قائممقام بانک مرکزی گفت: سپردهگذارانی که قبل از اجرای بخشنامه بانک مرکزی درباره کاهش سود سپرده در بانکها سپردهگذاری کردهاند، اگر سپردههای بلندمدت خود را زودتر از یک سال برداشت کنند، مشمول سود ۱۰ درصد میشوند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اکبر کمیجانی امروز در حاشیه اولین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در دولت دوازدهم که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، در مورد اقدام بانکها برای جذب سپردههای مردم با نرخ سود ۲۳ درصد، گفت: از نظر بانک مرکزی اقدام بانکها قبل از اجرای بخشنامه بانک مرکزی برای دریافت سپرده تخلف نبوده است.
وی اظهار داشت: به هر حال برای انجام هر کاری و تحلیل بخشنامه و ابلاغ آن باید زمان صرف شود و این گونه نیست که ما بخشنامهای را ابلاغ کنیم و بلافاصله بتوان آن را از صبح روز بعد اجرا کرد.
قائممقام بانک مرکزی اظهار داشت: ۲۲ هزار شعبه بانکی در سراسر کشور وجود دارد که بخشنامه بانک مرکزی به آنها ابلاغ میشود و آنها مستلزم میشوند تا دستورالعمل جذب سپرده را بر اساس بخشنامه بانک مرکزی را اجرا کنند که این کار حداقل از زمان ابلاغ بخشنامه بانک مرکزی تا تحلیل دستورالعمل توسط بانکها ۱۰ روز زمان میبرد.
کمیجانی بیان داشت: بنابراین طی این مدت بانکها اقدام به جذب سپرده با نرخ سود بالا کردند و البته تحول خوبی که در پی این اقدام ایجاد شد این بود که سپردهها از حالت کوتاهمدت و سیال به سمت سپردههای یکساله و بلندمدت حرکت کرد و ماندگاری سپردهها در بانکها بیشتر شد و به این ترتیب قدرت عمل بانک و اعطای تسهیلات بیشتر میشود.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه، اما بانکها اجازه دادهاند سپردهگذاران سپردههای خود را با نرخ سود ۲۱ درصد بشکنند، گفت: اگر سپردههای بلندمدت قبل از یک سال شکسته شود و توسط سپردهگذاران از بانکها برداشت شود، دیگر مشمول نرخ سود تعهد شده نخواهد بود و مشمول نرخ ۱۰ درصد بخشنامه بانک مرکزی میشود.
قائممقام بانک مرکزی ادامه داد: اگر چنین چیزی وجود داشته باشد، خلاف است و ما موضوع را دنبال میکنیم و اگر مواردی از این قبیل را سراغ دارید، به ما اعلام کنید.
کمیجانی در مورد نماد بانکها افزود: با هماهنگیهایی که بین بانک مرکزی و سازمان بورس انجام شده، صورتهای مالی در مراحل تصویب نهایی قرار دارد و به این ترتیب نمادها هم فعال میشود.
وی در مورد آخرین تصمیمات در ارتباط با اصلاح ماده ۴۶ قانون رفع موانع تولید در جلسه امروز شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی گفت: تاکنون شاهد اجرای خوب قانون نبودهایم، اما در جلسه امروز مقرر شد تا وزیر امور اقتصاد و دارایی موضوع اصلاح ماده ۴۶ را در شورای پول و اعتبار که امروز برگزار میشود مطرح کند و امیدواریم بدون نیاز به اصلاح قانون در مجلس با اصلاحاتی که از طرف دولت انجام میشود، مشکلات این ماده قانونی برای صادرکنندگان حل شود.
قائم مقام بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی با استفاده از تجربه انباشته سالهای گذشته در استفاده از خطوط اعتباری و فاینانسهای خارجی مراقبت ویژه دارد و در این مورد جای نگرانی وجود ندارد.
کمیجانی با بیان اینکه ما محاسبات فنی و کارشناسی خود را داریم، گفت: در تمام تصمیم گیریها و استفاده از خطوط اعتباری و فاینانسها تمام ملاحظات کارشناسی مدنظر است.
یکی به اینا بگه قیمت هر چی رو که بوسیله سود بانکی بالا بردی بای پایین بیاری مثل قیمت خودرو - نرخ برق آب گاز تلفن دلار روغن کره پنیر عوارض شهرداری مالیات نان وغیره .............
ناشناس
چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۶
از همه بدتر نرخ اجاره بها که رسما در این 4 سال 2 برابر شده
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.