شرفی با اشاره به اینکه استفاده از تجهیزات به روز و آنلاین در دستور کار پلیس و به ویژه کلانتریها قرار گرفته است، افزود: خدمات در کلانتریها سنتی بود و ۶۰ درصد تجهیزات و فناوریهای استفاده شده در کلانتریها عمر خود را کرده و فرسوده محسوب میشدند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار محمد شرفی پیش از ظهر امروز در مراسم رونمایی از طرح و سامانههای فناورانه شورای عالی تحول کلانتریها و پاسگاهها گفت: شورای عالی تحول در کلانتریها و پاسگاهها عالیترین شورای سیاستگذاری با ۹ کمیته است که در کلانتری راه اندازی شده و کمیته فناوری یکی از کمیتههای آن است.
شرفی با اشاره به اینکه استفاده از تجهیزات به روز و آنلاین در دستور کار پلیس و به ویژه کلانتریها قرار گرفته است، افزود: خدمات در کلانتریها سنتی بود و ۶۰ درصد تجهیزات و فناوریهای استفاده شده در کلانتریها عمر خود را کرده و فرسوده محسوب میشدند. تجهیزات را نوسازی کردیم و یک هزار دستگاه تجهیز شده به کلانتریها تحویل داده شد.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا همچنین افزود: از دیگر اقدامات صورت گرفته کنترل گشتهای پلیس است، گشتهای کلانتری خودرویی و موتوری هستند که با استفاده از تجهیزات به روزی که اکنون استفاده از آنها در کلانتری آغاز شده، به صورت آنلاین و برخط موقعیت حضور گشتهای موتوری و خودرویی مشخص و ارزیابی میشود.
وی با اشاره به اینکه از این پس لباس ماموران پلیس مجهز به دوربین شده است، افزود: پلیس بخشی از نیازمندیهای این دوربینها را خریداری کرده که نظارت بر عملکرد ماموران گشت را بسیار بالا برده و مستندسازی میکند. با استفاده از این لباسها نحوه برخورد مامور با متهم و همچنین نحوه حضور و کارشناسی وی در محل حادثه مستندسازی میشود.
شرفی به راه اندازی سامانه جامع پیامکی نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته بر طبق آمار مستند، مردم ۲۴ میلیون بار به کلانتریها مراجعه کرده اند. امسال ۶ میلیون از مراجعات را از طریق این سامانه کاهش میدهیم. هر فردی با کلانتری تماس گرفت خواسته وی در سامانه ثبت و پیامک به طرف مقابل ارسال میشود. اگر پرونده نیاز به ارجاع داشت به ردههای تخصصی ارجاع داده میشود و باز هم روند این ارجاع و رده تخصصی به فرد مراجعه کننده پیامک میشود. قصد داریم امسال سامانههای ما به سامانه قوه قضائیه متصل شود تا با این روش در انجام ترددهای بین شهری نیز شاهد کاهش باشیم.
سردار شرفی گفت: سامانه تحلیل جرایم نیز به راحتی اطلاعات جرایم، زمان، نوع و مکان آن را اعلام میکند و با استفاده از آن میشود به جغرافیای جرم دست پیدا کنیم. برای این سامانه جرمهای ۱۲ گانه را پیش بینی کرده ایم که به صورت آنلاین نمایش داده میشود.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا گفت: سامانه بایگانی اسناد نیز از دیگر سامانههای این نسخه است که پیش از این به صورت سنتی جابه جا میشدند، اما این سامانه برای اشرافیت اطلاعات و سهولت در روند رسیدگی به پروندهها و کاهش روش دستیابی به اسناد و هزینهها رونمایی شده است.
وی گفت: ایستگاههای سیاری را پیش بینی کرده ایم تا سرعت عمل پلیس را بالا برده و با محرکهای جرم حرکت کنند.
سردار شرفی در پایان گفت: تمام فعالیت هایی که در پلیس انجام میشود برای تسهیل در خدمت رسانی به مردم است. شهروندان میتوانند در تمام طول شبانه روز نظرات و پیشنهادات خودرا از طریق سامانه ۱۱۰ و ۱۹۷ اعلام کنند.