بیماران مبتلا به دردهای ناحیه زانو، ستون فقرات، پاشنه، کف و ماهیچههای ساق پا و همچنین بیماران دیابتی به مراکز اسکن پا مراجعه میکنند.
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ در راستای تکمیل پرونده ویژه #تولید کفش با حضور در یک مرکز اسکن پا و ساخت کفش دستدوز از اصلاحی بودن ساختار کفش گزارش میدهد.
اهمیت توجه و انتخاب کفش استاندارد و با اصالت برای سلامت پا به حدی است که طراحی و ساخت کفشهای دستدوز چرمی با نسخه پزشک رواج یافته است. در واقع پزشک معالج در مواردی که نیاز باشد، فرد را به مراکز ارتوپدی فنی برای تهیه اسکن کف پا ارجاع میدهد. البته باید توجه داشت هر فرد با توجه به الگوی کف پا، وزن و سایر پارامترهای شخصی نیاز به اسکن پا دارد؛ به طور ویژه بیماران مبتلا به دردهای ناحیه زانو، ستون فقرات، پاشنه، کف پا، ماهیچههای ساق و همچنین بیماران دیابتی به مراکز اسکن پا مراجعه میکنند.
اعزازی درباره آغاز به کارش به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، گفت: ابتدا به صورت آموزشی در مرکز ارتوپدی هلال احمر شروع به کار کردم. به علت درد کف پا ناشی از صاف بودن و همچنین مجروحیت جنگی، به فکر درمان و اصلاح ساختار پاهای مجروحین و معلولین افتادم. وی در ادامه از ۵ سال تحصیل در دانشگاه سن پترزبورگ میگوید. وی معتقد است زانوهای ایکس گونهاش عاملی برای پیگیری تحصیل در رشته ارتوپدی فنی بوده است و میگوید: اکثر افراد برای چرخش مچ پای فرزندانشان به ما مراجعه میکنند. باید پاشنه کفش بچه در سنین پایین، مستحکم و دارای ساق باشد تا به دلیل فشار وارده، چرخش پاشنه ایجاد نشود.
بهکار نیک از سال ۹۰ شروع به فعالیت کرده است. ساختار کفش در این مرکز به صورت مدیکال است. اعزازی معتقد است کفش در عین حال که میتواند برای سلامتی انسان خطرآفرین بوده و عارضه داشته باشد، میتواند اثر اصلاحی روی ساختار پا، زانو و حتی ستون فقرات داشته باشد.
عادل اعزازی درباره اسکن پا، تصریح کرد: اسکن پا باعث میشود، فشارهای وارده به کف پای هر فرد را شناسایی کرده و در جهت توزیع این فشارها، اقدام کنیم. استفاده از کفش کارکرده برای پزشکان، از جهت مشخص بودن نواحی که فشار بیشتری را تحمل میکنند، حائز اهمیت است. در مواردی حتی کوتاه یا بلند بودن جزئی یکی از پاها نسبت به پای دیگر مشاهده میشود و حتی برخی مراجعین هنگام راه رفتن اختلاف سطح دارند که کفش اصلاحی میتواند ساختار بدنشان را تصحیح کند.
مدیر عامل بهکار نیک در ادامه با تشریح اهمیت تهیه کفش سازگار با پوست برای بیماران دیابتی، گفت: کفشی برای بیماران دیابتی مناسب است که قسمت داخلی آن نرم و روشن باشد تا اثر آسیب دیدگی پا فوراً مشخص شود و بافت داخلی آن به گونهای باشد تا کمترین اصطکاک را با پوست پای بیمار داشته باشد.
مدیر مجموعه در پایان با امید به تغییر نگاه مردم و مسئولان نسبت به شناسایی ابعاد پای افراد برای ساپورت مناسب پوششی پا گفت: باید به فکر باشیم تا از چرم مرغوب ایرانی، برای ساختار هر پا در تیراژ بالا و به صورت تجاری کفش تهیه کنیم تا علاوه بر کاهش دردهای مزمن هر فرد، ساختار راه رفتن را اصلاح کنیم و علاوه بر سودآوری، بانک اطلاعاتی جامعی از مراجعین داشته باشیم. امید است علاوه بر نگاه اقتصادی به فکر اصلاح ساختار پای افراد از سنین کم برای پیشگیری از بیماریهای حرکتی باشیم.