حامد ستاک، کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازار سرمایه عنوان کرد: متاسفانه هنوز بازار روند خاص و مشخصی ندارد و بیشتر حالت انتظار به خود گرفته است.
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو - عارفه نورائی: بازار سرمایه ایران با توجه به مشخص نبودن اعضای تیم جدید اقتصادی هنوز روند خود را پیدا نکرده و با نوسانات هرچند اندک همراه است. بر همین اساس، ارزش کل معاملات با کاهش ۰.۲ درصدی نسبت به هفته گذشته به ۷۸۱ میلیارد تومان رسید. لازم به ذکر است که در پنج روز فعالیت بازار سرمایه حجم کل معاملات با ۲۱۹ هزار و ۱۵۲ دفعه معامله به ۳۱۸۱ میلیون سهم رسید که حجم معاملات در این هفته با ۲۳ درصد و دفعات معامله با ۲۰ درصد رشد همراه بود. همچنین شاخص کل که تا حدودی نشان دهنده وضعیت بورس تهران است، نسبت به هفته گذشته با رشد ۱۶۳ واحدی به ۸۱ هزار و ۷۴۲ واحد رسید. بر همین اساس شاخص کل در اولین روز معاملاتی هفته گذشته ۸۱ هزار و ۷۶۳ بود که در این روز شاهد رشد ۱۸۳ واحدی شاخص بودیم، همچنین ارزش بازار در این روز ۳۲۲ هزار و ۲۹۴ میلیارد تومان را به ثبت رساند. از سوی دیگر روز یکشنبه شاخص کل روند متفاوتی را پیش گرفت و با کاهش ۱۰۱ واحدی به ۸۱ هزار و ۶۶۱ واحد رسید. همچنین در این روز معاملاتی ارزش بازار نیز با کاهش همراه شد و به عدد ۳۲۱ هزار و ۹۸۲ میلیارد تومان رسید. سومین روز معاملاتی هفته گذشته نیز با کاهش اندک شاخص کل همراه بود و این شاخص با افت دو واحدی به ۸۱ هزار و ۶۵۹ واحد رسید. بر همین اساس ارزش بازار نیز با کاهش همراه شد و به ۳۲۱ هزار و ۹۷۷ میلیارد تومان رسید. از سوی دیگر در روز سه شنبه بازار سهام دوباره به روند مثبت رسید و شاخص کل با رشد ۳۶ واحدی همراه شد و این متغیر را به ۸۱ هزار و ۶۹۶ واحد رساند. لازم به ذکر است که در این روز معاملاتی ارزش بازار نیز مثب شد و به ۳۲۲ هزار و ۱۲۸ میلیارد تومان رسید. بر همین اساس در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، شاخص همچنان سبزپوش بود و با رشد ۴۶ واحدی به ۸۱ هزار و ۷۴۲ واحد رسید. از سوی دیگر ارزش بازار نیز به مسیر رشد اندک ادامه داد و به ۳۲۲ هزار و ۳۷۸ میلیارد تومان رسید.
روند بازار مشخص نیست بر همین اساس و با توجه به مشاهدات میتوان به آینده بازار سرمایه امید داشت، اما حامد ستاک، کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازار سرمایه عنوان کرد: متاسفانه هنوز بازار روند خاص و مشخصی ندارد و بیشتر حالت انتظار به خود گرفته است. وی افزود: فعالان بازار چه عرضه کنندگان و چه تقاضاکنندگان بالقوه منتظر تعیین تکلیف فضای کلی کسب و پیشه کشور از قبیل تبیین سیاستهای کلی اقتصادی هستند، که امیدواریم با مستقر شدن تیم اقتصادی جدید دولت و شروع فعالیت این تیم جدید بازار روند بگیرد و تصمیمات تیم اقتصادی به نحوی باشد که موجبات رونق بازار فراهم شود. ستاک با بیان اینکه کاهش نرخ سود سپردههای بانکی یکی از مهمترین عوامل رونق بازار سرمایه است، عنوان کرد: متاسفانه بارها در مورد نرخ سود سپردههای بانکی صحبت شده، ولی در مقام عمل اتفاقی نیفتاده و هنوز سود بانکها موجب جذب سرمایههای سرگردان میشود. این در حالی است که، بانکها کارایی لازم در جهت جذب این سرمایهها در زمینه چرخه تولید و اشتغال را ندارند و این موضوع باعث بالا رفتن هزینه مالی برای شرکتها شده و خیلی از شرکتهای فعال در بازار سرمایه به دلیل تامین مالی گران قیمت، قسمت اعظم سود عملیاتی خود را از دست میدهند و این موضوع باعث چالش در سودآوری شرکتها میشود و رونقی که میتواند موجب روان شدن سرمایههای سرگردان به سمت بازار سرمایه شود اتفاق نیفتد. این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: به نظر میرسد تا وقتی که تیم اقتصادی جدید مستقر شود و اقدامات عملی انجام دهد وضعیت بازار مشخص نخواهد بود. بر همین اساس، اگر سیاست انقباضی و کنترل بازار برای مهار تورم باشد، این موضوع برای بازار سرمایه جذاب نخواهد بود. اما اگر سیاستها رونقی باشد، به این شکل که بازارهای مختلف من جمله بازار ارز آزاد شود و عامل بهره وری جدی گرفته شود، برای شرکتها و سودآوری آنها چالش نخواهد بود. همچنین، امیدواریم در صورت اینکه تغییرات ناگهانی رخ ندهد، آینده بازار سرمایه آینده خوبی باشد.