معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: بهرهوری آب در بخش کشاورزی ۲۵ درصد افزایش یافته و در عین حال در محصول گندم به خودکفایی رسیدهایم که این خودکفایی به وضعیت پایدار رسیده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس کشاورز صبح امروز در پنجمین همایش سراسری آغاز کشت پاییزه گفت: در ۴ سال اخیر بهرهوری آب ۲۵ درصد افزایش یافته است و حفظ و آبادانی زمین و همچنین کاهش مصرف آب و درعینحال هزینههای تولید بخش کشاورزی تنها با کشاورزی حفاظتی امکانپذیر است که این عوامل در دستورکار قرار گرفته است. وی بابیان اینکه هوشمندسازی و ارتقای خاکورزی از نیازهای جدی بخش کشاورزی است، تصریح کرد: در زمینه بهبود عملکرد بذر و توسعه ناوگان مکانیزاسیون اقدامات مؤثری انجام شده، اما باید به این موضوع توجه کرد که برای بهبود کیفیت بذر، باید خصوصیسازی را در دستورکار بگذاریم. معاون حجتی همچنین به وضعیت تولید و تأمین کود کشاورزی در کشور هم اشاره کرد و اظهار داشت: تولید، تأمین و توزیع کود استانداردسازی و ساماندهی شده است و قبل از عرضه به بازار تمامی کودها ثبت میشوند، در عینحال ۸۰ درصد کود مصرفی از محل تولید داخلی تأمین میشود. کشاورز به این نکته هم اشاره کرد که برخلاف ادعاهای مطرحشده مصرف کود در کشور کمتر از میانگین جهانی است. وی همچنین به افزایش عملکرد در هکتار در توسعه کشت پاییزه بهویژه چغندرقند هم اشاره کرد و اظهار داشت: اگر با همین روند پیش برویم تنها چند قدم تا خودکفایی در تولید شکر فاصله داریم، به شرط آن که مشکلات کارخانههای تولید قند و شکر حل شود و امسال هم تولید چغندر امسال ۱۰۰ هزار هکتار افزایش مییابد، مضاف بر آنکه میزان عملکرد در هکتار نیز با افزایش بهرهوری آب و رعایت وضعیت خاک و میزان کود و سم موردنیاز بهبود یافته است و از ۳.۵ تن در هکتار به ۷.۵ تن رسیده است. معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی همچنین به ضرورت اصلاح قیمت شکر هم اذعان داشت و گفت: برای شفافسازی این موضوع باید قیمت شکر در فروردین هر سال اعلام شود. کشاورز این را هم گفت که در تولید محصول گندم به خودکفایی رسیدهایم و این خودکفایی اکنون به وضعیت پایدار رسیده است. وی همچنین در مورد تولید کلزا بهعنوان یکی از دانههای روغنی در کشور گفت: تا سه سال آینده تولید کلزا در ایران رکورد جهانی را پشت سر میگذارد و به میانگین ۸ تن در هکتار میرسد. به گفته کشاورز در دو سال آینده ضریب خوداتکایی در تولید دانههای روغنی با توسعه کشت کلزا باید ۳۰ درصد افزایش یابد؛ چراکه در غیر اینصورت واردات تولیدات داخلی را از بین میبرد.