکنش به پرتاب موشک بالستیک بین قارهای پیونگیانگ در ۴ ژوئیه وضع شود.
دومین آزمایش موشک بالستیک بینقارهای کره شمالی، نگرانیهایی را در کشورهای غربی به ویژه آمریکا برانگیخت مبنی بر اینکه کره شمالی قصد دارد موشکی را با قابلیت رسیدن به خاک آمریکا تولید کند.
لایحه تحریمها همچنین کره شمالی را از افزایش تعداد کارگرانی که به خارج از کشور اعزام میکند، منع میکند و همچنین مانع تمامی سرمایهگذاریهای مشترک جدید میشود و سرمایه گذاری جدید در شرکتهای مشترک فعلی را نیز ممنوع میکد.
این لایحه تحریمهای دید در واقع هفتمین مجموعه از تحریمهای سازمان ملل است که از زمان اولین آزمایش هستهای کره شمالی در سال ۲۰۰۶ تاکنون علیه این کشور وضع میشود، اما تمامی این قطعنامهها نتوانسته، پیونگیانگ را از ادامه مسیرش منحرف کند.