نماینده مردم ملکان گفت: چینیها بازار را خراب کردند. واردات محصولات چینی رونق را از بازار کفش تبریز گرفته است.
سلمان خدادادی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به فرآیند بی رویه واردات کالاهای قاچاق به کشور و از دست دادن رونق محصولات داخلی اظهار داشت: چرم تبریز از قدیم الایام یکی از تولیدات شهر تبریز بوده و خاصه چرم خسروی تبریز یکی از مطرح ترین، اصیلترین و قدیمیترین برندهای کیف و کفش چرم در کشور به شمار میرفت.
وی افزود: این محصولات ظاهری بسیار زیبا و بسیار با کیفیت بوده و به واسطه کارخانههای چرم مطرح در استان آذربایجان شرقی به ویژه در تبریز موجب شده بود تا از جایگاه بالایی برخوردار باشد.
خدادادی با بیان اینکه متاسفانه بیش از یک دهه گذشته رونق محصولات چرم تبریز به ویژه کیف و کفش این شهر رو به افول رفته است، تصریح کرد: دو عامل بالا بودن قیمت بالای کفش تبریز به علت کیفیت بالای این محصول و همچنین ورود بی رویه کالاهای قاچاق منجر به از دست دادن رونق این بازار شد.
نماینده مردم ملکان با اشاره به سفر اخیر برخی اعضای کمیسیون اجتماعی به چین و ویتنام گفت: اخیرا با برخی از دوستان کمیسیون از دو مرکز تولیدکننده کفش در چین و ویتنام بازدیدی داشتیم که در جریان این بازدید مدیران این کارخانهها اعلام کردند سالانه سه میلیون جفت کفش تولید میکنند و ایران یکی از بازارهای هدف صادرات محصولات این کشورها محسوب میشود. به گفته این افراد این کفش ها ابتدا به کشور امارات و سپس به صورت قاچاق به ایران صادر میشود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: بنا بر این گفته ایران سالانه یک میلیون جفت کفش از این کارخانهها وارد میکنند و همین امر یکی از عوامل ضربه زدن به تولیدات داخلی میشود. محصولاتی با ظاهری بسیار زیبا، قیمتی بسیار پایین و کیفیت و استاندارد نامرغوب که موجب میشود خریداران به جای خرید یک محصول باکیفیت، اما گران به سراغ آنها بروند.
وی با بیان اینکه دیگر رونق ۱۰ سال قبل بازار تبریز را در محصولات کیف و کفش نداریم، تاکید کرد: چینیها بازار را خراب کردند. واردات محصولات چینی رونق را از بازار کفش تبریز گرفته است. این در حالی است که بازار تبریز در گذشته یکی از بازارهای مطرح در ایران و خاورمیانه در صنوف مختلف کیف، کفش، پارچه و ... محسوب میشد.
خدادادی یادآور شد: ۵۰ درصد از تولیدکنندگان و فروشندگان بازار تبریز یا در شرف ورشکستگی هستند و یا ورشکسته شده و کارخانه هایشان تعطیل شده است.
نماینده مردم ملکان در پایان با بیان اینکه تولیدکنندگان داخلی نیازمند حمایت جدی دولت هستند، خاطرنشان کرد: مسئولان امر نیز باید به صورت قاطع از ورود کالاهای قاچاق به کشور جلوگیری کند. از سوی دیگر تولیدکنندگان باید در تولیدات خود تجدیدنظر جدی داشته باشند و متناسب با زمان حال تولید کنند این تولیدات باید با کیفیت، اما دارای قیمت مناسب باشد تا مورد پسند همه اقشار جامعه قرار گیرد.