تشخیص موثر اختلالات و بیماری‌های مغز و اعصاب و روان به کمک فناوری‌های نوین پزشکی
آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۲۳۰۴
دبیر علمی چهارمین همایش نقشه برداری مغز ایران:

تشخیص موثر اختلالات و بیماری‌های مغز و اعصاب و روان به کمک فناوری‌های نوین پزشکی

دکتراحسان کامرانی گفت: تکنولوژی‌های پوشیدنی و کاشتنی از جمله ابزارهای مفیدی هستند که امروزه هر چند در عرصه‌های تحقیقات پزشکی و غیر پزشکی نظیر بازی و تفریح، ورزش و تناسب اندام بکار گرفته می‌شوند، ولی کابرد عملی آن‌ها بویژه در زمینه تحقیقات روانشناسی و علوم مغز و اعصاب توجه بیشتری نیازدارد.
تشخیص موثر اختلالات و بیماری‌های مغز و اعصاب و روان به کمک فناوری‌های نوین پزشکی
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر احسان کامرانی در آستانه برگزاری چهارمین همایش نقشه برداری مغز ایران اظهارداشت: کاربرد فناوری‌های مهندسی در حوزه سلامت روزبروز در حال توسعه است به طوری که پیشگیری، تشخیص، مراقب مناسب و در نهایت حتی درمان موثر بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات مستلزم شناخت و بکارگیری مناسب تکنیک‌ها و ابزارهای پیشرفته در این زمینه است.
وی افزود: پیچیدگی‌های تخصصی، هزینه‌های خرید و راه اندازی و نگهداری بسیار بالا، موانع تولید و عدم وجود متخصصین کافی در این زمینه مانعی بر سر راه توسعه، تولید بومی و بکارگیری مناسب و کافی این تکنولوژی‌ها بویژه در امر تشخیص و مراقبت است.
دبیر علمی چهارمین همایش نقشه برداری مغز ایران ادامه داد: تجهیزات مرتبط با نقشه برداری مغز نظیر MRI، OCT، fNIRS, PET، CTـ SCAN
از این قاعده مستثنی نیستند و در حال حاضر هیچیک از این تجهیزات اساسی در داخل تولید و حتی پشتیبانی مناسب ندارند.
کامرانی گفت: این در حالی است که با بهره گیری از دانش فنی متخصصین مهندسی و پزشکی، پتانسیل طراحی و ساخت داخلی بسیاری از تجهیزات تشخیصی، مراقبتی، درمانی و توانبخشی بویژه در حوزه علوم مغز و اعصاب و روانشناسی در داخل با صرف هزینه‌های فوق العاده پایینتر وجود دارد. 
وی بیان داشت: یکی از محورهای کنگره سالانه نقشه برداری مغز ایران که چهارمین دوره آن در تاریخ ۳ تا ۵ آبان ماه امسال در مرکز همایش‌های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی تهران و با حضور بزرگترین دانشمندان، متخصصین و مخترعان تکنولوژی‌های نقشه برداری مغز و علوم اعصاب و روانشناسی از سرتاسر دنیا برگزار می‌شود، معرفی پتانسیل‌های موجود و زمینه سازی برای توسعه داخلی فناوری‌های روز دنیا در این زمینه است.
دبیر علمی چهارمین همایش نقشه برداری مغز ایران اضافه کرد: از جمله دانشمندان شرکت کننده در این همایش، مخترعین دستگاه تصویربرداری مغز PET و همچنین مخترع دستگاه تحریک الکتریکی مغز TMS هستند که به همراه بیش از ۲۰ سخنران مدعو از معتبر‌ترین دانشگاه‌های دنیا نظیر هاروارد، آکسفورد، MIT، پنسیلوانیا، کالج لندن، و از کشورهای مختلف نظیر ایران، آمریکا، انگلیس، آلمان، دانمارک، و کانادا نتایج آخرین تحقیقات و تجربیات خود را به اشتراک می‌گذارند.
کامرانی افزود: علاوه بر این، تکنولوژی‌های پوشیدنی و کاشتنی به عنوان یکی از مهمترین و کارآمدترین حوزه‌های کاربرد تکنولوژی به ویژه در حوزه علوم مغز و اعصاب، روانشناسی، هوش مصنوعی و ارتباط بین مغز انسان و ماشین بوده که در این کنگره معرفی و مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. ِ. وی گفت: تحقیقات در این حوزه یک مفهوم بین رشته‌ای را شکل داده است برای تشخیص و غلبه بر بیماری ها، اختلالات و مشکلاتی که در امور روزمره با آن‌ها روبرو هستیم.
دبیر علمی چهارمین همایش نقشه برداری مغز ایران ادامه داد: تکنولوژی‌های پوشیدنی و کاشتنی به عنوان حوزه تحقیقات کلیدی درصنعت تشخیص و درمان پزشکی و کاربردهای سلامت انسان برای بهبود کیفیت زندگی نقش کلیدی دارند. 
کامرانی یادآور شد: کاربردهای گسترده تکنولوژی‌های پوشیدنی و کاشتنی محدوده وسیعی از پزشکی، بازی و تفریح، ورزش، تناسب اندام، ارتباطات، تعامل انسان با ماشین، حمل و نقل، بازار و کسب و کار، مدیریت اورژانس و مراقبت وابسته، مدیریت بیماری‌های مزمن و بسیاری از حوزه‌های دیگر را در بر می‌گیرد.
وی عنوان کرد: در کنار سایر محورهای کنگره، معرفی و ارزیابی، طراحی و ساخت و کاربردهای مختلف تجهیزات پزشکی پوشیدنی و کاشتنی هوشمند جدید به منظور تشخیص، درمان و بهبود کیفیت زندگی به ویژه در حوزه علوم مغز و اعصاب مورد بررسی قرار می‌گیرد.

