شانزدهمین اردوی کانون جهادی منتظران بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به ۷ هزار نفر از اهالی دهستانهای جلالوند و عثمانوند منطقه سرفیروزآباد کرمانشاه از۱۰ مردادماه ۱۳۹۶ به مدت ۱۰ روز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شانزدهمین اردوی کانون جهادی منتظران بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی مصلح و خدمات رسانی بهداشتی، درمانی، فرهنگی و عمرانی به ۷ هزار نفر از اهالی دهستانهای جلالوند و عثمانوند منطقه سرفیروزآباد کرمانشاه از۱۰ مردادماه ۱۳۹۶ به مدت ۱۰ روز برگزار شد.
بر اساس این گزارش، در این اردوی جهادی ۱۵۰ نفر از دانشجویان و فارغالتحصیلان در زمینههای فرهنگی، بهداشتی و درمانی ٬ عمرانی و اقتصاد مقاومتی خدمترسانی کردند.
کارگروه بهداشت و درمان کانون جهادی، با ۱۱ گروه بهداشتی و درمانی: دندانپزشکی، پزشکی، خانه گردی (Home Visit)، علوم آزمایشگاهی، بهداشت محیط، آموزش بهداشت، تغذیه، فیزیوتراپی، کاردرمانی، بینایی سنجی، شنوایی شناسی و مامایی با تحت پوشش قرار دادن ۷ هزار نفر مشغول به خدمت رسانی بود.
تیم دندانپزشکی به صورت تخصصی برای گروههای بزرگسالان و کودکان و نوجوانان فعالیت میکند. خدمات این تیم، برای گروه سنی نوجوانان و کودکان به صورت ویژه است و علاوه بر انجام کلیه کارهای درمانی دندانپزشکی، در خصوص آموزش بهداشت دهان و دندان برای پیشگیری از درمانهای هزینه بر در آینده، خدمات رسانی کرد. فعالیت تیمهای غربال بدین صورت است که در مراکز قابل استقرار هر روستا اسکان یافته و به معاینهی کودکان و نوجوانان زیر ۱۲ سال میپردازند و موارد لازم را به گروه درمانی محل اسکان مرکزی ارجاع میدهند. از جمله خدمات دندانپزشکی این گروه میتوان به آموزش بهداشت دهان و دندان، جرم گیری و کشیدن دندان، پالپوتومی و پالکتومی، srp، فیشور سیلانت، وارنیش فلوراید و ترمیم دندان اطفال اشاره کرد. این گروه با خدمت رسانی به ۸۵۰ بزرگسال و کشیدن ۱۵۰۰ دندان و جراحیهای معدود در بخش بزرگسالان و درمان ۳۲۴ کودک ۵ الی ۱۲ سال با انجام ۶۲۰ مورد درمان و تحت پوشش قراردادن ۲۹ روستا کار خود را به پایان رساند.
گروه هوم ویزیت شامل سه تیم مجزا بود که هر تیم از یک روحانی و سه جهادگر خانم و آقا تشکیل میشود. در این طرح، تیم تخصصی به صورت خانه به خانه، فشار خون، بهداشت محیط و همچنین غربال سبد دارویی و آموزش فرهنگ مصرف دارو را مورد بررسی قرار میدادند. حضور روحانی در کنار گروه به منظور ارائه مشاوره خانوادگی به اعضای خانواده و ترویج سبک زندگی اسلامی و ترویج عفاف، حجاب، زکات و مهیا کردن فضای لازم برای کار تخصصی گروه پزشکی است که تاثیرگذاری این گروه را چند برابر کرده است. این گروه در پایان اردو با معاینه ۴۵۰ خانوار از ۱۱ روستا به کار خود خاتمه داد.
تیمهای بینایی سنجی، شنوایی شناسی، فیزیوتراپی، کاردرمانی و تغذیه نیز ضمن آموزشهای لازم جهت پیشگیری و کنترل طبق معاینات خود تشخیص لازم را داده و در صورت نیاز به مراکز درمانی ارجاع دادند. همچنین تیم آموزش بهداشت با استقرار در هر روستا ضمن توصیههای پیشگیرانه، آموزش کمکهای اولیه در بروز حوادث غیر مترقبه و ... آگاهی لازم را در بروز مشکلات به اهالی میدهند. گروه مامایی با برگزاری کلاسهای آموزشی و مشاوره مربوط به بارداری، زایمان، دوران بلوغ، یائسگی و…، معاینه، شناسایی موارد ارجاعی و افراد پرخطر یا در معرض خطر، به ارائه خدمات درمانی میپردازد
کارگروه فرهنگی متشکل از ۴۵ جهادگر خانم و آقا و بود که به ۹ روستا ارائه خدمت کردند و به طور میانگین در هر روستا دو برادر و سه خواهر و یک روحانی بصورت چرخشی فعالیت داشتند.
