کد خبر:۶۴۲۵۸۳
افقهی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

جدایی‌طلبی باعث از دست رفتن امتیازات اقلیم کردستان شد/ استعفای بارزانی مهم‌ترین مطالبه سران کرد

کارشناس غرب آسیا گفت: گروه‌های مخالف همه پرسی خواهان کنار گذاشتن بارزانی از حیات سیاسی اقلیم کردستان عراق هستند.
سید هادی سید افقهی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به بیانیه اخیر اقلیم کردستان عراق مبنی بر تعلیق روند همه پرسی در این منطقه اظهار داشت: این اقدام نوعی تسلیم و اقرار به شکست پیش‌گامان همه پرسی اقلیم کردستان عراق و انتظاری که از نتیجه و دستاورد این همه پرسی داشتند محسوب می‌شود.

سید افقهی ادامه داد: بازتاب‌ها و پس لرزه‌هایی که پس از همه پرسی صورت گرفت به ویژه بازگشت استان کرکوک غنی و سرشار از نفت و گاز به آغوش دولت مرکزی برای افرادی که خواهان همه پرسی اقلیم کردستان عراق بودند ضربه مهلکی برای این افراد محسوب می‌شود. از سوی دیگر پس از این همه پرسی و تبعات منفی آن شاهد هستیم که صدای برخی احزاب مخالف برگزاری همه پرسی مانند اتحادیه میهنی کردستان، حزب جماعت اسلامی و حزب گوران بلندتر و زبانشان علیه بارزانی درازتر شده است.

وی افزود: آن‌ها امروز اعلام می‌کنند این همه پرسی نه تنها دستاوردی برایشان نداشته است بلکه هرآن چه که داشتند را از دست داده و دولت عراق آن را پس گرفته است.

کارشناس خاورمیانه تصریح کرد: مهمترین مطالبه گروه‌های مخالف همه پرسی این بود که باید بارزانی از سمت خود استعفا دهد و کادر و رهبری سیاسی جدیدی تشکیل شود و در این رهبری سیاسی جدید جایی برای بارزانی پیش بینی نشده باشد در واقع آن‌ها خواهان این مسئله هستند که بارزانی از حیات سیاسی اقلیم کردستان عراق به طور کلی کنار گذاشته شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر استعفای بارزانی در حد یک شایعه شنیده می‌شود بیان داشت: علی رغم اینکه حیدرالعبادی از همان ابتدا بیان کرد با برگزاری همه پرسی در عراق مخالف بوده و حتی پس از برگزاری این همه پرسی اعلام کرد که این نتیجه را نمی‌پذیرد، اما حامیان این همه پرسی در بیانیه اخیر خود تن‌ها به تعلیق درآمدن روند همه پرسی و نه لغو صددرصدی آن اشاره کرده اند. این در حالی است که اولین شرط حیدرالعبادی لغو و منتفی اعلام کردن نتیجه این همه پرسی است.

سید افقهی یادآور شد: بنابراین موضوع همه پرسی سنگی است که بر سر راه شروع باب مذاکرات جدید میان رهبران اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی این کشور قرار گرفته است این در حالی است که حیدرالعبادی در پیامی به صورت غیرمستقیم خطاب به کرد‌ها اعلام کرد که پیش شرط انجام مذاکرات این است که همه پرسی و هر آنچه به آن مربوط می‌شود به تاریخ پیوسته است.

وی ادامه داد: حال یا این افراد پیام العبادی را پذیرفته، اما نمی‌خواهند موضع خودرا درباره آن اعلام کنند و یا اینکه هنوز درباره آن موضع گیری نکرده و قصد دارند در حین مذاکرات نوعی حیدرالعبادی را مُجاب کنند و از آن به عنوان یک برگ برنده استفاده کرده و در طول مذاکرات از العبادی امتیاز بیشتری بگیرند.

کارشناس خاورمیانه با اشاره به سفر حیدرالعبادی نخست وزیر عراق به تهران گفت: این سفر پس از پیروزی‌های بزرگی که در عراق انجام شده بسیار مهم و استراتژیک تلقی می‌شود.

وی با بیان اینکه ایران سهم بسزایی در بازپس گیری کرکوک توسط دولت عراق و هم چنین بی اثر کردن بحران پیش امده ناشی از همه پرسی اقلیم کردستان عراق داشت تصریح کرد: طی این مدت شاهد ملاقات مقامات عالی رتبه ایران همچون سفر سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به عراق و دیدار وی با رئیس ستاد نیروهای مسلح این کشور بودیم بنابراین حیدرالعبادی در بعد سیاسی و هم چنین در بعد امنیتی مدیون جمهوری اسلامی ایران است.

سید افقهی با بیان این که موضوعات مختلفی می‌تواند محور مذاکرات نخست وزیر عراق با مقامات جمهوری اسلامی ایران در سفر وی قرار گیرد احتمال وساطت عراق میان ایران وعربستان را یکی از موضوعات محتمل در سفر حیدرالعبادی به تهران برشمرد.

کارشناس خاورمیانه در پایان خاطر نشان کرد: از آنجایی که حیدرالعبادی با دو پیروزی شکست داعش و خنثی کردن بحران اقلیم کردستان عراق به تهران آمده است سفر وی به تهران بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار