فدراسیون جهانی بورسها به عنوان مهمترین نهاد بین المللی بازارهای اوراق بهادار با بیش از ۲۰۰ عضو از میان بورسها و اتاقهای تسویه و پایاپای، گزارش عملکرد ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی را انتشار داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از شرکت بورس تهران، ارزش مجموع بازارهای بین المللی در دوره مورد بررسی نسبت به نیمه نخست سال گذشته بیش از ۱۶ درصد افزایش یافت به رقم ۷۸ تریلیون و ۲۰۰ میلیارد دلار بالغ شدد که از سال ۲۰۱۲ به این سو بی سابقه بوده است.
فدراسیون جهانی بورسها به عنوان مهمترین نهاد بین المللی بازارهای اوراق بهادار با بیش از ۲۰۰ عضو از میان بورسها و اتاقهای تسویه و پایاپای، گزارش عملکرد ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی را انتشار داد.
عملکرد بازارهای سرمایه در نیمه نخست سال جاری پیچیده بود. در مجموع، ارزش کل بازارها به سطوح بی سابقهای دست یافت. همزمان، پذیرش شرکتها نیز با رشد همراه شد، هر چند فعالیت در بازار ثانویه بی نوسان و تا حدودی پایینتر از مدت مشابه در سال ۲۰۱۶ گزارش شد. ارزش مجموع بازارهای بین المللی در دوره مورد بررسی نسبت به نیمه نخست سال گذشته بیش از ۱۶ درصد افزایش یافت به رقم ۷۸ تریلیون و ۲۰۰ میلیارد دلار بالغ شدد که از سال ۲۰۱۲ به این سو بی سابقه بوده است. ارزش بازار بورس تهران در پایان نیمه نخست سال جاری به بیش از ۹۶ میلیارد دلار رسیده است. ایالات متحده آمریکا که ۸۸ درصد از کل ارزش بازار بورسهای منطقه آمریکا را به خود اختصاص میدهد، به دلیل دادههای مثبت اقتصادی، افزایش اعتماد مشتریان و پیش بینی اعمال اصلاحات مالیاتی، رشدی ۱۴ درصدی را در این حوزه شاهد بود. در حوزه آسیا-اقیانوسیه این رشد به ۱۸ درصد و در منطقه اروپا-خاور میانه آفریقا بیش از ۱۷ درصد اعلام شد. این در حالی است که حجم و ارزش معاملات سهام در مجموع و به ترتیب ۱۲ و ۹ درصد نسبت به نیمه نخست سال ۲۰۱۶ کاهش یافته است. در تمام حوزهها این افت مشاهده میشود، به طوری که بیشترین کاهش ارزش معاملات در آسیا-اقیانوسیه با ۱۱ درصد و بیشترین کاهش حجم معاملات در آمریکا با ۲۵ درصد ثبت شد. کل ارزش معاملات سهام در ۶ ماهه نخست ۲۰۱۷ به حدود ۴۱ تریلیون رسید که سهم بورس تهران ۶ میلیارد و یکصد میلیون دلار بود. تعداد عرضههای اولیه در این دوره بیش از ۴۴ درصد نسبت به شش ماه نخست سال ۲۰۱۶ افزایش داشت و کل سرمایه جذب شده حاصل ازآنها نزدیک به ۱۱۰ درصد بیشتر شد. ۷۳ درصد از کل عرضههای جدید در حوزه آسیا-اقیانوسیه رخ داد که از آن میزان، بیش از ۵۰ درصد در کشور چین بود. در مجموع، در بورسهای جهان طی نیمه نخست سال ۲۰۱۷ تعداد ۸۷۹ شرکت از طریق فرآیند عرضه اولیه عمومی و ۳۵۰ شرکت به سایر روشها پذیرش شدند. در بخش مشتقات، بورسهای بین المللی شاهد رشد ۳ و ۵ درصدی قرادادهای اختیار معامله و آتی سهمی بودند. به علاوه، حجم قراردادهای اختیار معامله شاخصی بیش از ۱۳ درصد افزایش یافتند.
همچنین، قراردادهای آتی مبتنی بر نرخ بهره بیش از ۱۹ درصد در نیمه نخست سال ۲۰۱۷ افزایش معامله داشتند و میزان افزایش حجم قرارداهای اختیار معامله مبتنی بر نرخ بهره به حدود ۲۵ درصد رسید. حجم قراردادهای اختیار معامله ارزی و کالایی نیز به ترتیب در شش ماهه نخست سال جاری ۲۳ درصد رشد و ۱.۵ درصد افت داشت.