کامرانی گفت: بهره گیری از روش‌های غیرتهاجمی تصویربرداری مغز همچنین کاربرد نور در پزشکی و پزشکی نوری می‌توانند بعنوان ابزارهایی جدید در تشخیص موثر بسیاری از بیماری‌ها و همچنین ارتباط و کنترل مغز انسان مورد بهره برداری قرار گیرند.
وی افزود: همچنین به کمک فناوری پزشکی نوری، تجهیزاتی برای تصویربرداری و مانیتورینگ فعالیت‌های مغز معرفی می‌شوند که به صورت قابل حمل و با هزینه‌های بسیار پایین‌تر در مقایسه با ابزار موجود به تشخیص و مراقبت در بیماری‌های مغز و اعصاب کمک کرده و حتی فراتر از آن برای استفاده روزمره افراد عادی به منظور پیشگیری از بیماری‌ها و اختلالات، نظارت بر فعالیت‌های روزانه و ورزشی همچنین ارتباط مغز انسان و ماشین بکار گرفته شود.
دبیر علمی همایش نقشه برداری مغز ایران خاطرنشان کرد: توسعه این فناوری‌ها می‌تواند علاوه بر این در پیشگیری، تشخیص، کنترل و مراقبت در اختلالات خواب، صرع، سکته مغزی، اختلالات روانپزشکی و مطالعات علوم شناختی مورد استفاده قرار بگیرد.

چهارمین همایش نقشه برداری مغز ایران ۳ تا ۵ آبان در دانشگاه شهید بهشتی مرکز همایش‌های بین المللی ابوریحان برگزار می‌شود
علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت humanbrainmapping.ir.www مراجعه و یا با شماره ۲۹۹۰۵۸۰۱ تماس حاصل فرمایند.
با تشکر
روابط عمومی پژوهشکده علوم و فناوری‌های پزشکی دانشگاه شهید بهشتی

پربازدیدترین آخرین اخبار