دومین ماه تابستان در حالی به پایان رسید که شاخص کل در کانال ۸۲ هزار واحد تثبیت شد و این در حالی است که آخرین بار این مقدار از شاخص در میانه بهمن ۹۲ به ثبت رسیده بود.
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو-عارفه نورائی:دومین ماه تابستان در حالی به پایان رسید که شاخص کل در کانال ۸۲ هزار واحد تثبیت شد و این در حالی است که از ابتدای مرداد ماه تا آخرین روز معاملاتی شاهد رشد ۱۵۰۹ واحدی شاخص و افزایش ۴ هزار و ۱۶۳ میلیارد تومانی ارزش بازار بودیم.
افزون بر این، نکته قابل توجه این است که آخرین بار این مقدار از شاخص در ۱۶ بهمن ۹۲ به ثبت رسیده بود. لازم به ذکر است که اولین روز معاملاتی این ماه با رشد ۱۹۲ واحدی همراه بود که در این روز شاخص کل به ۸۰ هزار و ۸۶۳ واحد رسید. همچنین آخرین روز معاملاتی نیز با رشد ۲۹۷ واحدی شاخص همراه بود که در این روز شاخص کل در ۸۲ هزار و ۳۷۲ واحد ایستاد. افزون بر این، ارزش بازار در اولین روز معاملاتی مرداد ماه ۳۲۰ هزار و ۶۹۹ میلیارد تومان و آخرین روز معاملاتی نیز این عدد ۳۲۴ هزار و ۸۶۲ میلیارد تومان بود که بر همین اساس شاهد رشد چهار هزار و ۱۶۳ میلیارد تومان در این متغیر بودیم. از سوی دیگر، از ۲۲ روز فعالیت تالار شیشهای در مرداد ماه تنها شاهد ۶ روز منفی در معاملات بودیم که کمترین میزان کاهش شاخص افت ۲ واحدی در بیست و دومین روز از این ماه بود. بر همین اساس، بیشترین میزان کاهش نیز مربوط به یازدهم مرداد ماه است که در این روز شاخص کل با کاهش ۱۴۹ واحدی روبه رو بود. افزون بر این، چهارمین روز معاملاتی ماه گذشته نیز بیشترین رشد شاخص را تجربه کرد که در این روز با رشد ۳۲۷ واحدی روبه رو بودیم. در همین حال سومین روز از دومین ماه تابستان شاهد کم رشدترین روز شاخص کل بودیم به طوری که در این روز شاخص کل با رشد ۲۴ واحدی روبه رو بود. هم چنین براساس آمار به دست آمده از اول سال ۹۵ تاکنون این اولین بار است که شاخص کل به کانال ۸۲ هزار واحدی پای گذاشته و سه روز متوالی این کانال را حفظ کرده است.
پیش بینی وضعیت تالار شیشهای در آخرین ماه تابستان بر همین اساس، فردین آقابزرگی، مدیرعامل کارگزاری بانک آینده در خصوص پیش بینی وضعیت بازار سرمایه در ماه پیشرو و در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو عنوان کرد: مجموع عوامل اثرگذار در تغییرات بازار سرمایه از جمله گزارشهای سه ماهه شرکت ها، پیش بینی سود شرکتها که اکثرا در افزایش و مثبت بوده، همچنین نرخ کامودیتی در دنیا، افزایش نسبی قیمت نفت و تداوم طولانی مدت رکود و عدم نوسان قیمت به جهت مثبت در بورس باعث شد که این عوامل دست به دست هم داده و همسو با فاز سیاستهای پولی دولت مبنی بر کاهش سود سپرده بانکی تا حدود چشمگیری تحقق پیدا کرده و اتوماتیک وار جذابیت برای خرید سهام و اوراق بهادار افزایش دهد. آقابزرگی افزود: ضمن اینکه اتفاقات دیگر از لحاظ تعیین و انتخاب دولت و کابینه جدید و همه مسائلی که از لحاظ روانی میتواند چشم انداز مثبتی را به تصویر بکشد سبب میشود که این روند به همین شکل تداوم داشته و به رشد برای ماه پیش رو ادامه دهد. وی در خصوص عوامل اثرگذار دیگر برای رشد بیشتر بازار سرمایه عنوان کرد: اطلاع رسانی و آگاهی بخشی فعالان در زمینه اوراق بهادار با درآمد ثابت مثل اوراق مشارکت یا اسناد خزانه اسلامی موضوع مهمی است. بر همین اساس، هر چه اطلاعات بیشتری مبنی بر تفهیم این موضوع که هر اوراق بهادار و اوراق مشارکت و یا اسناد خزانه اسلامی که مورد معامله قرار میگیرد دارای ریسکهای خاص خودش است و صرف بازدهی قابل توجه نسبت به بازدهی بدون ریسک بورس بیشتر شود، وضعیت بازار سرمایه بهتر خواهد شد. این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: به عبارت دیگر هر چه به عمق آگاهی نزدیک شویم جذابیت روند معاملات بهتر خواهد بود و اثر مثبت آن را در بورس خواهیم دید. مدیرعامل کارگزاری بانک آینده گفت: به همین شکل انتظار بر این است که نه بخش قابل توجهی از منابعی که صرف خرید سهام میشود، ولی یک مقدار از این عملیات سرمایه گذاری کاهش یابد و این موضوع به همراه عوامل گفته شده وضعیت پیش رو در بازار سرمایه را مثبت خواهد کرد. آقابزرگی اظهار داشت: بر همین اساس افزایش کامودیتی و تثبیت قیمت نفت میتواند به این موضوع کمک کند، ضمن اینکه در این زمینه براساس تعاریف و برنامههای دولتمردان به سمت ارز تک نرخی در حال حرکت هستیم و این موضوع از دیگر عوامل اثرگذار در رشد بورس خواهد بود. به خصوص برای آن شرکت هایی که در بُعد صادرات و فروش تولیدات داخلی به خارج از کشور فعالیت میکنند اثر مثبتی خواهد داشت. وی در ادامه افزود: موکدا توصیه میکنم به موضوع رفع موانع تولید و کسب و کار یعنی روان سازی فرآیند تولید اعم از تامین اعتبار، تامین منابع مالی و ثبات در تصمیمات اقتصادی که شاخصترین آن به اجرا درآوردن بحث سیاست تک نرخی کردن ارز و شناورسازی آزاد نرخ ارز است، بپردازیم.