هدف اصلی این تیمها ایجاد ارتباط با نوجوانان و جوانان روستایی و القای حس اعتماد به نفس و خود باوری درقالب انواع بازی و داستان به آنان بود، همچنین کارگروه فرهنگی بابرگزاری جلسات و حلقههای صالحین به آموزش برخی احکام ضروری و مسائل اعتقادی واخلاقی پرداخت.
یکی از فعالیتهای اثرگذار بخش فرهنگی برگزاری همایش و جشنی همگانی با محوریت ولادت امام رضا (ع) و دعوت از تمامی اهالی روستاها خصوصا کودکان و نوجوانان و همچنین مسئولین منطقه و شهرستان کرمانشاه بود که موجب برخورد مستقیم مردم و مسئولین و همچنین ایجاد حس همدلی میان اهالی روستاها شد و همچنین باعث گردید تا مسئولین استانی از نزدیک با مشکلات مردم آشنا شوند و کمک هایی را برای رسیدگی به این منطقه تخصیص دهند. در این برنامه میهمانانی از فرمانداری، دانشگاه علوم پزشکی، جهاد کشاورزی، نمایندگی، ولی فقیه و .. حضور داشتند.
کارگروه اقتصاد مقاومتی
رویکرد اصلی کارگروه اقتصاد مقاومتی به بررسی ظرفیتها و موانع اقتصادی روستاهای منطقه جلالوند کرمانشاه معطوف شده بود. این کارگروه به بررسی شرایط منطقه جلالوند در چند بخش مختلف از جمله بخشهای کشاورزی، دامپروری، طرحهای اقتصادی اجرا شده یا شکست خورده در منظقه، صنایع دستی، گردشگری و نوع مسیرهای مواصلاتی میان روستاها پرداخت.
در این فعالیتها تعداد ۱۲ روستا مورد بررسی دقیق قرار گرفت که عمده مشکل استحصال شده از این بررسیها وضعیت آب آشامیدنی روستاها بود که عمدتاً غیر بهداشتی و غیرقابل آشامیدنی بودند.
معضل بزرگ دیگری که در منطقه به چشم میخورد و مانع از گسترش تجارت میان روستایی و منظقهای شده است، ناهموار بودن و غیر آسفالت بودن مسیرهای درون و میان روستایی است.
کارگروه اقتصاد مقاومتی در نظر دارد پس از جمعبندی نتایج بدست آمده از این منطقه در قالب طرحهای کارآفرینی و با تمرکز بر صنایع خرد به اشتغالزایی در این منطقه بپردازد.
کارگروه عمرانی و هنری
تیم هنری گروه عمرانی موفق به رنگآمیزی و طراحی و دیوارنویسی ۱۱ مدرسه (الکه چنار، خوبیاران سفلی، چشمه شاهرخ، دوردشت، سرجوب جلالوند، طاویران سفلی، طاویران وسطی، طاویران علیا، انارک، تلل، یاریجان علیا) و زیباسازی و طراحی ۱ مسجد واقع در روستای چنار و همکاری در طراحی کانکس دندانپزشکی توسط کودکان مراجعه کننده به تیم دندانپزشکی گردید.
تیم عمران موفق به ساخت ۳ سرویس بهداشتی (۲ عدد در دبیرستان پسرانه روستای چنار و ۱ عدد در مدرسه ابتدایی روستای گلستان) و همکاری در ساخت ۱ عدد سرویس بهداشتی برای یکی از اهالی روستای گلستان که منزل وی فاقد سرویس بهداشتی بود شد.
طبق آخرین گزارشها و برآوردهای گروههای مختلف، ارزش ریالی خدماتی که طی اردو به منطقه ارائه شد به عدد ۳. ۵۰۰. ۰۰۰. ۰۰۰ ریال برآورد گردیده است که این خدمات در قالب گروههای ذکر شده ارائه شده اند.