آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۴۰۷۷

دیپلمات‌های فرانسوی: اگر آمریکا برجام را لغو کند «ان‌پی‌تی» نابود خواهد شد

دیپلمات‌های ارشد فرانسوی به رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داده‌اند لغو یا تضعیف برجام به منزله آغاز فرایندی است که به نابودی معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی ختم خواهد شد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، یک دیپلمات ارشد اروپایی روز دوشنبه با تکرار ادعا‌ها گفته که اروپایی‌ها با دولت آمریکا درباره «نقش بی‌ثبات‌کننده ایران» در منطقه هم‌نظرند، اما در هم آمیختن این موضوع با توافق هسته‌ای ایران (برجام)، اقدامی پرمخاطره است.

خبرگزاری رویترز به نقل از این دپیلمات ارشد اروپایی نوشت: «همه ما درباره نگرانی‌های آمریکا در خصوص نقش بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه هم‌نظریم، اما با درهم‌آمیختن همه مسائل، این خطر وجود دارد که همه چیز را از دست بدهیم.»

اشاره این مقام اروپایی به تصمیم‌هایی احتمالی از سوی دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا است که می‌تواند به تضعیف توافق هسته‌ای با ایران منجر شود. ترامپ قرار است در نیمه ماه اکتبر گزارشی درباره پایبندی یا عدم پایبندی ایران به کنگره آمریکا ارائه کند. نشانه‌ها حکایت از آن دارند که وی عدم پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را اعلام خواهد کرد.

ترامپ قرار است روز دوشنبه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد ابتدا با «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و بعد از آن با «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه دیدار کند.

منابع خبری مختلف گزارش داده‌اند نتانیاهو در این دیدار ترامپ را به لغو برجام یا «اصلاح» آن ترغیب خواهد کرد. مقام‌های اسرائیلی می‌گویند دائمی کردن محدودیت‌های غنی‌سازی ایران در برجام یا تمدید آن، از جمله مواردی است که رژیم صهیونیستی خواستار تغییر آن در این توافق هسته‌ای است.

به نوشته رویترز، رژیم صهیونیستی علاوه بر این خواستار آن است که ایران به جای متوقف کردن موقت فعالیت سانتریفیوژهای خود آن‌ها را به کل نابود کند.

دیپلمات‌های فرانسوی به خبرگزاری رویترز گفته‌اند امانوئل ماکرون در دیدار با ترامپ به وی درباره لغو توافق هسته‌ای با ایران هشدار خواهد داد. وی خواهد گفت: لغو این توافق باعث خواهد شد کره شمالی هم از مذاکره در خصوص برنامه هسته‌ای خود اجتناب ورزد.

به گفته دیپلمات‌های فرانسوی، لغو یا تضعیف برجام توسط دولت آمریکا به منزله آغازی برای پایان یافتن «معاهده منع اشاعه سلاح‌های اتمی» (ان‌پی‌تی) خواهد بود که در سال ۱۹۷۰ با هدف جلوگیری از گسترش سلاح‌ها و فناوری‌های تسلیحاتی هسته‌ای اجرایی شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار