وزیر نفت گفت: تلاش میکنیم امسال ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار قرارداد فراهم کنیم، منتهی یک طرف قرارداد ما هستیم و طرف دیگر شرکتهایی هستند که میخواهیم با آنها کار کنیم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، آمارهای بانک جهانی نشان میدهد که در سال ۲۰۱۶ میلادی، ایران دهمین کشوری بوده که بیشترین مازاد تجاری را با کشور چین داشته است.
این گزارش حاکی است، ایران با صادرات عمدتا سوخت به چین، در سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۶. ۵ میلیارد دلار مازاد تجاری با این کشور داشته است.
بیشترین مازاد تجاری به کره جنوبی مربوط میشود که ۷۲. ۲ میلیارد دلار مازاد تجاری با چین داشته است. این کشور ماشین آلات و لوازم الکترونیکی به چین صادر میکند. از دیگر کشورهایی که بیشترین میزان مازاد تجاری با چین را دارند میتوان به سوئیس، استرالیا، برزیل، مالزی، آنگولا، عمان، آلمان و آفریقای جنوبی اشاره کرد.
میزان واردات چین، به عنوان بزرگترین صادر کننده جهان نشان میدهد که چگونه کارخانجات پرکار این کشور در حال کمک به رشد اقتصادی سایر کشورها هستند. در نتیجه، کشورهایی که بیشترین مازاد تجاری را با چین داشته باشند، بیشترین آسیب را از وقوع نوسانات احتمالی در اقتصاد این کشور متحمل میشوند. در بازار آسیا، کره جنوبی و مالزی از آسیب پذیرترین کشورها در قبال نوسانات اقتصادی چین هستند، در حالی که کشورهای ژاپن و ویتنام از این تحولات نسبتا مصون میباشند.
مازاد تجاری ۷۲۲ میلیارد دلاری کره جنوبی در قبال چین در صدر ۴۰ کشوری قرار میگیرد که میزان صادراتشان به چین بیش از میزان وارداتشان از این کشور است و ایران نیز در این فهرست در رتبه دهم جای گرفته است.