آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۷۶۲۴

۳ عامل ژئوپلتیک که می‌تواند قیمت نفت را افزایش دهد

یک تحلیلگر ارشد نفتی وال استریت معتقد است، ۳ عامل ژئوپلتیک وجود دارد که ممکن است «در ماه اکتبر رخ دهند» و تاثیراتی بر بازارهای نفت بر جای بگذارند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه خبری بیزنس اینسایدر، یک تحلیلگر ارشد نفتی وال استریت معتقد است، ۳ عامل ژئوپلتیک وجود دارد که ممکن است «در ماه اکتبر رخ دهند» و تاثیراتی بر بازارهای نفت بر جای بگذارند.

به گفته هلیما کرافت، تحلیلگر موسسه کپیتال مارکتس، این سه عامل ریسک برانگیز از فضای مبهم و غبار آلود حول اقلیم کردستان عراق، توافق هسته‌ای ایران و بحران کنون در ونزوئلا ناشی می‌شوند.

وی در خصوص این ۳ عامل ژئوپلتیک گفت: «هفته گذشته شهروندان اقلیم کردستان عراق در یک رفراندوم غیرالزام آور در زمینه جدایی از عراق شرکت کردند. این اقدام، وا واکنش شدید مخالفان این اقدام مواجه شد و این نگرانی را ایجاد کرده که ممکن است عرضه مقدرا قابل توجهی نفت از این منطقه مختل شود.»

وی در خصوص عامل دوم اظهار داشت: «دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا توافق هسته‌ای با ایران را یکی از بدترین توافق‌های مذاکره شده خوانده و بار‌ها گفته که این توافق را پاره خواهد کرد. ترامپ روز ۱۵ اکتبر این فرصت را خواهد داشت تا با عدم تایید پایبندی ایران به برجام این وعده خود را عملی کند. این تصمیم می‌تواند منجر به وضع تحریم‌های مجدد فراسرزمینی از سوی کنگره علیه ایران گردد که مانع از سرمایه گذاری در بخش بالا دستی نفت ایران می‌شود و کشورهای دیگر را وادار می‌سازد تا خرید نفت از ایران را کاهش دهند.»

هلیما کرافت گفت، حتی اگر ترامپ توافق هسته‌ای را هم حفظ کند، احتمال وضع تحریم‌های جدید به بهانه‌های غیرهسته‌ای باز هم وجود دارد.

وی همچنین گفت، کاخ سفید بار‌ها گفته که قصد اعمال فشار اقتصادی بر دولت نیکولاس مادورو در ونزوئلا را دارد. کرافت افزود: «تحریم‌های جدید آمریکا بدون شک کار را برای شرکت نفت دولتی ونزوئلا برای حفظ سطح تولید خود و بازپرداخت بدهی هایش سخت خواهد کرد» این می‌تواند بر بازار نفت تاثیرگذار باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار